Çok unutkanım :(

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Herkese merhabalar,
Ben vejetaryenim yani et, balık ve tavuk hayatım boyunca yemedim... midem hiç bir şekilde kabul etmiyor görüntüsüne, kokusuna hatta dokunmaya bile tahammülüm yok. Aslında çok yemek isterdim ama çok midem bulanıyor ceset gibi görüyorum. ( örneğin; bilmeden tavuk sulu pilavı yerim ama içerisinde öğreneyim ki tavuk suyu var çıkartana kadar ölürüm onu. Yani tadıyla değil direk onlarla sorunum var.) Küçüklüğümden beri öyleyim kimse yediremezmiş.
Her neyse bende 2 yıl önce b12 eksikliği çıktı sonra ilaç kullandım doktor geçtiğini söyledi.
Ama bu sene çok unutkanım nasıl söyleyeyim. Üstümü çıkarıyorum kirli sepetine koyuyorum sonra oturma odasına gidiyorum çıkardıklarımı kirli sepetine koydum mu diye düşünüyorum bunun gibi bir sürü olay bir çok şeyi unutuyorum Acaba dalgınlık veya dikkat eksikliğinden mi yoksa et, tavuk, balık yemediğim için mi? Fakat sebzede hiç ayırt etmem çok iyi yerim.
Bu normal mi siz de yaşıyor musunuz böyle unutkanlıklar?
Bazen bunadığımı düşünüyorum Ya da ben mi abartıyorum, psikolojik de olabilir mi?
Mutlaka doktora gideceğim sadece benim durumumda olan var mı neler yapıyor bilmek istiyorum

Son düzenleme:
vardır bır ılgısı sonucta ette de vıtamın bol..özellıkle tavuk ve balık..
bır de sureklı takılı kaldıgınız bır konu zıhnınıze yer ettıyse o da unutkanlık yapabılıyor.

vardır bır ılgısı sonucta ette de vıtamın bol..özellıkle tavuk ve balık..
bır de sureklı takılı kaldıgınız bır konu zıhnınıze yer ettıyse o da unutkanlık yapabılıyor.
1 senedir çok yoğun çalışıyorum.. kendim yatıklarımı önemsemiyorum
buraya yazdıktan sonra hep dikkat etmeye başladım hareketlerimi bir kaç gündür hiç olmadım öyle.
Ama dediğiniz gibi özellikle balık bu konuda tartışılmaz ne yazık ki yiyemiyorm elimde değil

Kesinlikle beslenme seklinizle ilgili.benim de etle tavukla balikla oldum olasi aram yok ve unutkanligim halsizligimnhat safhada dr degerlerime bakti b12 cok dusuk diye igne verdi bir yandan da ete baliga yuklenmemi soyledi.igneden korktugum icin ete yuklenmeyi tercih ettim.eger cok cok dusukse mutlaka igne gerekecektir yaptirin derim cunku gida takviyesiyle kisa vadede cozum alamiyorsunuz.

Mutlaka doktora görünmen gerek.. Aynı durum bir arkadaşımda var ama o sadece balık yiyor. Ayda 1 Kez B12 İğnesi oluyor..Çok geçmiş olsun..

Bana da bir sene hap verdi onu kullandım sonra gerek kalmadı dedi. Çok üşüme halsizlik var mı? Özellikle özel günlerimde uykum yok ama sürekli yatasım geliyor kolumu kaldıracak halim olmuyor onu özel güne bağlayıp önemsemiyordum da bu unutkanlık çok kötü bir şey
sabah işe giderken ütünün fişini çekiyorum ama evden çıktıktan sonra çektim mi çekmedim mi diye düşünüyorum sürekli çektiğimi biliyorum ama yine emin olamıyorum kendimden bu bir kaç gündür aşırı dikkat ediyorum hareketlerime o yüzden iyiyim ama dediğiniz gibi inşallah b12 eksikliğidir ve iğneyle geçer yoksa o balık hayatta yiyemem ben

Mutlaka doktora görünmen gerek.. Aynı durum bir arkadaşımda var ama o sadece balık yiyor. Ayda 1 Kez B12 İğnesi oluyor..Çok geçmiş olsun..
Teşekkür ederim, haklısınız mutlaka gideceğim, benim en büyük sorunum balık asla yiyemem midem hiç bir şekilde kabul etmiyor onu. Her sabah yumurta yiyordum onu bıraktım.. ona da tekrar başlayacağım
Güzel bir doktor bulup gideyim yazarım buraya da inşallah vitamin eksikliğidir onu bir şekilde tamamlarım Allah'm diğer türlüsünü kimseye göstermesin

canım bende 3 yaşından beri yemiyom ..arada bi balık fermat ve folik asit kullunıyom ..
onlarla kan değerlerimde yükseliyo bıraktımmmı hoppa düşüyo. anne olmaya çalışııyom şimdi inş yeter ikimizede vucüdumdaki değerler.

