cokkk beceriksizim

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
cok uzgunum ama gercekten sofra sanati ve yemek konusunda cok beceriksizim.gelinlerimiz filan lezzetli yemek yaparlar kucuk kardesimin hanimi mantarli tavuk yapmis cok lezzetliydi kiz benden kac yas kucuk resmen ozendim ona valla helal olsun.bana annem hicbirsey yaptirmazdi zaten evde oyle hersey olmazdi maddi durum kotuydu.benim annemde hic yemek cesidi bilmez lezzetlide yapamaz esim hergun yemek yuzunden kavga cikartiyor her gun huzursuzluk resmen o varken gece calisiyor eve gitmek istemiyorum.adam her gun bosarim diye tehdit ediyor boyle gitmez diyor.kimisinin karisi cesit cesit lezzetli yapar yemez benim gibi beceriksizin kocasida yemek diye öluyor.calisiyorum zor geliyor yemek yapmak.guzel olmadigi icin severekte yapmiyorum isteksiz mecburiyetten oda biseye benzemiyor.isteyerekte yapsam olmuyorki.esim benden lezzetli yemek yapar.bazi bayanlar yemek yapamax ama pasta borek yapar lezzetli oda yok bende hazir yufkadan borek yaparim oda biseye benzemez.valla cildirmalik durum.kari koca lezzetli guzel yemegede duskunuz.ac ac geziyoruz offf offf

youtubeden filan yapsam basarili olabilirmiyim kimseyi yemege cagiramiyorum geldim 38 yasina kazik kadar oldum tik yok

yemek yapmayi gozunde cok buyutmussun, aslinda kolay seyler yaparsan cok zaman almaz. erkekler zaten cok da anlamiyor ugrasilmis bir yemek mi degil mi diye. durumun yoksa baska mesele ama durumun iyiyse al bir suru et, balik vs buzluga koy.

mesela sabah giderken tavuk etini buzluktan cikar, gelince kusbasi tavada pisir, kekik vs at. yanina pilav ve salata al sana mis gibi yemek.

bende fisher duduklu tencere var o da cok isime yariyor, fasulye gibi seyleri 10 dk da pisiriyor, et falan da 20 dk.
mesela fasulye yemegi icin isten gelince sogan, tomates, fasulye, sarmisak, zeytingyagi, salca hepsini dogruyorum, ustumu giyinene kadar zaytinyagli fasulye pismis oluyor.

baska bir imkan da annene, ya da para verip birisine dolaba atilacak seyler yaptir, mesela kofte olabilir.
bir de aksamlari falan bir iki cesit kolay tatli ogrensen, yapip cayla beraber yeseniz esinin cok hosuna gider. bence ne olursa olsun evde her aksam yemek olmali, zor bi sey olmasina gerek yok.

Öncelikle eşinizin böyle bir sebepten seni boşarım demesine sinir oldum..
Konuya gelirsek;
Instagramda güzel yemek yapma siteleri var ve birebir tutuyor onları deneseniz?
Ben de evlenmeden önce yapmıyordum şimdi yapıyorum inanın insanın isteyince yapmayacağı birşey yok.Mantı açmak her zor görünmustur bana yada içli köfte yapmak ama onları bile yaptım ve begendirdim aileme..
Mesela bir yemeği güzel yapamadığınız da üstüne gidin tekrar deneyin başka birgun netten aynı yemeğin farklı bi yapiliş şeklini bulun..

Yada siz yapacağınız yemeği söyleyin bizler size nasıl yapmaniz gerektiğini anlatalim .

Ve ilk olarak basit şeylerden başlayın kendinizi zorlamadan ve ben şey derim yemeği yapmaya başlamadan bismillah Allahım benim elim değil Ayşe anamızın Fatma anamızın eli gibi olsun inşallah..

