Çok üzgünüm size yazmak istedim

Araba benim üzerime. Kart iptal. Darp raporu almadım. Annemle diğer kardeşimle uğraşmak istemiyorum. Ailem bu konuda zor. Yani teorikteki gibi olmuyor bazı ailelerde pratik ne yazık ki.
Arabayı alın ve tayininizi isteyin, onlar zorsa siz daha çok zor olacaksınız.

Teşekkür ederim hepinize mesajlarınız için. Hayatımda gördüğüm en manipulatif kişi. Ben bir süredir arabasız idare ediyordum. Ama artık kendi aracımı almaya karar verdim ve o da kızla evlenebilmek için mehir biriktirmişti. Ben de bana borçlu olduğunu ona sıfır araç aldığımızı söyledim. Bunların birikimi sonucu bana şiddet uygulayarak beni sindirebileceğini düşündü muhtemelen. Yakın zamanda tayin olmayı planlıyorum başka bir şehire. İstanbulda doğdum büyüdüm ama artık annemin oğluşum kafası ve kardeşiminbu iğrençliğine tahammülüm yok. Annem de zor birisi. Ama başka bir şehirde yapabilir miyim bilmiyorum. Aracımı alıp ilk tayin döneminde kimseye söylemeden tayinimi alıp gitmek istiyorum. Bir ilişkim yok arkadaşlıklar dışında beni buraya bağlayan bir şeyde yok. Aslında güzel bir ailem vardı babam hayattayken ama babam vefat ettikten sonra herkes çok değişti. Annem objektif olamadı kardeşim sadece kendi keyfinin derdine düştü. Mesela mirası islam hukukuna göre istiyor. Ama evin giderleri benden karşılanıyor fatura erzak deterjan vb. Sinirlerim çok bozuk imlalara dikkat edemedim. Devrik cümleler varsa kusura bakmayın
Size zarar vermeden sessizce çekin gidin şehir değiştirmek zorunda değilsiniz Meslegınız varmış kendınıze bi ev tutup çıkın . Şikayetçi olursunuz gelir rahatsız ederse . Arabayı da vermezse yıne şikayetle alırsınız . Bankayı arayıp ek kartı iptal edin

En onemli konu miras hakkinizi annenize devretmis olmaniz. Kanun nasil bolunecegini soylemis, anneye devretmek nedir :( Hos yasadiklariniza bakilirsa devretmeseydiniz de döve döve devrettirirmis kardesiniz. Sirra kadem basmayacaksaniz ömür boyu derdiniz var gibi gordum ben.

Araba benim üzerime. Kart iptal. Darp raporu almadım. Annemle diğer kardeşimle uğraşmak istemiyorum. Ailem bu konuda zor. Yani teorikteki gibi olmuyor bazı ailelerde pratik ne yazık ki.
Darp raporu almadığın için yanına kar kalacak ve daha da cesaretlenecek sen böyle pasif kaldıkça. Tayin alıp gittiğinde de annenin üzerindeki her şeyi kendine alacak.

Baba yok diye tepenize cikartip simartmissiniz. Şimdi ugraşacaksiniz, karti iptal edebilirsiniz ne destek verdiyseniz çekin, miras ve araba konularinda da avukatiniz yoksa simdiden bulun konuşun.

En onemli konu miras hakkinizi annenize devretmis olmaniz. Kanun nasil bolunecegini soylemis, anneye devretmek nedir :( Hos yasadiklariniza bakilirsa devretmeseydiniz de döve döve devrettirirmis kardesiniz. Sirra kadem basmayacaksaniz ömür boyu derdiniz var gibi gordum ben.

Bu arada siz 124 yaşında görünüyorsunuz

Olabildiğince kısa şekilde yazıcam. Erkek kardeşim tarafından fiziksel ve sözel şiddet yaşadım. Daha önce böyle bir şey yaşamadık hiç aile içinde. Bana seni döverim dedi şok oldum döveceksen döv hadi dedim o da ciddi şekilde saldırıp yerde sürükleyip kaltak ve orospu dedi. Gercekten çok şaşkınım şok içerisindeyim ysşadığım şeye inanamıyorum. Ona o kadar fedakarlıklar yaptım, babam vefat etti diye. Yurt dışı/ yurt içi tatillerine götürdüm. Altına kendi arabamı verdim. Ek kart verdim. Daha bir çok şey Ve şuan hiç birini geri vermiyor. Arabayı sen kendin almadın ki babamda destek oldu diyor. Henüz üniversiteyi bile bitiremedi. Anneme ablama herkese karşı çok saygısız. Dünyasında sadece sevgilisi var. Aslında o kızda saf ona da çok manipülatif hareketler yapıyor. Bugün anneme büyük bir saygısızlık yaptı konu buradan çıktı. Yapamazsın bunu dedim konu bir anda buraya geldi. Bana saldırdı vurdu küfürler etti. Aslında mesele şu miras istiyor evleneceğim diye ve islam hukukuna göre istiyor. Araba tamamen ona hibe edilsin istiyor. Direkt 1 daire verilsin istiyor. Kabul etmedim ben türk hukukuna göre hareket edeceğim haketmiyorsun dedim. O kadar üzüldüm ki, aile içi hiç böyle bileye şahit olmamıştım. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Laftan sözde anlamaz zıvanadan çıkmış artık. Yüzünü bile görmek istemiyorum. Annem beni haklı buluyor zaten kendisi de çok çekiyor ama anadolu kadını kafası erkek oğlum ileride bana bakar kız evlenir gider diye gerekli resti çekemiyor. Kısacası yalnızım ve çaresizim. Gerçekten kalben çok ama çok kırıldım üzüldüm ağladım saatlerdir. Benzer durum yaşayan varsa yorumlarınızı okumak isterim. Teşekkürler
Çok geçmiş olsun babanın ne zaman vefat etti bilmiyorım ama erkek çocukları galiba babasızlarken daha fazla etkilenip hırçınlaşıyor öfke problemi var belliki belki yardım alması gerekiyor ama kendinizi koruyun haberler böyle ufak tefek sorunlardan çıkan şeylerle dolu kardeş bambaşka dilerim en kısa zamanda tüm bu kötü davranışları son bulur Allah her şeyi görüyor tabiki de miras herkese aynı derecede haktır