Tabiki var usume ve halsizlik.olmaz olur mu b12 beni yedi bitirdi:) gunluk hayati bukadar etkileyen bir sey oldugunu bilmiyordum.sabahlari yataktan kalkmak ölüm gibi gelior,gun icinde adim atacak mecalim olmuyor, hic birseyi hatirlamiyorum hatta hafif goz kararmalarim mide bulantilarim ve sac dokulmelerim bile bu yuzdenmis.kendinizi balik yemege zorlamayin her ay bir adet dodex igne tum sorunu cozuyor.tabiki dr kontrolunde.

Etkili oluyorlar mı kapsül şeklindeler mi? Aslında benim de en çok korktuğum konu o ileride bebek sahibi olmak istediğim de bebeğimi etkilesin istemiyorum benim yüzümden o da böyle olursa kahrolurum ben
Bu arada en kısa zamanda anne olur sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza alırsınız inşallah

benim hep kanım 10 dur hap kullandığımda 14 çıkar

Bu söylediklerinizin hepsi var ben de resmen sabah uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum, bazen psikolojiktir deyip geçiştiriyorum ama unutkanlık da oluşunca çok korkmaya başladım.
Güzel bir doktor aramaya başladım dodex i söyler söylemezse de ben öneririm bir. Bir de ne yazık ki sigara kullanıyorum sabah sigara içtiğim zaman direk gözüm kararıyor böyle başımda hafif karıncalanma oluşuyor biliyorsunuz millet olarak ölmeden doktora zor gideriz çok hafife almışım bu durumları
İlginiz için teşekkür ederim bu hafta doktor araştırıp haftaya mutlaka gideceğim

benim hep kanım 10 dur hap kullandığımda 14 çıkar
Benim de büyük ihtimal düşüktür rengimde beyaz tenliyim, hatta geçen hafta kadın doğuma gitmiştim sen niye bu kadar beyazsın dahileye de bir randev. al demişti o zaman özel günümdeydim öyle zamanlarda rengim iyice soluyor önemsememiştim
haftaya gidince genel bütün testleri ne gerekiyorsa yaptıracağım buraya da yazarım benim gibi olan birine de yardımcı olurum inşallah

Beslenme de unutkanlığınızın faktörlerindendir mutlaka ..
Ben vejetaryan değilim ama ben de çok unutkanım ..
Kan değerlerine baktırmak gerekli tabi psikolojik nedenlerde çok etkiliyor olabilir .

Beslenme de unutkanlığınızın faktörlerindendir mutlaka ..
Ben vejetaryan değilim ama ben de çok unutkanım ..
Kan değerlerine baktırmak gerekli tabi psikolojik nedenlerde çok etkiliyor olabilir .
Aslında erken buna denilen bir şey var ya ondan çok korktum buraya yazdım
Buraya yazdığım gün ciddi şeyler unutmuştum direk aklıma bunama geldi.. internetten baya bir araştırma yaptım, sonra aklıma et balık tavuk yememem geldi ben de beslenmeye bağladım umarımda öyledir veya dediğiniz gibi psikolojiktir

Belki vejeteryanlıkla alakalı ama sadece siz de değil ..
Çağın hastalığı sanki unutkanlık ..
Size kendi unutkanlığımla alakalı şöyle bir örnek vereyim ..
Geçen iş yerinden çıkacaktım telefonum elimdeydi sonra masama bıraktım, montumu giydim, çantamı aldım çıktım ..
Eve geldim yiyecek birşeyler hazırladım sonra yedik bişeyler mutfağı toparladım, çamaşırları makinaya attım ve işlerim bitince oyalanmak için telefonu aradığımda bulamayınca geldi aklıma ..
Bunun gibi çok örneğim var .
Benim gibi de bir çok insan bu durumda ..
Sağlıksız beslenme, stres, hayat koşulları herşey etkiliyor mutlaka .
Kan değerlerine baktırmanızı öneririm tabi mutlaka .

İçim biraz rahatladı ben bir ben böyleyim sanıyordum ben bazen sabah kalkıyorum yatağımı topluyorum eminim ama toplarken de dikkat ediyorum hatta sonra başka bir şeyle ilgilenirken acaba topladım mı yatağımı diyorum gidip bakana kadar içim rahat etmiyor. Sanırım biraz da takıntılık haline getirdim korktuğum için.
Hakikaten için rahatladı herkese, size çok teşekkür ederim. En azından %90 sağlıksız beslenmeye bağlıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…