çok yakın aile dostumuzu çocugu 5 yaşında ve konuşamıyor.

morganna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
1.136
1
108
Ankara
arkadaşlar sizlerle paylaşmak istedim. aile dostumuzun küçük oglu 5 yaşında ve konuşamıyo kimseyle ilgilenmiyo giidilmedik doktor kalmadı.çocuk için çok üzülüyoruz.dr lar çocukta milyonda bir görülen kendini kitleme hastalıgı oldugunu söylüyorlar şuan öözel egitim alıyo ama hala konuşamıyo bu tarz bi hastalıgı olan tanıdıgıınız yada bildiginiz bişeyler varsa paylaşabilirmisiniz

Çok üzüldüm..Allahım şifasını versin..benim kardeşimde konuşamıyor..daha doğrusu bizler gibi konuşamıyor..ama bunun sebebi var..ikizlerdi ve ikiz eşi 6 aylıkken vefat ettiğinde kardeşim ateşli hastalık geçirmişti..
konuşamamasının sebebi buydu..
çok ameliyat oldu çok tedavi gördü..konuşamaması ve duyması problemdi yani..
şimdi iyi şükür kendini çok güzel ifade ediyor konuşuyor ama tam değil...

mrb.
konuşmaması ve etrafındakilerle ilgilenmemesinden bahsetmişsin cnm.otizm olabilir mi diye dşündüm.
gerçi özel eğitime gidiyormuş.umarım kısa zamanda uzun yol kateder..geçmiş olsun..

benim oğlum 6 yaşında oda konuşamıyor konuşma terpistine götürdüm 5 ay iş sende bitiyor evde yapacağın konuşmalar ve okuldaki arkadaşları düzeltecek onu dedi zor bir durum allah yardımcınız olsun

öncelikle geçmiş olsun
eltimin oğlu yedi yaşında ve tam olarak konuşamıyo ve özel eğitim alıyo iki senedir bayağı yol aldık

benim kız kardeşimde hala konuşamıyo. 12 yaşında.bebekken ateşli havale geçirdi.doktorlar epilepsi teşhisi koydu. çapa ya gidiyorlar annemler düzenli olarak. özel eğitim alıyor çok şükür uzun zamandır havalesi yok belki 5-6 seneden beri. doktorlar zamanla konuşacağını söylüyorlar. duymasında hiç bi problem yok anlamasında da. herşeyi işaretle rahatlıkla anlatıyor. sadece yeni konuşmaya başlayan çocuklar gibi yavaş yavaş anne mama diyor ama inş. gerisi gelir. özellikle eğitimden sonra gelişmesi çok ilerledi. eskiden söylenenlere tepki bile vermezdi. duymuyo zannederdik ama testler yapıldı duyuyo.sakın eğitimi bırakmasınlar çok faydası var. inş. allahım tüm hastalara sizede bizede bu mübarek günlerde acil şifalar versin.

konuşmuyor ve etrafı ile ilgilenmiyor demişsiniz bende otizim diycektim ama özel eğitime gittiği yerde anlarlardı doktorlar bile otizimi yada başka bir rahatsızlığı bazen teşhis koymakta gecikebiliyorlar benim oğlumda konuşamıyordu 2.5 yaşındayken yaygın gelişimsel bozukluk a tipik otizim teşhisi konuldu şimdi 4 yaşında 3 yaşında başladı konuşmaya kendini ifade ediyor herşeyi anlıyor özel eğitim kreş sayesinde çok ilerledik daha uzman doktorlara gitseler cerrahpaşada barış korkmazı öneririm çocuk nöröloji doktoru

Son düzenleme:
arkadaşlar sizlerle paylaşmak istedim. aile dostumuzun küçük oglu 5 yaşında ve konuşamıyo kimseyle ilgilenmiyo giidilmedik doktor kalmadı.çocuk için çok üzülüyoruz.dr lar çocukta milyonda bir görülen kendini kitleme hastalıgı oldugunu söylüyorlar şuan öözel egitim alıyo ama hala konuşamıyo bu tarz bi hastalıgı olan tanıdıgıınız yada bildiginiz bişeyler varsa paylaşabilirmisiniz

Canım Allah kimsenin basına wermesin kötü bir durum.benim arkadasımında kardesi okulu qidene kadar konusamadı.doktorlara falanda qittiler hicbir fark olmadı.en sonunda anaokulundan falan basladı orda kalabalık ortamda yawas yawas anne, abla, baba falan demeye basladı.simdide qayet qüzel konusuyor.)

Allah herkese yardım etsin dediginiz gibi bnde otizm diye dusunuyrm ama dr lar degıl dıyo ama otızm deki btn belirtileri var asla göz teması kurmuyo bırden bagırmalar falan özel egitime yeni basladı bakalım umarım faydası olur Allah hepimize yardım etsin

5 yaş özel eğitime başlamak için çok geç bi yaş aslında bu çocuk muhtelemen 2 yaşındada konuşmuyordu o zaman eğitime başlansaydı çok yol alırlardı doktorlar otizim yok diyorsa daha çabuk toplar inşallah okul çağına kadar ilerleme gösterebilir

birşey merak ettim. Acaba çocuk hiç mi konuşamıyor benimde oğlum var 2,5 yaşında toplasak 15-20 kelime konuşuyordur şimdi bende korktum açıkçası. hatta biz dr la konuştuk otizm olabiliri diye dr sizin çocuğunuz çok sağlıklı dedi ama benim oğlum henüz 15-20 kelime anca

benim kuzenim de çok geç konuştu. sürekli bağırıyor, eliyle işaret ediyordu. okula başlamasına yakın düzeldi konuşması şimdi susmak bilmiyor maaşallah..

konuşuyodu önceden sonradan ne olduysa konuşmamaya başladı çok seri konuşmuyodu ama derdini anlatabilecek kadardı bakalım kulaktra diye ısrar ediyo dr lar ama özel egitimdekilerde bgn çok iyi duyup anlıyo diolar orda konuşuyomuz azıcık ama evdekilerle konuşmuyo hatta bize geldiklerinde kardeşim duymuş dedemle konuşmuş dedemi çok severdi bizde şaşırmıştık yanına gittik ve sustu bakalım bekliyoruz Allah herkese acil şifalar versin

sonucu yazıyım dedim kızlar ne otizm diyolar nede degil en son olarak gelişim bozuklugu dediler sebebi ise sinirlendigi an beyne oksijen yerine kan gitmiş.şuan konnuşma için berard egitim alıyo ve özel egitim çok büyük degişmelerde başlamış bulunmakta:nazar:

Allah şifa versin öncelikle.Bizim de bir tanıdıgımızın kızı vardı.6 yaşına kadar konuşamamış.Sonra anaokuluna vermişler.Ordaki çocuklardan etkilenmiş yavaş yavaş konuşmaya başlamış.En son gördügümde de gayet iyiydi.
Bir de komşunun kızı var.Akraba evliligi yüzündenmiş kız hem duyamıyor hem konusamıyordu 2 sene öncesine kadar.Şimdi işitme cihazı kullanıyor.Rehabilitasyon merkezine götürüyorlar her gün.Şu an o da derdini iyi derecede anlatabiliyor.Hatta anaokukuluna bile gönderiyorlar gelişme açısından.
Sık rastlanabilen bir durum galiba.Umarım o da iyileşir.:nazar:

Son düzenleme:
Back
X