Çok üstüne düşüyorsunuz:/

Benm abimle yengem de oyle ama ne yapsinlar mecbur yani...cocuk cok hareketlu ve cocuk yani kisitlayamazsin ee onlar da bir yere gidince hem kendine zarar vermesin hem de insanlarin esyalarina zarar vermesin diye pesinde geziyorlar, ben de hamileyim bebgm olunca ben de oyle yaparim, oyunlar oynarim onunla ayrica asil cocugu ortaliga salanlar sinir eder beni hic ilgilenmezler cocuk batirir milletin evini sinir olurum valla

İyi de benim sizin gibi arkadaş çocuklarıyla biraraya gelme ihtimalim yok ki, arkadaşınıza da benzediğimi düşünmüyorum. Kendisiyle oynayan bir çocuk gördü mü gidip oynuyor, hatta dün iki çocuğa kızım söyledi,oynayalım diye,onlar yanaşmadı. O da geri bana geldi. Bahsettiğiniz gibi bir ortam yok yani bizim.
Sık gittiğimiz ve aşina olduğu kütüphanede beni kendinden uzaklaştırıp “baaay,kapı kapat,git hadi” diyerek kendi başına kitaplarla oyun kuruyor,kütüphanedeki görevliyle abla diyerek sohbet ediyor..benim kızımın ya da başkalarının ritmini bozduğum söylenemez yani..

Size ritm bozuyorsunuz demedim, benim arkadasim ritim bozuyor.
Benzer yonu ise surekli cocugunu oyalamasi yabanci ortamda.
Madem arkadas ortaminiz yok, bu elestirileri kim yapiyor? E gorustugunuz insanlar.. Demek ki hic de cevreniz yok degil.
Kendinizi savunun tabi ama disardan cogu kisi ayni seyi soyluyorsa bi dusunun derim.
Bende yurtdisindayim.
Kirk yilda bir gorusuyoruz arkadaslarimla, o gorusmede de cocuklarim 1 saat ilgisizlige katlanabilir cunku 7/24 yasiyorum zaten onlarla.
Gittikleri yeri kesfedebilir vs.
Insanlar sizinle muhabbet etmek isterken siz cocugun basinda durursaniz garip gorunuyor evet, bunu kabul edelim.

benzer durum benımde basıma gelmıstı
herkes kendı cocugunu kendı daha ıyı bılır etrafta munasebetsız ınsan cok
hıc aldırıs etme derım ben soyledıklerı soz cok agır ama oyle konusanlara ters bır bakıp dırek gorusmeye mesafe koydum
kım olursa olsun cocugumu yetıstırme tarzıma bana annelıgıme laf soyleyen kısı benım ıcın dıs kapının mandalıdır

artık nasıl bır acısı nasıl bır pısmanlıgı varsa ılgılenısıne bılgıne hasetlenmıs baska hıc acıklaması yok evladın tabıkı seveceksın ustune duseceksın .
O kadın kendi savunma mekanizmasını yansıttı ama benim kalbimi de söktü o sözlerle:(
Ben kendimi biliyorum,yavrum kimsesizlikten bana düşkün fazlasıyla. Ben de gerektiğince ilgilenmeye çalışıyorum. Çok sağol:KK200:

İnsanlar muhtemelen buna takılıyordur. Birisi evime gelip sadece çocuğuyla ilgilense bende garipserim durumu. Çocuğunuzun özel ilgi isteyen bir durumu yokmuş. Arkadaşlarınızla bir araya gelince ortayı bulmaya çalışın bence
Yok insanlarla hiç ilgilenmiyorum demedim ki:/ öyle de çok uzaylı gibi gözükür insan. Dinlmeye özen gösteriyorum tabi ki insanları ama kızıma da gös kulak olmam gerekiyor.
Bunu diyen 3.kişi bu kadın ama kötü dedi..
Arkadaş ortamı da yok burda maalesef..keşke olsa da bıdı bıdı yapsalar:)

Yahu Allah kendisindeki sevginin toz zerreceğini tüm yaratılmışlara yaymış. Kalkıp “Bu kulum sevginin dozunu kaçırdı, alayım şunu elinden” mi diyecek? Çocuklara gülümsemek bile sadakadır, boşversenize şu cahilleri. Sevgisiz, ilgisiz büyümüş insanlar onlar. Duymaya bile değmezler.