Olabildiğince kısa şekilde yazıcam. Erkek kardeşim tarafından fiziksel ve sözel şiddet yaşadım. Daha önce böyle bir şey yaşamadık hiç aile içinde. Bana seni döverim dedi şok oldum döveceksen döv hadi dedim o da ciddi şekilde saldırıp yerde sürükleyip kaltak ve orospu dedi. Gercekten çok şaşkınım şok içerisindeyim ysşadığım şeye inanamıyorum. Ona o kadar fedakarlıklar yaptım, babam vefat etti diye. Yurt dışı/ yurt içi tatillerine götürdüm. Altına kendi arabamı verdim. Ek kart verdim. Daha bir çok şey Ve şuan hiç birini geri vermiyor. Arabayı sen kendin almadın ki babamda destek oldu diyor. Henüz üniversiteyi bile bitiremedi. Anneme ablama herkese karşı çok saygısız. Dünyasında sadece sevgilisi var. Aslında o kızda saf ona da çok manipülatif hareketler yapıyor. Bugün anneme büyük bir saygısızlık yaptı konu buradan çıktı. Yapamazsın bunu dedim konu bir anda buraya geldi. Bana saldırdı vurdu küfürler etti. Aslında mesele şu miras istiyor evleneceğim diye ve islam hukukuna göre istiyor. Araba tamamen ona hibe edilsin istiyor. Direkt 1 daire verilsin istiyor. Kabul etmedim ben türk hukukuna göre hareket edeceğim haketmiyorsun dedim. O kadar üzüldüm ki, aile içi hiç böyle bileye şahit olmamıştım. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Laftan sözde anlamaz zıvanadan çıkmış artık. Yüzünü bile görmek istemiyorum. Annem beni haklı buluyor zaten kendisi de çok çekiyor ama anadolu kadını kafası erkek oğlum ileride bana bakar kız evlenir gider diye gerekli resti çekemiyor. Kısacası yalnızım ve çaresizim. Gerçekten kalben çok ama çok kırıldım üzüldüm ağladım saatlerdir. Benzer durum yaşayan varsa yorumlarınızı okumak isterim. Teşekkürler
çok geçmiş olsun, benzer bir süreç yaşadım, 2 yaş büyük abim üstüme yürüdü, karnıma vurdu, hakaretler etti, sebebi ise masada onun hep oturduğu sandalyeden beni zorla kaldırdığı için. ablam ve annem bunu sindirdiler ama ben rest çektim bana sinirinin sebebi ise arabami kullanması için ona vermemiş olmam. aynı sehirde olmama raĝmen tayin beklemeden ayrı eve çıktım. maddi ve manevi olarak zordu ama simdi en azindan daha çok saygi görüyorum, gidip geliyorum, kapım evim ayrı, kać yaşındasınız, sakın sinip evde kalmayın hemen ayrı eve çıkın ya da ev arkadasligini deneyin derim

İslam hukukuna göre mi ? Hak etse vereceksiniz yani hakkınız olanı

Bu doğru mu ya!?? Konu sahibi aile içi devirler muvazali kabul edilip mahkemede iptal edilebilir malları elden çıkarırlar paraya altıma dönüştürürlerse ömür billah uğraşın durursunuz kesinlikle muvazaa davası açın hemen hemen. Miras devrinizi iptal edin

Bence darp raporu almalısınız.Gerekirse dava acmayın ama elinizde olsun.Cunku o artarak devam edecek elinizde güç olur.Şikayetci olursam icerde yatarsın diye kozunuz olur.Siz gitsenizde o annenizi sömürecek ne var ne yok alacak.Şimdiden bir avukatla nasıl önlemler alabilirsiniz ögrenin ve uygulayın.Eve aile konutu şerhi koydurun mesela.İste anne babalar erkek cocugu diye diye tepelerine cikariyorlar sonuc bu.Cok gecmiş olsun.Şoktan çıkın bir an önce karşı savunma hazırlayın o kadar kolay olmadığını görsün.

Back
X