• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Sinirliyim...

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Arkadaşlar normalde iyi bir insan olmama rağmen bazı dönemlerde çok sinirli oluyorum. Değmeyecek şeyler için aşırı sinirleniyor sonradan farkediyorum bunu ama, bazen çok ağır tepkiler vermiş ve karşımdakinin haketmediği şekilde kırmış oluyorum. Ben sinirlendiğim zaman sağlıklı düşünüyorum haklılık payım muhakkak oluyor ama, tepkilerim fazla oluyor. Yani etrafımdaki insanlar beni bu kadar sevmese inanıyorum bir dakika çekmezler. Özellikle işyerimde daha gerginim stres anlarında mücadele edemiyor saldırganlaşıyorum. Bugün yine bir başka insan yüzünden iş arkadaşımı kırdım. Göreceli olarak onunda hatası vardı ama, şimdi düşündüğümde tatlılıkla konuştuğumda emiinim daha iyi olurdu herşey. Aslında önceden bmyle değildim. Belli bir dönem sıkıntı veren insanlara çok susmuştum sonrasında ise bir senedir falan yaşadıklarımın ağırlığıyla belkide öfkemi kontrol edemiyorum. Bu konuda sizce ne yapabilirim???:25:

regl dönemi öncesi böyle şeyler olabilir, ya da troitlerine baktır hormonal bi durum olabilir, yani hep böyle değilsen altında yatan başka bişey olmalı,
fizyolojik olmadığından emin olunca ancak psikolojik etkenleri değerlendir derim.

Bence büyütülecek bir durum değil...

İnsanız sonuçta; gergin, sinirli yönlerimizin zaman zaman ağır basması normal.

Bunun geçici bir dönem olduğunu bilin.

Biraz farklı uğraşlar bulun kendinize; farklı yerlere gidin kafa dinlemeye.

Değişiklik her zaman iyidir...

evet özellikle regl dönemlerinde oldukça fazla oluyor ve malesef bugün regl durumunun eşiğindeyim ve aynı zamanda yarın çok stresli birgün benim için. zaten bu dönemlerde çok oluyor bu. Allah tan karşımdaki insan anlayışlıydı ama bir ara onunda tansiyonu çok yükseldi ve kırdım sanırım arkadaşımı. Ben hiç sinirlenmeyelm falan demiyorum sadece tepkilerimin yerinde olmadığını farkettim. zaten herkeste öyle diyor sinirlendiğimde ne dediğimi bilmiyorum..

evet özellikle regl dönemlerinde oldukça fazla oluyor ve malesef bugün regl durumunun eşiğindeyim ve aynı zamanda yarın çok stresli birgün benim için. zaten bu dönemlerde çok oluyor bu. Allah tan karşımdaki insan anlayışlıydı ama bir ara onunda tansiyonu çok yükseldi ve kırdım sanırım arkadaşımı. Ben hiç sinirlenmeyelm falan demiyorum sadece tepkilerimin yerinde olmadığını farkettim. zaten herkeste öyle diyor sinirlendiğimde ne dediğimi bilmiyorum..

valla canım regliden önceki bir hafta bu çok normal, evet insan sinirli olduğunun farkında oluyo kontrol edeyim diyosun ama olmuyo işte çünkü hormonal bi olay, bende çok gergin oluyorum bu dönem, ne bileyim kafein alımını azalt bu dönemde, yürüyüş falanda iyi gelir, melisa papatya çayları
bence arkadaşının gönlünü alabilirsin, özür dileyesin yoksa bi yemek ısmarla, ya da kahvesi getir sabah, oluyo işyerinde bazen böyle şeyler takma kafana, gönlünü alırsan o da unutur geçer

valla canım regliden önceki bir hafta bu çok normal, evet insan sinirli olduğunun farkında oluyo kontrol edeyim diyosun ama olmuyo işte çünkü hormonal bi olay, bende çok gergin oluyorum bu dönem, ne bileyim kafein alımını azalt bu dönemde, yürüyüş falanda iyi gelir, melisa papatya çayları
bence arkadaşının gönlünü alabilirsin, özür dileyesin yoksa bi yemek ısmarla, ya da kahvesi getir sabah, oluyo işyerinde bazen böyle şeyler takma kafana, gönlünü alırsan o da unutur geçer

:)) inşallah.. kafein sigara ve benzeri gibi madde kullanımlarım yok:) neyse onun gönünü alırım ama, ben birlikte yaşadığım insanlara zahmet ve olumsuzluk vermek isteiyorum..

Koç burcu musun canım

Oncelikle neden boyle bir soru sordun merak ettim? Ben koc burcuyum, benim ve tanidigim koc burclarinin sinirli yapilari yok..