Allah nazarlardan korusun kuzunu:nazar: İnsanlar inan bana ne dediklerini bilmeden,laf olsun diye konuşuyor.:bicak:Sen bilinçli bir annesin ve çocuk dediğin küçükken oyun hamuru gibi yogrulmaya müsait bir varlık.İlgilenirsen ,iyi şeyler öğretirsen sen de onun neleri başardığını karşısına geçer görürsün.:KK51:

Sağol anamnezim,hepimizin yavrusunu Allah esirgesin. Ne emeklerle büyüyorlar.
İnşallah verebileceğim en güzel değerleri veririm.

Yahu Allah kendisindeki sevginin toz zerreceğini tüm yaratılmışlara yaymış. Kalkıp “Bu kulum sevginin dozunu kaçırdı, alayım şunu elinden” mi diyecek? Çocuklara gülümsemek bile sadakadır, boşversenize şu cahilleri. Sevgisiz, ilgisiz büyümüş insanlar onlar. Duymaya bile değmezler.
Hani”Allah, benden çok seversen onu elinden alırım” dermiş..diye bir söz var ya..ona istinaden söylüyorlar
Belki alışkın olmadıkları için öyle yorumladılar ama abartı bir üstüne titreme,sakınma durumumuz da yok zaten..

Hani”Allah, benden çok seversen onu elinden alırım” dermiş..diye bir söz var ya..ona istinaden söylüyorlar
Belki alışkın olmadıkları için öyle yorumladılar ama abartı bir üstüne titreme,sakınma durumumuz da yok zaten..
Allah gerçekten öyle bir şey diyor mu yoksa bu bizim insanlarımızın dini ilk sıraya yerleştirmek için uydurdukları bir motivasyon(!) mu? Takılmayın böyle şeylere. Seven insandan, çocuğuna merhamet eden insandan hiç korkmam ben. Sevgiyle kısıtlamak çok başka şeyler.

Bence gayet normal davranıyorsunuz.Ama ben bazı anneler görüyorum çocuk istedi diye neredeyse amuda kalkıyorlar.Tabiki ilgileneceğiz oynayacağız ama durması gereken yerde de çocuğa dur demesini bileceğiz.Benim kuzenimin iki kızı var.Ben görüşmüyorum kendisiyle.Annemlerde arada bir görüyorlar.Çocuğa zararlı ne varsa yediriyorlarmış.Çocuklar bardak bardak kola içiyormuş.Abur cuburdan başka birşey yemiyorlarmış.Annem ben daha o çocukların yemek yediğini hiç görmedim diyor.Aşırı zayıflarmış zaten.Yani iyi anne olmak çocuğa zararlı olduğu halde her dediğini yapmak değil.Eline tablet verip bir köşeye oturtmak değil.Siz ne güzel onunla oyunlar oynuyormuşsunuz konuşuyormuşsunuz.Bakmayın kimsenin lafına.

Bende sürekli gittiğim heryerde gözle bile olsa sürekli takip ederim. Çünkü başıboş bırakınca endişeleneceğim birşey yaşanır mutlaka ki. Arkadaşınız kendi yaşadığı için korkusunu söylemiş. Çok üstünde durmayın. Nasıl kaybetmiş çocuğunu.

Millete bakma illa birsey derler.
Yoksada bulurlar zeten.

Bende asiri ilgilenirdim, annem bana senin bununla ilgilendigin kadar, toplasan Ben hepinizle ilgilenmedim derdi hep.
Pesinde gezmedim ama, düstükce dikkatli olmasini, Kendine gzvenmesini ôgrenmenmeliydi. Ögrendide en Iyi sekilde.

Kızlar, bu sözü ben ve eşimin kızıma yaklaşımımıza eleştiri olarak söylüyor insanlar. Bugün biri çok seviyorsunuz Allah sizden almasın dikkat edin gibi bişey söyledi:KK43:
Kızım 20 aylık,çok hareketli ve doğal olarak takip edilmesi ve ilgi olarak beslenmesi gereken bir dönemde. Biz gereken ilgiyi gösterdiğimizi düşünüyoruz, aşırı titizlenip,panik yapıp kimseye hayatı dar etmiyoruz. Sadece gün boyu çok koşturduğumuz için çok yoruluyoruz. İnsanlarla biraraya gelince kızımı ben oynatıyorum ya da onunla konuşuyorum.
Kızım çok mutlu bir çocuk, yaklaşımımızda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum ama son eleştiri biraz fazla üzdü. Öylesine paylaşmak istedim..
Bizim insanlarımız böyle ne yazık ki... doya doya çocuklarını sevmeye bile korkuyorlar. Aldırma lütfen....

