Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar kızım 5 gün sonra 4 aylık olacak.
2 ay uğraştım ama beni kesinlikle emmedi biberonla mama veriyorum zaten onuda içiyor sayılmaz 1 aylıkken hastaneye yattık 4 gün burnundan beslediler bişey içmediği için sonra azar azar içmeye başladı.
Ama asıl konu aslında kızım çok fazla su ve çay içiyor suyu kestim çay veriyorum ve çayı soğuk içiyor günde yarım litre çay içiyor şu versem suda içiyor.
İçi yanıyor demekki dedim hep verdim ama bugün aklıma geldi ve uyuyamıyorum acaba şeker hastalığı olabilirmi çok fazla çişinide yapıyo bez yetustiremiyorum vermesem çay yada su çok agliyo istiyor veriyorum yakında randevu var Dr da sorcam ama sizinde fikrinizi almak istedim
4 aylık bebek nasıl çay içiyor?? Neden veriyorsun ki!..
Başlığı görünce su sağlıktır tabiki de içsin diyecektim fakat çay için aynı şeyi söyleyemem...
Suyu kesip çay vereceğine çayı kesip su vermeyi denesen??
Daha mantıklı gibi...
Türkiye ve Almanya biraz farklı bu konularda...
Almanyada 1 haftalık kendi çay içimin diyolar extra bebekler için rezene çayı var 1 hastalıktan itibaren.
Püre yemeyede 4 aylıkken başlanıyor burda annesini emsin yada emmesin.
Çay içtiği için hiç gaz yada kabızlık problemi yok kızımın. Oglumada verdim çok rahattı gazı olmadı.
Ama kızım çok içiyor asıl problem o. Yarım litre çok fazla gibime geliyor.
Gözümün biri söndü kör oldum..
Kayıtlı Üye
O kadar çok sıvı alınca doğal olarak çok çiş yapacak ama yine de doktora sormakta fayda var tabiki. Bence çok fazla sıvı almak midesini şişiriyor ve bu yüzden de mama istemiyor. Su ve çaydan önce mamayı deneyin biraz aç kalırsa mamayı alacaktır. Mamanın üstüne verin suyu.
O kadar çok sıvı alınca doğal olarak çok çiş yapacak ama yine de doktora sormakta fayda var tabiki. Bence çok fazla sıvı almak midesini şişiriyor ve bu yüzden de mama istemiyor. Su ve çaydan önce mamayı deneyin biraz aç kalırsa mamayı alacaktır. Mamanın üstüne verin suyu.
Denedim vermedim su veya çay ama yok almiyo mama 2 mama arası hep 6 saat birakiyo bak en son gece 2 de içti biraz önce yaptım mama içmedi birazcık çay içtim devam yattı. Mamada zaten çok fazla içmiyor 90cc içiyor o kadar ne yapacağım şaşırdım iyice
Gözümün biri söndü kör oldum..
Kayıtlı Üye
Denedim vermedim su veya çay ama yok almiyo mama 2 mama arası hep 6 saat birakiyo bak en son gece 2 de içti biraz önce yaptım mama içmedi birazcık çay içtim devam yattı. Mamada zaten çok fazla içmiyor 90cc içiyor o kadar ne yapacağım şaşırdım iyice
Ben kızım sarılık olduğunda kaşıkla zorla tıkıyordum ağzına bir dene yoksa ileride yine iştahsız olur ve daha çok üzülürsün..
Deniceem zaten Dr içememeye devam ederse 4 ayı dondurmasını bekleme azar azar püre ver belki onu sever dedi geçen hafta verdim bi kaşık yedi ertesi gün iki kaşık verdim yine yedi 4 günden sonra ağzını kitledi almadı
Belki mamanin tadini sevmiyordur ac kaldigi icinde cay ve suyu cok iciyor cocuk ya mamayi degistirin yada vanilya esansi varmis mamaya koyulup tadini guzellestiriyormus arastirin isterseniz ve emmedi demisiniz keske mama yerine sutunuzu sagip onu verseydiniz
❤️ Bir prens ❤️ Bir prenses ❤️
Kayıtlı Üye
Ben çay içip mama almadığında sormuştum doktorumuz çayla mamayı yapabileceğimi söyledi yani 90 ml mama yapacaksanız 30 ml önce çayı hazırlayıp kalan 60 ml ye de su ekleyip sonra 90 cc ölçüsünde mamayı hazırlayabileceğimi anlattı. Hem çay aldı hem mama. Çayın tadı geldiğinden reddetmedi. Yavaş yavaş azalttım ve mama olarak devam ettim. Su verebilirsiniz hem mama alıyor zaten. Benim oğlum emzirmem yasak olduğundan doğumdan itibaren mama aldı. Ben de su verdim ve 4 aylıkken ek gıdaya az miktarda başladım. Birdebu şekilde dene çayı mamayla vermeyi.
Başlangıç 86.6guncel 77.8 ilkhedef 70
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Çocuk endokrinoloji götür canım bende doğduğumdan itibaren çok su icermis
Şekersiz seker hastalığı teşhisi konuldu evlendigimde bende su bağımlılık olduğu için ilaç kullansamda su içmeden duramiyorum
Keske bebekken annem anlayabilseymis diyorum
Çay diüretiktir yani idrara çıkartır sıvı ihtiyacını karşılamaz aksine sıvı kaybına yol açar su ihtiyacı esktra artar ayrıca 4 aylık bebeğe ne çayıdır ben anlamadım yahu