@ Chelik; sen belirtmissin zaten, gectigin yil cok stressli oldugun icin artik sabrin tasmis ve bu birkere olunca artik devami geliyo malesef..ufak bi stresste bile cok cabuk sinirlenip etrafindakileri kirabiliyorsun. Ama bence hatani anlamakta onemli, hatani anladiktan sonra duzeltmesi daha kolay olur. Belki klasik bir soz gibi gelecek ama bir dahaki sinirlendiginde derin bir nefes al ve sinirin biraz yatisana kadar boyle devam et..gercekten ise yariyor

bende koçum:1:
evet sinirli yapıları yok ama birden alevlenip sönme huyları var:6:

:) deniycem bu nefes egzersizlerini bir çok yerde yazıyor zaten. bende durum bazen çok uzun sürüyor o an öyle bir halde oluyorum ki ne duyuyorum ne görüyorum kırmızı renk görmüş boğalar gibi sadece sinirlendiğim olaya muhatabımı alt etmek bir nevi halbuki neye göre kime göre alt etmek haklılığımı ispatlamak amacım. haklılığım kabul edildiğinde de susmuyorum bazen.. tabiri caizse yıkıp döküyor sonra pişman oluyorum. halbuki önceden sevdiğiyle sevmediğini çok güzel ayırt eden bir insandım sevdiklerime hassastım ama, şimdi ilk kırılan sevdiklerim oluyor pofff...

bu benim de başıma çok geliyor, sinirlendiğim anda kırıp geçiriyorum bazen ama sonra zaman geçince o kadarını da haketmedigini dusunuyorum karsimdakinin ve pismanlık....kötü bişey...kırılan kalbi tamir etmek cok zor oluyor...ustelik tam da bugun boyle bir olay olmusken bu mesajin cikti karsima...ne yapabilirim diye ben de dusundum ve soyle bir cozum buldum kendimce, sinirlendigim zaman ve birine kizip bagirma ani geldiginde yapabilirsem o insani bu laflarımla tamamen kaybedebilecegimi ve onu kaybedersem neleri kaybedecegimi dusunecegim...yani kendimi tutmak icin bir yontem umarım ise yarar

bende hç kontrol edemiyorum.sinirlenince ağzıma geleni söylüyorum bağırıyorum çağırıyorum.aslında sessiz sakin mülayim bir insanım ama damarımada basılıncaa adeta çileden çıkıyorum:):1:kendimi tanıyamaz oluyorum.:)sonrada çok pişman oluyorum.:(:14:niye böyle yaptım,niye böyle dedim diyorum.içim içimi yiyor.:43:gerçi sen ben böyle değildim önceden,son 1 yıldır böyleyim demişsin.bence sen içine ata ata bütün herşeyi artık patlamışsın.e bir yere kadar insan dayanıyor sabrediyor sonrada artık tabiri caizse sabır taşı çatlıo.pek yardımcı olamayacağım sana ama seninki galiba birikimlerin vede iş stresinin verdiği bir şey diye düşünüyorum

Benim regl dönemlerimde son 6 aya kadar aşırı duyarlılık gibi bir sorunum yoktu. Normal ölçüde sancılarım ve bazen sinirli olma gibi bir durumum olabiliyordu. Ama son 6 aydır reglimden bir kaç gün öncesine kadar inanılmaz duyarlı oluyorum. Bu öfkeli olma hali değil benim için, gereksiz yere ağlıyorum ve adeta dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum. Neden bu kadar büyük bir değişim yaşadığımı düşündüm. O dönem yeni bir işe başlamıştım, sonrasında isteme, söz, nişan evreleri oldu. Yani stres kaynaklı bir durum yaşadığım. Seninki de bununla alakalı olabilir diye düşünüyorum kısmen. Ama eğer bu durumu sadece bu dönemlerde değil de her zaman yaşıyorsan arkadaşların da dediği gibi nefes egzersizleri çok yardımcı oluyor. Önceki işim çok stresli olduğu için ben sürekli bu egzersizleri yapardım, faydasını gördüm. Bir de stresle başa çıkma yöntemleri ve stresi motivasyon kaynağına çevirerek yaralı hale getirmeye yönelik bazı eğitimler almıştım. Sen de deneyebilirsin canım.:71:

Arkadaşlar normalde iyi bir insan olmama rağmen bazı dönemlerde çok sinirli oluyorum. Değmeyecek şeyler için aşırı sinirleniyor sonradan farkediyorum bunu ama, bazen çok ağır tepkiler vermiş ve karşımdakinin haketmediği şekilde kırmış oluyorum. Ben sinirlendiğim zaman sağlıklı düşünüyorum haklılık payım muhakkak oluyor ama, tepkilerim fazla oluyor. Yani etrafımdaki insanlar beni bu kadar sevmese inanıyorum bir dakika çekmezler. Özellikle işyerimde daha gerginim stres anlarında mücadele edemiyor saldırganlaşıyorum. Bugün yine bir başka insan yüzünden iş arkadaşımı kırdım. Göreceli olarak onunda hatası vardı ama, şimdi düşündüğümde tatlılıkla konuştuğumda emiinim daha iyi olurdu herşey. Aslında önceden bmyle değildim. Belli bir dönem sıkıntı veren insanlara çok susmuştum sonrasında ise bir senedir falan yaşadıklarımın ağırlığıyla belkide öfkemi kontrol edemiyorum. Bu konuda sizce ne yapabilirim???:25:

Tiroit hormonlarına baktırabilirsin, muhtemelen fazla çalışıyorlardır.

bende koçum:1:
evet sinirli yapıları yok ama birden alevlenip sönme huyları var:6:

hmm dogru bak o acidan dusunmemistim :1: cunku cok cabuk sonuyor bu alevlenme

Chelik peki sonradan uzuldugunde kolayca gidip ozrunu dileyebiliyormusun yoksa o konudada zorlaniyormusun? enazindan ozrunu guzelce dileyebilirsen ve bu donem boyleyim diye aciklarsan kirginlik uzun sureli olmaz diye dusunuyorum..

Aynı sorun bende de var bu ara.
Dönemsel bir şey olduğunu düşünüp, kendimi teselli ediyorum.
Umarım da öyledir.
En azından yalnız değilsin:)

Back
X