Bağımsız bir kuruluşa test ettirebilirsiniz ama apartmandakilerin onayı gerekiyor diye biliyorum maliyetli bir iş ve sağlam değil diye çıkarsa yıkım kararı verilebilir önlem alınması gerekiyor çare bulmak şart. Güçlendirme de yaptırabilirsiniz ekstra kolon ekleyebilirsiniz binaya.Merhaba arkadaşlar.Büyük bir felaketle karşı karşıyayız.Çok üzgünüm yitip giden canlar için.Geride kalanlar nasıl dayanacak,nasıl yaşayacaklar diye düşünüyorum.Elbette her derdin devası var.Ama bu bambaşka.Bir değil iki değil.Ailesinden herkesi kaybedenler var..Eşini ,komşusunu,sevdiklerinş kaybeden binlerce insan var.Bu insanlar nasıl hayata tutunacaklar.
1999 da depremde annesini ve kardeşlerini kaybeden çok yakın bir dostum;”Mutlu ,bir insanın yaşayabileceği en büyük acıyı yaşadım,ama yaşamayı çok seviyorum.”demişti.Ama yıllar geçmesine rağmen o günğn kalıntıları vardı.Klostrofobi,panik atak vs..
Dilerim geride kalanlar huzurlu bir şekilde hayatlarını anlamlandırarak yaşamlarını sürdürebilirler.Yolları ,bahtları açık olsun.Allah yardımcıları olsun.
Bir yandan da çok endişeliyim.Girdiğim her yerde kolon,kiriş arıyorum.Boyutuna ölçüsüne bakıyorum.İstanbul’da yaşıyorum.Büyük bir deprem bekleniyor.Pek çok bina hasarlı.En yeni,binalar yıkıldı.Bizim binalar neden yıkılmasın diyorum.
Deprem hasarı testi yapılacak.Ama testi yapacak olan firmalara bile güven duymuyorum. Yıkılan binaların çoğu deprem yönetmeliğine uygunmuş(!) çünkü.Bu binalara yerleşim izni verenler de suçlu.Bu binaları sağlam olmayan zeminlere yapım izni verenler de suçlu.Mimarından mühendisine kadar herkes suçlu.
Güvenim yok kimseye.Ya arkadaşlar,kendi gayretimizle binamızın sağlam olduğunu tahmin edebilir miyiz?Bu be kadar mümkün?
Tahliye kararı çıkarsa devlet tahliye edilenlere destek verir mi?Bizim binada da bir iki kişi tahliye kararı çıkarsa diyerek itiraz etmek istedi ama canımızdan da daha önemli değil ya.Bağımsız bir kuruluşa test ettirebilirsiniz ama apartmandakilerin onayı gerekiyor diye biliyorum maliyetli bir iş ve sağlam değil diye çıkarsa yıkım kararı verilebilir önlem alınması gerekiyor çare bulmak şart. Güçlendirme de yaptırabilirsiniz ekstra kolon ekleyebilirsiniz binaya.
Canınızdan daha önemli değil , ama herkes aynı bilinçte değil devletin verdiği yardımla kirayı karşılayamayabilirsiniz. Muteeahhit ne zaman teslim edecek M2 ne kadar kendine alacak gibi gibi çok işlem var lütfen detayları bilen birine danışın ben de şuan araştırma aşamasındayım yanlış yönlendirmek istemiyorum.Tahliye kararı çıkarsa devlet tahliye edilenlere destek verir mi?Bizim binada da bir iki kişi tahliye kararı çıkarsa diyerek itiraz etmek istedi ama canımızdan da daha önemli değil ya.
Peki,teşekkür ederim.Canınızdan daha önemli değil , ama herkes aynı bilinçte değil devletin verdiği yardımla kirayı karşılayamayabilirsiniz. Muteeahhit ne zaman teslim edecek M2 ne kadar kendine alacak gibi gibi çok işlem var lütfen detayları bilen birine danışın ben de şuan araştırma aşamasındayım yanlış yönlendirmek istemiyorum.
Ben şuanda güçlendirme kararı üzerinde duruyorum. Çünkü yıkıp tekrar yaptırmak büyük bir maliyet gerektirecek ve herkes karsilayamayabilir. Ekonomi malum...Tahliye kararı çıkarsa devlet tahliye edilenlere destek verir mi?Bizim binada da bir iki kişi tahliye kararı çıkarsa diyerek itiraz etmek istedi ama canımızdan da daha önemli değil ya.
Ben de yıkılan binaların çoğunun deprem yönetmeliğinden önce yapılmış diye biliyorum. Cumhurbaşkanı sallamadıysa öyle dedi. Yüzde 99'u öyle demişti hatta. Bir de tabii zemin durumu var. İstanbul'un güney kıyısındaysanız özellikle uç tarafları iç açıcı değil.Yıkılan binaların çoğu deprem yönetmeliğine uygunmuş(!) çünkü
Güneyindeyiz ,deprem yönetmeliğinden sonra yapıldı bina ama yine de endişeliyim.Ben de yıkılan binaların çoğunun deprem yönetmeliğinden önce yapılmış diye biliyorum. Cumhurbaşkanı sallamadıysa öyle dedi. Yüzde 99'u öyle demişti hatta. Bir de tabii zemin durumu var. İstanbul'un güney kıyısındaysanız özellikle uç tarafları iç açıcı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?