Arkadaşlar isterseniz konuya psikolojik açıdan ben aıklık göstereyim size ;
Benim de aynı şikayetim vardı ve kesinlikle benim günlük düzenimi hayatımı etkiliyordu.
Derse yetişemiyordum işe gidemiyordum spora yazıldım ona gidemedim su bile içemedim okadar cok uyudugum için benim en sonunda günlük ortalama uykum 20 saate cıktı.
Ve bana tak etti. Erkek arkadasımla da görüşemiyoduk cünkü bir de hasta gibi oluyor insan uyanıyorum sanki hiç mi hiç uyumamışım gibi hissediyorum.
En sonunda ben bi psikiyatriste gittim. Babamda hipersomnia vardı. Genetikmiş bu. Bende de cıkmasın mı?
Hipersomnia bilmeyenler için: İmsomnia nın tam tersi arkadaslar imsomnia uykusuzluk hastalıgıdır Hipersomnia da uyuma hastalıgı.
Bucok uyumak bazen kan değerlerine ve vücuttaki değerlere baglı oluyormuş, bazen gizli depresyon bazende genetik olabiliyormuş.
Aslında cok basit geliyor kulağa ama cok ciddi bir problem aşırı dozda uyumak.
Eğer sizinde günlük yaşantınızı sağlığınızı etkileyecek derecede yani günlük 12 saati geçen uykunuz varsa mutlaka doktora görünmelisiniz arkadaslar.
Ben psikiyatriste derdimi anlatamadan tam beni acilen kan ve idrar testine gönderdi ben de diyorum ne ilgisi var allah allah. Aklınızda olsun gidecek olursanız yemek yemeden aç gidin.
Sonra bir baktı ki demir eksikliği bilmemne hepsi ortayadökülüverdi. Bana bir ilaç verdi şu an yarım içiyorum o ilacı ben. İlacın adını vermeyeyim yanlıs olur-
İlacı içtiğim an hooooop cin gibiyim. Uyumak istesen uyuyamazsın değişik bir ilaç.İlaç kullanmak iyi bir şey değil ama tedavi bana mı iyi geldi nedir uykusuzluğa ac idim resmen.
Hatta başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bugün: Ben aslında hapları düzenli kullanmıyordum ok unutkanım hem de sorumsuzluktan

her neyse.
Benim dönem tezimin tarihi öne çekilmiş bize acil yapıp yarın teslim edeceksiniz dediler. Ve ben uykum gemişken gece 11de öğrendim bunu. Nescafeler işe yaramıyor bende. 100 sayfa makale yazacagım ama nasıl hem sinir hem stres elim ayagıma dolandı ben cahillik diyelim iki tane attım bu haptan ağzıma tam cuma gecesi 11 de yani hala uyumadım hiç te uykum yok uyumaya calıstım ama cok zor olmadı canım sıkıldı su an sizlerle olmayı tercih ettim
Not: Uykudan kaçarken en önemlisi çaydan uzak durun biraz arkadaslar ve aslında süt ve süt ürünleri yasaklandı bana bunlar cok uyku yaparmış yiyemiyorum 1 aydır

((( Çay da içemiyorum.. Kahvaltı diye bir şey yok peynir süt çay olmadan kahvaltı mı olur yaaaaaa....
Allah yardımcınız olsun Kızlar :kk: öpücüklerrrrrrr. Umarım yardımcı olmuşumdur. Acil şifalar