Çok utangacım...

halesss_97

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2022
81
-50
36
28
Durumum çok kötü yaa, periyodik olarak buraya gelip olumsuzluk kusuyorum.

O kadar utangacım ki büfeden su almak bile işkence benim için, insanlarla konuşamıyorum, cümle kuramıyorum. Bu vaziyette iş hayatında nasıl tutunacağım hiçbir fikrim yok.

Dış görünüş olarak da bir şeye benzemiyorum ki... Toplumun bu kadar ön yargılı ve görünüşe önem veren devrine denk gelmek benim suçum muydu?

Heyecandan her defasında soğuk soğuk terlemekten bıktım hakikaten, beynim arızalı herhalde.

Offf offf, başım çatlayacak. Ben hayata layık olamadım, ona üzülüyorum.

Terapi aldınız mı? Mesleğiniz var mı? Üniversite, lise okudunuz mu?

Ya bak topluma laf ediyorsun demek ki toplumun da soz hakki var bir de boyle bak

Saka bir yana ne var utanacak hepimiz alti ustu insaniz. Boyle utanmani tetikleyecek bir sey mi yasadin? Beynindeki negatif ve olumsuz dusunceleri at, utandigini unut bir de boyle dene bakalim. Hayatin guzelliklerini yasamak varken utanma duygusu ile hayati kendine zehir etme yazik ya.

Toplumun görünüşe verdiği önümden çok aynadaki kendinize önem verdiğinizde herşey yoluna girer :)

Sosyal fobiniz var sanırım.
Bir sürü insan yalan söylerken bile utanmıyor hatta topluluğa söylerken bile utanmıyor vs diye gireceğim ama sizin çareniz psikologta sonuçta bir şey demeye de gerek yok.
Ama diğer insanları veya insanların tipini boşverin o işler öyle olmuyor çünkü.
Uzmana gittiniz mi hiç siz

Sosyal anksiyete gibi birazcık anlattıklarınız. Dış görünüşünüz neden problem olsun su aldığınız kişinin sizden ne farkı var hepimiz insanız. Kendi değerinizi bilin kendinizi üzmeyin. Hatta psikolog ile konuşma şansınız varsa hem konuşma probleminiz yavaş yavaş geçecektir hem de size içinizi döktüğünüz için çok iyi gelecektir. Kendinizin kıymetini bilin. Çirkinim utangacım diye etiket takmayın kendinize. İnsansınız herkes gibi güzeli çirkininden çok iyisi kötüsü önemli bu hayatta. Kendinizin farkına varın herşey güzelleşecektir.

Korkularınızın üzerine giderseniz yenersiniz. Uzak kaldıkça daha da içe kapanır tamamen asosyel ve stresli bir hayat yaşarsınız. Bırakın yanlış konuşun, rezil olun zamanla bunu aştığınızı göreceksiniz. İnsanlarla bir ara bulunmak ve en önemlisi iletişimi eksik etmemek özgüvende çok fayda sağlıyor. Hani kitap okuyun derler ya iletişim de öyle bence. Katıldığın seminerler, etkinlikler, aktivite, eğitim, kurs, geziler.. Her geçen gün kendinizde o farkı göreceksiniz. Ben mesela pandemide konuşma bozukluğu yaşadım ilk defa. Daha ön hiç bu kadar iletişime uzak kalmamıştım. Konuşurken takılmaz, kekelemez, yanlış bir cümle kurmazdım. Ama o evden çıkmadığımız uzun dönem beni çok etkiledi. Korkmayın gerekirse önce psikolojik destek alın.

Hemen psikolojik destek al. Sana böyle düşündüren insanlardan uzak dur.

Bi tanıdığımın genç erkek kardeşi de aynı sizin gibiydi youtubedan 'Haluk Tatar/ Utangaçlığı Yenme' videoları izlemiş epeyi ilerleme kaydetmişti, siz de izleyin isterseniz.

Marketten su alırken bile sorun yaşamak artık konuyu kendi basınıza çözemeyeceğinizi gösteriyor.

Toplum içinde ya da bir görüşmede çekingen davranış sergileyebilirsiniz ancak sizinki birazcık başka boyutta

Bence destek alın.
Eminim çok iyi gelecek.

bu utangaçlık değil ki bu sosyal anksiyete yardım almalısınız bide kendinizi severek çıkmanız lazım yola

Benim arkadaşımda böyleydi. Bir mağazaya girip fiyat soramıyordu. Psikiyatriste gitti. “Sosyal fobi” teşhisi kondu. Bir müddet tedavi oldu. Şimdi tek başına İstanbul’da yaşıyor.

Utangaçlık değil sosyal fobi artık. Su bile alamayacak durumdaysan doktor yardım almayı düşünmüyor musun?

Psikiyatriye git. Onceden bende de vardi utangaclik azaldi simdi konusabiliyorum

Bende aynı durumdayım psikiyatriye gittim paxera verdi psikiyatri doktoru, şimdi nasılsın iyisindir inşallah?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…