Kızlar, bu sözü ben ve eşimin kızıma yaklaşımımıza eleştiri olarak söylüyor insanlar. Bugün biri çok seviyorsunuz Allah sizden almasın dikkat edin gibi bişey söyledi:KK43:
Kızım 20 aylık,çok hareketli ve doğal olarak takip edilmesi ve ilgi olarak beslenmesi gereken bir dönemde. Biz gereken ilgiyi gösterdiğimizi düşünüyoruz, aşırı titizlenip,panik yapıp kimseye hayatı dar etmiyoruz. Sadece gün boyu çok koşturduğumuz için çok yoruluyoruz. İnsanlarla biraraya gelince kızımı ben oynatıyorum ya da onunla konuşuyorum.
Kızım çok mutlu bir çocuk, yaklaşımımızda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum ama son eleştiri biraz fazla üzdü. Öylesine paylaşmak istedim..

15 gündür bi bebeğim var ve taa 500 km uzaktan bile insanların nasıl müdahaleci olduğunu görüyorum.

üşür, nazar değer, bilmemne olur.... aç bu çocuk, yemedi, öyle tutma, böyle yapma... bi sürü şey duydum ve hiçbirini sallamıyorum :)
Kısacası sen bildiğin yolda yürü eğer yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorsan.
Çocuğun sevilmek ve ilgilenilmek ister, millete bakma.

İnsanımızda sürekli bir olumsuz bakış açısı hakim.
"Çok güldük, ağlamayalım" derler mesela. Nedense iyi birşeyin sonucunun hep kötüye çıkacağını düşünüyoruz.

Bir evlada karşılıksız katıksız sevgiyi tek veren kişi anne babasıdır.

Herkes çocuğunu seviyor ama, başka çocuk sevilince sanki o sevilmeyi hak etmiyor gibi fazla görüyor.

Bir başkasının cocugunun yaptığı bana bile şımarık olarak görünürken , kendi çocuğum.ayni hareketi yapınca şirin görünüyor.

Yani sizin sevgilisi ilginizi kimsenin eleştirmesi ne izin vermeyin.

Evladımız tabiki sevecegiz

15 gündür bi bebeğim var ve taa 500 km uzaktan bile insanların nasıl müdahaleci olduğunu görüyorum.

üşür, nazar değer, bilmemne olur.... aç bu çocuk, yemedi, öyle tutma, böyle yapma... bi sürü şey duydum ve hiçbirini sallamıyorum :)
Kısacası sen bildiğin yolda yürü eğer yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorsan.
Çocuğun sevilmek ve ilgilenilmek ister, millete bakma.
Ben kendimden eminim,kızımın ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyorum ama son söz kalbimi sıkıştırdı:(
Evet bizim millet özellikle yeni doğum yapan kadına akıl verip,kendi engin tecrübelerini aktarmaya bayılıyor:KK58:
Kolaylıklar diliyorum sana da spizella:KK54:

Bir evlada karşılıksız katıksız sevgiyi tek veren kişi anne babasıdır.

Herkes çocuğunu seviyor ama, başka çocuk sevilince sanki o sevilmeyi hak etmiyor gibi fazla görüyor.

Bir başkasının cocugunun yaptığı bana bile şımarık olarak görünürken , kendi çocuğum.ayni hareketi yapınca şirin görünüyor.

Yani sizin sevgilisi ilginizi kimsenin eleştirmesi ne izin vermeyin.

Evladımız tabiki sevecegiz

Di mi yaaa..elin yavrusu ele kıymetsiz gelir derler ya..başkasının çocuğuna layık görmüyorlar ilgiyi,sevgiyi sanırım

Hamile veya çocuk sahibi bir anneye ALLAH alır ne demek ya şaka mı bu insanlar ?
Ölümün Allahtan geldiğini hepimiz biliyoruz yarına onların çıkacağının garantisi mi var ki sevgiyle ölümü bir tutuyorlar ?
Örümcek beyinliler.

Hamile veya çocuk sahibi bir anneye ALLAH alır ne demek ya şaka mı bu insanlar ?
Ölümün Allahtan geldiğini hepimiz biliyoruz yarına onların çıkacağının garantisi mi var ki sevgiyle ölümü bir tutuyorlar ?
Örümcek beyinliler.
Bir de ben araba kullanırken söyledi bunu yaa:(
Yolda bi sarsıldım, Allah korusun. Gerçekten çok yersiz ve uygunsuz bi sözdü.

Back
X