Çok uzuluyorum

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
888
123
Slm arkadaşlar.suan okadar üzgünüm napicagimi bilmiyorum.on yaşında beşinci sınıfa giden bir kızım var.gittikce hircinlasiyor.elimden geldiğince alttan alıyorum.kizsamda belli etmemeye çalışıyorum.kendimi sıkmaktan artık her yerimde kabarıklıklar cikiyor.iki yaşında ikizlerim var .mümkün olduğunca kızına vakit ayırmaya çalışıyorum.ama ben yanından ayrıldığım an ders çalışmayı bırakıyor.oyuncak ve bilgisayar düşkünlüğü var.surekli kardeşlerini kışkırtıyor.yat diyorum yatmiyor.hayirdan anlamıyor.guzelce alıp karşıma konuşuyorum kızım sen akıllı bir kızsın şöyle yapalım böyle yapalım yok yine aynı .bu akşam anneme gittim iki saat zor durduk.koltuk tepelerinde yapma diyorum dinleyen yok hep kapris hep dırdır.surekli söylenme.annem babamda olsa kimsenin yanında bağırmak kızmak istemiyorum.napacagimi nasıl davranacağımi sasirdim.acaba bı uzmandan yardım alsam diyorum.napabilirim arkadaşlar çok çaresiz kaldım.nasil memnun edicem kızımı bilmiyorum.guzel güzel konuşuyorum olmuyor.kizsam başlıyor aglamaya

Burdaki kisa yazidan tam olarak ne oldugunu anlayamayiz ama buyuk ihtimalle yaptiginiz bir hata vardir.kendiniz goremiyorsaniz pedagogtan yarfim alabilirsiniz tabi.

Burdaki kisa yazidan tam olarak ne oldugunu anlayamayiz ama buyuk ihtimalle yaptiginiz bir hata vardir.kendiniz goremiyorsaniz pedagogtan yarfim alabilirsiniz tabi.
Bilmiyorum nerede hata yapıyorum.babasida çok ilgileniyor.mesela dışarı çıkarken bu havada diz altı kapri ve yazlık tişört giyiyor.kizim olmaz diyorum yok dediğim dedik.sinirlerim okadar yipraniyor ama yinede ona belli etmemeye calisiyorum

Benim kizimda 4.5 yasinda hayırdan anlamiyor hep agresif hep sinirli. Babasina da banada bağırıyor ne yapcamizi şaşırdık. Sinirden dislerimi sikmaktan yakinda kirilacaklar. Bağırınca pisman oluyorum kendimi tutmaya çalışıyorum bende

Bilmiyorum nerede hata yapıyorum.babasida çok ilgileniyor.mesela dışarı çıkarken bu havada diz altı kapri ve yazlık tişört giyiyor.kizim olmaz diyorum yok dediğim dedik.sinirlerim okadar yipraniyor ama yinede ona belli etmemeye calisiyorum
Ayni. Yeni pantolon aldim kizin deneyelim hayir diyor zar zor giydirdim ben begenmedim bunu deyip cikarip atti. :( yaranamiyoruz cok mu simartiyoz anlamadım ki

Benim kizimda 4.5 yasinda hayırdan anlamiyor hep agresif hep sinirli. Babasina da banada bağırıyor ne yapcamizi şaşırdık. Sinirden dislerimi sikmaktan yakinda kirilacaklar. Bağırınca pisman oluyorum kendimi tutmaya çalışıyorum bende
Büyüdükçe dertlerine büyüyecek sanırım .kendimi okadar sıkiyorumki bazen ruh gibi oluyorum

Ayni. Yeni pantolon aldim kizin deneyelim hayir diyor zar zor giydirdim ben begenmedim bunu deyip cikarip atti. :KK43: yaranamiyoruz cok mu simartiyoz anlamadım ki
Bir sürü kendine yakışan kıyafeti var ama nerede küçülmüş eski kıyafeti varsa onları giyer

Inanin kendime vurdugum oluyor sinirden. Allah yardimcimiz olsun ne diyim
Birde ikizlerim var.inanki gözüm korktu.o okuldan gelene kadar ikisi öyle güzel oynuyorlar ablası gelince onlarda deliriyo.zaten bisuru çocukla biyere gidemiyorum.cok bunalıyorum.acaba benim yetiştiremiyorum diyorum.girsebiz öyle tatlı bı kiz ama nasıl yapı az bilmiyorum

Birde ikizlerim var.inanki gözüm korktu.o okuldan gelene kadar ikisi öyle güzel oynuyorlar ablası gelince onlarda deliriyo.zaten bisuru çocukla biyere gidemiyorum.cok bunalıyorum.acaba benim yetiştiremiyorum diyorum.girsebiz öyle tatlı bı kiz ama nasıl yapı az bilmiyorum
Benim ki okula başlayınca boyle oldu orada oyuncak.kavgasi kendini koruma icgudusu birden saldirganlasip sinirlendi. Bugun babasi almaya gitti. Hava soguk oldugu icin usumesin diye esime arabayla al gel dedim. Normalde hep ben giderim. Banada enne sen.beni almaya gel diyor neyse esime sen neden geldin git diye bgirmis annem gelsin deyip durmus. Esim herkesin icinde oyle dedi cok uzuldum diyor.:KK43: Sabirla gecmesini bekliyorum