Öncelikle eşinizin böyle bir sebepten seni boşarım demesine sinir oldum..
Konuya gelirsek;
Instagramda güzel yemek yapma siteleri var ve birebir tutuyor onları deneseniz?
Ben de evlenmeden önce yapmıyordum şimdi yapıyorum inanın insanın isteyince yapmayacağı birşey yok.Mantı açmak her zor görünmustur bana yada içli köfte yapmak ama onları bile yaptım ve begendirdim aileme..
Mesela bir yemeği güzel yapamadığınız da üstüne gidin tekrar deneyin başka birgun netten aynı yemeğin farklı bi yapiliş şeklini bulun..

Yada siz yapacağınız yemeği söyleyin bizler size nasıl yapmaniz gerektiğini anlatalim .

Ve ilk olarak basit şeylerden başlayın kendinizi zorlamadan ve ben şey derim yemeği yapmaya başlamadan bismillah Allahım benim elim değil Ayşe anamızın Fatma anamızın eli gibi olsun inşallah..

Yemeği internetten tariflere bakıp yapabilirsin çokta güzel oluyor. Çalışınca malum insan eve yorgun geliyor yemek yapasıda kalmıyor. Neyse başarılar dilerim.

Evlilik sevdiğin insanla yaşamak birlikte çocuk sahibi olmak ne bileyim hasta olduğunda sana bakacak biri olduğunu bilmek belki hayat gailesinde azcık sırtını dayayıp nefes alabilmek yükünü paylaşmak için yapılır bence. Eve gelidiğimde lezzetli yemek yapanım olsun diye değil. Her insanın kusurları vardır evlilik hayatında. eşin dört dörtlük bir adam mı? Mutlaka değildir ama sen onun eksiklerinden her gün şilayet etsen her dakika yüzüne vursan o düzeltmek için fotumlarda çare mi arardı? Yüksa kavga mı ederdi seninle? Sende kavga et diye söylemiyorum ama insanlar eşlerini eksikleriyle kabul etmeli. Madem senden güzel yemek yapıyor birlikte yapın. Tabi boşarım diyen yapı birlikte yemek yapalım da demez de neyse.

youtubeden filan yapsam basarili olabilirmiyim kimseyi yemege cagiramiyorum geldim 38 yasina kazik kadar oldum tik yok
İnstagramda bile cok güzel tarifli videolu kişiler var takip et. Tabi sevmiyorsan zor. Ben yemeğe kişinin sevgisinin girdiğine inanıyorum. Şevkle yapılınca daha güzel olur. Bir de acaba malzemenin mi kötü. Mesela salca güzel olunca yemeğin güzel olur. Ağır pişen yemek güzel olur. Tencerenin dibi kalın olacak mesela bu da önemli. Baharat yemeğe tat verir. Yan etmen cok. Ya da beğendiğin bi akraban de ki bi gün gel bizde pişir öğreneyim de ne var bunda. Ya da kursa git.

Günaydınn. Aslında çok önceden yazacaktım ama kızım ağlayınca yarım kaldı:)

Eşinin kullandığı cümle çok incitici ne demek boşarım seni. Madem kendisi biliyormuş öğretsin sana.

Bugün çalışıyor musun? Ne yemek yapacaksın akşama yardımcı olmaya çalışırım.

Bir de internette NEfis yemek tarifleri diye bir site var, özellikle elif ataların tariflerini öneririm. Bir de bu siteden yemek yapacaksan kaç kişinin tarifi defterine eklemiş olduğuna bak. Ne kadar çok kişi eklemişse o kadar tam not almıştır.

Bendeee evlenmeden önce heeç yemek yapmayı bılmezdım .
İnternetten baka baka yapıyorum ama sadece hafta sonları .
Hafta içi makarna patates falan geçiştiriyorum . Çalıştğım için mecalim kalmiyi

