• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok zor durumdayım aklım çok karışık ve çok korkuyorum ne yapmalıyım bilmiyorum...

ferha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
1
0
36
Adıyaman
nasıl denir bilmiyorum ama eşimle 1 yıllık evliydim.ve eşim evliliğimin 7 ayında kendi canımdan olan birisiyle ilişkisi başlamış ve ben bunu boşanmadan 2 hafta önce öğrendim. ben eşimle kaçtıgım için babamla eşimin arası iyi değildi.ve ilişkileri duyulduktan sonra babam beni orada durdurmak istemedi ve eşim babamla yani ailemle beni görüştürmüyrdu. ve bu kadında benim yengemdi eşimin ilişkisi olan kadın. neyse bu olaylar duyulduktan sonra babam beni almak için cok ugraştı ve sonrada iş ciddiye cıkınca ben boşanmak istedim zaten eşimin benle pek alakası kalmamıştı devamlı hakrette bulunuyordu.istemiyordu beni boşanmak isteyincede kabul etmedi. daha ben boşancam diye zorlayınca bir gün önce beni evde dövdü ve çocugun kendisinde kalacagını söyledi tabi bunları derkende istediğinle cocugu göstercem sen hiçbirsey demiyeceksin diye konuştu birsey diyemedim ailemin haberi oladan beni boşattırdı ve cocugumun velayeti babasında ve şimdi oglum 9 aylık bana şimdi oğlumu göstermiyor ben nafaka falan hiç birsey almadım alamadım daha doğrusu baskı olunca. şimdide almak istiyorum ben boşanalı 6 ay oldu. babamda istiyorsan alalım diyor ve bende almak istiyorum.ve asıl sorum:
ben istesem cocugumu alabilirmiyim.boşandığım eşim çalışıyor ve oğlum başka yerde kaynanam ve kayınbabam bakıyor.
ben suanda babamın yanındayım.ve babam emekli ve abim çalışıyor gelir durumumuz cok iyi. bana ailemin bakması sorun olurmu.
ben şimdi velayet ve nafaka davası acabilirmiyim. acarsam cocugumun bana geri verilme ihtimali varmı.
çocugumu göstermiyorlarda ayrıca ve şimdi almak istiyorum nasıl alabilirim lütfen yardımcı olunnn neler yapmam gerekiyor almam için
bana sunu sunu yaparsan daha kolay alırsın diyinki yardımcı olunn neler yapabilirim...
ve ayrıca boşanırken boşanma sebebi şiddetli gecimsizlik demek zorunda kaldım.. ve tekrar mahkeme acılırsa bu olanların hepsini anlatacagım beni dövdügünü cocugu göstermediğini ve yengemle ilişkisi oldugunu vs.. çocugumu alabilirmiyim?????

merhabalar cnm çok üzüldüm üzücü şeyler yaşamışsın bildiğim kadarıyla 7 yaşına kadar çocuğun velayeti annededir.7 sinden sonrada çok büyük oranda annede kalırbunun nedeni çocuğun annenin bakımına şefkatine daha fazla muhtaç olmasıdır özellikle küçük çocuğun velayetin anneye verilmesi ana kuraldır icra dairesine başvurarak çocukla kişisel ilişki kurmayı talep etme hakkın var icra emri çıkartarak hele bide senin özel durumlarınız var aldatması dövmesi çocuğu göstermemesi gibi onlarıda öne sürersen kesin velayeti sana verilir hem senin maddi durumun daha iyimiş.sen alabilirsin çocuğunu ne demek onda kalamaz allah yardımcın olsun cnm

velayeti ondaysa tabiki icra kanalıyla çoçuğunu görebilirsin. ayrıca velayet davası açarsan çocuğunu alır nafakada bağlatırsın. keşke uğraşsaydın ortada aldatma da varken tazminatta alırdın zamanında

umarım çocuğunu en kısa zamanda alırsın hukuksal alanda profesyonel bilgim yok bildiğim kadarıyla annenin maddi durumu ne olursa çocuğun velayeti 7 yaşına kdr anneye verilir tabi annenin yüz kızartıcı suçu yoksa. anne suçsuzsa eğer çocuk anneye verilir baba tarafından nafakaya bağlanır.uğraş bence al çocuğunu hem ihaneti hem çocuklarından ayrı kalmayı haketmez hiçbir anne

Back
X