Benim ki okula başlayınca boyle oldu orada oyuncak.kavgasi kendini koruma icgudusu birden saldirganlasip sinirlendi. Bugun babasi almaya gitti. Hava soguk oldugu icin usumesin diye esime arabayla al gel dedim. Normalde hep ben giderim. Banada enne sen.beni almaya gel diyor neyse esime sen neden geldin git diye bgirmis annem gelsin deyip durmus. Esim herkesin icinde oyle dedi cok uzuldum diyor.:KK43: Sabirla gecmesini bekliyorum
Allah yardımcımız olsun

Ergenliğe yaklaşıyor hormonal dengeler değişiyor biraz da kıskanıyor galiba kardeslerini dikkat çekmeye çalışıyor olabilir. Ne yapmaya karar verirseniz verin ama tutarlı olun basit ödüllendirme ya da ceza verebilirsiniz.

Kendimi sorguluyorum sürekli.sanki ben değilde o beni egitiyor.azcik sesimi yukseltsem aglamalar söylenmeler.kaldiramiyorum bazen

Annesiniz siz,yerine göre kizmaniz da lazım.tatlı dille yumuşak yüzle olunca her zaman şımarıklık oluyor biraz sanki

Çocukların yetişmesinde ve bazı alışkanlıkları edinmesinde ve görgü kurallari gibi basit seyleri öğrenmesinde ailenin payı var ancak bazı seyler gercekten dogustan gelen özellikler. Bence hırçınlık bir huy gibi gözükse de degil. Bebekken de sinirli miydi 4 yasindayken 2 3 yasindayken falan?
Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. Yaramazlik büyüyünce geciyor herhalde 18 yasindaki kızın koltuk tepesinde isi olmaz mesela ama bu defa da okuldan kacmalar okul tellerinden kacmalar babasinin arabasini kacirmalar gibi yaramazliklar yapiliyor. Mesela ben :(
Bence uzman yardimi alin benim anne baba doktora gitmeyi delilik gibi goren tipler sanirsam ki 15 yasindayken bir doktor bendeki tuhafligi farketti ve antidepresana baslatti oyle basladi hikayem

Ben hala hırçınım bebekken de oyleymisim ilkokuldayken de off ortaokuldayken de arkadaslarimla kavga edip yolusuyordum. Simdi de herseye sinir oluyorum sinirlendikce basım agriyor boynum agriyor keske sinir diye birsey olmasaydi

Küçükken zor bir bebek değildi.kardeslerini baştan kıskandı ama şimdi çok seviyor.ama kurallara hiç uymuyor şuan.kitap okutmaya çalışıyorum bir gün okuyor ikinci gün yine aynı.millete bakıyorum onun yaşındaki kızlar sanki büyük bir insan gibi davranıyor.asirisida fazlada gerci

Disipline etmek illa bağırıp çağırmak ceza vermek değil ki. Biraz otoriter olun evde bi otorite olsun yani. Hayırdan anlasın ve anne baba birşeye hayır dediyse onun hayır olarak kalacağını da.. ben öyle büyüdüm mesela bana hayır denildi mi fazla denilmezdi çünkü onun kendimi damdan da atsam hayır olarak kalacağını bilir hiç yorulmadan kabul ederdim.
Yardım almak daha doğru şu aşamada çünkü temelde bir eksiklik var ileride ergenlikte falan başa bela olur profesyonel bir yardim alın çocuk zor iş valla. Ufacık bir hata bir insana şekil verirken nelere nelere sebep oluyor.

Küçükken zor bir bebek değildi.kardeslerini baştan kıskandı ama şimdi çok seviyor.ama kurallara hiç uymuyor şuan.kitap okutmaya çalışıyorum bir gün okuyor ikinci gün yine aynı.millete bakıyorum onun yaşındaki kızlar sanki büyük bir insan gibi davranıyor.asirisida fazlada gerci

Ona kitap okutmaya çalışırken siz ve babası hangi işle meşgul oluyorsunuz?
Çocuklar görerek öğrenir
Mesela ona kitap okuturken kardeşleri babasıyla tv izliyorsa ya da çocuğa göre daha eğlenceli bir şey yapıyorsa sabaha kadar uğraşsanız o kitap okunmaz.

Kardeşlerini sevse de bu durum onları kıskanmasına engel değil maalesef . Onları kıskanıp kendisini hep ön planda tutma isteğinden kaynaklı olarak sürekli hareketli davranarak sizin ilginizi çekmeye çalışıyor olabilir.
Kardeşleriyle ilgilenseniz de eşiniz geldiğinde ikizleri eşinize bırakıp kızınızla biraz daha fazla zaman geçirip onu özel hissettirmeye çalışın derim. Kardeşlerinin bakıma ihtiyacı olduğunu onun abla olarak onlara örnek olması gerektiğini belirtin. Çocuk da olsa bir yetişkin gibi değer gördüğünü önemli olduğunu hissetmesi hırçınlığını belki bir nebze azaltabilir. Bir de kitap okuturken lütfen evde televizyonu kapatıp siz de elinize kitap alın, birlikte okuma saati olarak gerçekleştirin.

Back
X