yaşın aslında o kadar masum bir yaş ki.. sana karışmaları, sana güvenmedikleri anlamına gelmez. ben 29 yaşındayım ve onlara çok hak veriyorum. istanbul gibi pis bir şehirde yaşıyorum. annemin bize verdiği örneklere güler geçerdik, anca türk filmlerinde olur böyle şeyler günümüzde yok derdik. gece çıktığında en lüks bardan en sokak arası bara kadar heryerde pisliğin en alası var. hiç aklına gelmeyecek şeyler olur bu dünyada. ben yapmam ben gitmem ben içmem ben akıllıyım dersin ve haklısındır ama inan pis şeylerin başına geldiği insanlar da öyledir. sadece yanlış insanlara güvenmek ve yanlış ortamlarda bulunmaktır hata. herşey bir anlıktır ve gecesi gündüzü yoktur, geri dönüşü de yoktur. gündüz vakti süper nezih bir ortamda sen hiç farkında olmadan kadın pazarlığı bile yapılır. konuyla alakan olmasa bile o ortamda bulunmuş olman isminin kirlenmesine yeterlidir. günümüzde insanın isminin temizliğinden büyük bir zenginlik de yoktur.
insanlar o kadar iğrenç ki bu dünyada. para herkesin dinini imanını bozmuştur. senin cebinde milyarlar olmasın, ailende olmasın ama sadece bi göz oda eviniz olsun veya cebinde o sırada 150-200 tl olsun ona da göz dikerler. en basitini anlatıyorum ve masumunu anlatıyorum. içtiğin suya bile sen farkında olmadan o müessesenin insanı bi ilaç katar ayıldığında ne olduğunu anlamazsın, cebindeki paranın gitmesinden öte çok daha değerli şeyler kaybetmiş olabilirsin. ayrıca bu tür pis şeyler yapmak için sokak serserisi olmak gerekmez illa, çok zengin bir ailenin çocuğu bile olabilir herşeyi olmuştur hayatta, kafayı da çekmiştir çılgınlık yapmak istemiştir. senaryoların sınırı haddi hesabı olmaz, ama hepsi gerçektir. bunlara gülüp geçebilirsin, sen bilirsin ama ileride sen de bu örnekleri vereceksin başkalarına. başına gelmiş olması gerekmez, hayatı her geçen gün daha çok tanıyacaksın daha çok şey duyacaksın. fanusta mı yaşayacağım diyebilirsin, hiçbirimiz öyle değiliz ama kendimizi sakınmayı biliriz, sen de öğreneceksin, sadece aklının bir köşesi bu gerçeklere açık olsun. ailen içinse aradaki yaş farkı asla azalmayacağı için hep küçük kızları olarak kalacaksın, sadece biraz daha toleranslı olmayı öğren ve onları anladığını onların dilinden anlatmaya çalış.
yapacağın en iyi şey yanlış arkadaşlıklar edinmemen ve ailenden başkasına güvenmemendir.