Sende o şekilde yapabilrsin . Tariflere bire bir uyarsan mikemel oluyo

cok uzgunum ama gercekten sofra sanati ve yemek konusunda cok beceriksizim.gelinlerimiz filan lezzetli yemek yaparlar kucuk kardesimin hanimi mantarli tavuk yapmis cok lezzetliydi kiz benden kac yas kucuk resmen ozendim ona valla helal olsun.bana annem hicbirsey yaptirmazdi zaten evde oyle hersey olmazdi maddi durum kotuydu.benim annemde hic yemek cesidi bilmez lezzetlide yapamaz esim hergun yemek yuzunden kavga cikartiyor her gun huzursuzluk resmen o varken gece calisiyor eve gitmek istemiyorum.adam her gun bosarim diye tehdit ediyor boyle gitmez diyor.kimisinin karisi cesit cesit lezzetli yapar yemez benim gibi beceriksizin kocasida yemek diye öluyor.calisiyorum zor geliyor yemek yapmak.guzel olmadigi icin severekte yapmiyorum isteksiz mecburiyetten oda biseye benzemiyor.isteyerekte yapsam olmuyorki.esim benden lezzetli yemek yapar.bazi bayanlar yemek yapamax ama pasta borek yapar lezzetli oda yok bende hazir yufkadan borek yaparim oda biseye benzemez.valla cildirmalik durum.kari koca lezzetli guzel yemegede duskunuz.ac ac geziyoruz offf offf

Eşiniz boşarım demekle saçmalamış
Benimde evlenmeden önce çok durumum yoktu çok şükür yaşayıp gidiyorduk ve annemde beni mutfağa sokmazdı ama geçmişte kaldı şimdi kendi evim kendi mutfağım çok şükür her istediğimi yapıyorum siz gözünüzü korkutmuşsunuz bi kere ondan olmuyor yemekleriniz bence ve sanırım çok istekli değilsiniz yemek yapmak çok kolay içten gelerek severek yapmak daha da kolaylaştırıyor yemeği 4.5 senelik evliyim ilk 2 yıl bi 10 senelik misafir ağırlamışımdır nerdeyse her akşam misafirim vardı hafta sonları da kahvaltıya çağırırdım eşi dostu sonra bi ara verdim hamile kaldım doğum bebek büyüsün falan derken bu aralar yine başladım misafir çağırmaya

Esinin yemek icin seni bosarim demesi cok yanlış ama seninde kendini gelistirmen lazim.

Nefis yemek tariflerinde kadinlar yaptigi yrmekleri yaziyor. Puf noktalariyla oradan faydalan kesinlikle cok guzel bir site.

Telefon icin programı da var sitesi de var.

O ne ya bogazı için boşarım seniymiş. Ama sende geliştirmelisin kendini bi evde gerçekten güzel yemekler pişmeli.çokta zor değil sen ben yapamıyorum diye kabullendiğin için olmuyor.mesela fırın yemekleri çok kolaydır.tavuk patates soğan biber domates at hepsini fırına güzel olmama şansı yok bence.netten bak çok güzel pratik tarifler var

Yemek tarifleri sitelerinden yorumlara bakarak yapabilirsiniz. Her yemeğin bir püf noktası oluyor onu kaçırdımmı lezzeti kaçıyor.

Valla benim demlediğim çay bile bazen şezzetli olurken bazen acı oluyor. O yüzden yapılan her yemekte de mükemmellik aramak çok saçma. Eşimle daha yeni evliyken annesigilde kabak yapmıştım iki kere, ikisi de ekşi olmuştu. O dönemde de şehir dışına atanmıştım, bana oraya git de yemek yapmayı öğren demişti şaka yollu. Benim de canım sıkılmıştı baya, neden böyle ekşi oldu diye. Sonradan anladım ki (kayınvalideyi göre göre yani) kabak yıllanmış resmen, ekşimeye yüz tutmuş. Haliyle de yemek yemek gibi olmamış. Demem o ki kullandığın malzemeler çok önemli. İyisi, tazesi olmalı ki yemek de lezzetli olsun. Salçan, yağın, soğanın, ana yemek malzemen, birinden biri tatsız oldu mu olmuyor.

8 yıldır kahvaltı türü yiyoruz
Haftada iki gün sıcak yemek pişer
Kızıma çorba yaparım genelde hep
Eşim yemek sevmez çünkü
Ama asla niye bunu yaptın demez
Sana hakaret vari konuşuyor ve sen sızlanıyorsun ağzının ortasına çatlatmak yerine
İlginç gerçekten

Back
X