Çocuk Hastalıkları Çoklu gıda alerjisi oğluma ne yedirebilirim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

seyirdefterim

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2017
77
49
18
Hanımlar oğlumda süt ürünleri, yumurta ve buğday alerjisi olduğunu söyledi alerji uzmani doktorumuz. Kahvalti başta olma üzere bu gıdalara alternatif olarak ne yedirebilirim? Ne tür mamalar yapabilirim? Hazır mama almak istemiyorum. Lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olsun:(

Hanımlar oğlumda süt ürünleri, yumurta ve buğday alerjisi olduğunu söyledi alerji uzmani doktorumuz. Kahvalti başta olma üzere bu gıdalara alternatif olarak ne yedirebilirim? Ne tür mamalar yapabilirim? Hazır mama almak istemiyorum. Lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olsun:KK43:
Canım bizimde odertten var.bebegin kaç aylık nasıl anladınız alerji olduğunu cildindenmi?bizim yumurtaya var sanırım sütede var.

3 buçuk aylikken artık iyice kaşınmaya ve kizarmaya basladi cocuk dr umuz atopik dermatit dedi yani alerjilerin tetikledigi bir egzama türü. Çok kötü kasiniyor kabarıyor kızarıyor 2 ayliktan beri yanaklarda başladı git gide yayıldı. En çok rastlanan alerji süt ürünleri ve yumurtaya olur dedi çocuk dr umuz. Onları kestik hala duzelmedi. Biz de alerji uzmanına gittik. Testler yapıldı. Süt ürünleri yumurta buğday ürünleri ve fındığa çıktı. Ama biz eti tavuğu vs. De kesmek zorunda kaldık dr umuzun tavsiyesiyle. Sıkı diyet yapıyorum ben emzirdigim için dolayısıyla bebegime de veremiyorum bunları. Bebeğim tam 1 yaşında şu anda. 8 aydır uğraşıyoruz. 2 yaşından önce alerji testleri tam sonic vermiyormus o yuzden su anda tereddutluyum. Zaten dr 'lar da testlerin yanısıra diyet ve sonrasında yeniden gidayi deneyerek deneme yanılma yoluyla tam olarak neye alerjisi olduğu anlaşılır diyorlar. Çok sıkı gözlem yapmalısınız. Hergun yedikleriniZi not edin. Ve belirtilerek bakın. Yeni birşey ya da suphelendiginiz bir gıda verdiğinizde 3 gün kuralını takip ederek verin. Size de geçmiş olsun. Bir de bizimkinde ev tozu akar ı alerjisi de var. Yani gidalardan mi tetikleniyor toz akar indan mi anlamak çok zor oluyor benim için.

Alerjilerin başka belirtileri de var. Mukuslu ya da kanlı kaka kusma vesaire. Ama bizimki egzama. Sen de suoheleniyorsan iyice arastir.
Canım bizimde egzama bir ılaç kullandım çok iyi geldi impetex izi kaldı bazen kabarıyor kızarıyor hemen sürüyorum çok iyi geliyor bende diyet yapıyorum tam olarak anlayamadım neden olduğunu. Seninki 1 yaşındaymış hala kizarikmi her yeri birde neyle yıkıyorsun bebeğini .

Canım bizimde egzama bir ılaç kullandım çok iyi geldi impetex izi kaldı bazen kabarıyor kızarıyor hemen sürüyorum çok iyi geliyor bende diyet yapıyorum tam olarak anlayamadım neden olduğunu. Seninki 1 yaşındaymış hala kizarikmi her yeri birde neyle yıkıyorsun bebeğini .
Impetex ı dr mu önerdi? Güvenilir mıdır? Ben uzun zamandır şampuan kullanmıyorum. 15 günde bir falan belki. Mustelanin nemlendiricilerini kullaniyorum. Çok kötü olduğunda mecburen kortizonlu krem kullanıyorum 10. Ayda süt ürünleri denemesi yaptık yine bayagi bir kabardi. Ama ben anlayamadım süt ürünlerinden mi oldu yoksa başka şeyden mi diye. Çünkü mite alerjisinden şüphelendim test yaptırdım mite alerjisi de çıktı. Yani kışa girerken sikayetlerimiz çoğaldı mite 'dan mi sütten mi bilmiyorum. Yeniden diyete başladım 3hafta sonra yine deneme yapmayı düşünüyorum.

Öncelikle geçmiş olsun S seyirdefterim
Kızım 3.5 aylık 1 aylıkken kanada kan gördüm gizli kan pozitif çıktı dr sut alerjisi dedi başka besinlerede olabilir çocuk alerjiye götürün dedi burda yok 15 tatili bekliyorum bu arada sut ürünlerini tamamen kestim tahin ve susamada var onuda cozdum geçen de balık yedim ertesi gün hic durmadı ve yine kakada kan ve mukuslu yeşil kaka bizim cildi temiz onda sıkıntı yok

Impetex ı dr mu önerdi? Güvenilir mıdır? Ben uzun zamandır şampuan kullanmıyorum. 15 günde bir falan belki. Mustelanin nemlendiricilerini kullaniyorum. Çok kötü olduğunda mecburen kortizonlu krem kullanıyorum 10. Ayda süt ürünleri denemesi yaptık yine bayagi bir kabardi. Ama ben anlayamadım süt ürünlerinden mi oldu yoksa başka şeyden mi diye. Çünkü mite alerjisinden şüphelendim test yaptırdım mite alerjisi de çıktı. Yani kışa girerken sikayetlerimiz çoğaldı mite 'dan mi sütten mi bilmiyorum. Yeniden diyete başladım 3hafta sonra yine deneme yapmayı düşünüyorum.
Bir arkadaş önerdi onun bebeğinede iyi gelmiş. Seninki nasıl bilmiyorum ama bizimki sulaniyordu yaraları az bir yerinde denedim önce sonra hepsine sürdüm. Zaten icinde yaziyor bebeklerede olur diye.biz cereyi sadece bunda bulduk.3 4 tane doktora gittik verdikleri ilaçları kullandım ama işe yaramadı. Alerji sanirim bende anlamaya çalışıyorum çok zor .bebeğimi emziriyorum hemde kendim birşeyler yapıyorum.Pirinc unu şu şeker dut pekmez karisimi bişiriyorum iyi oluyor alerji yapmiyor.

Öncelikle geçmiş olsun S seyirdefterim
Kızım 3.5 aylık 1 aylıkken kanada kan gördüm gizli kan pozitif çıktı dr sut alerjisi dedi başka besinlerede olabilir çocuk alerjiye götürün dedi burda yok 15 tatili bekliyorum bu arada sut ürünlerini tamamen kestim tahin ve susamada var onuda cozdum geçen de balık yedim ertesi gün hic durmadı ve yine kakada kan ve mukuslu yeşil kaka bizim cildi temiz onda sıkıntı yok
Bu konuda annelerin paylaştıklarını çok okudum. Edindiğim bilgi ise kanada kan olursa 3 şeyden supheleniliyor: 1 alerji 2 dizanteri 3 laktoz intoleransi. Bir gastroentereoloji uzmani dr ile de görüşmeniz uygun olabilir. Bunlar da aklınızda bulunsun. Maalesef ki dr 'lar bazen birşeyleri atlayabiliyor. Bilinçli hasta olmak çok önemli. Geçmiş olsun size de. Umarım çabuk geçer.

Bir arkadaş önerdi onun bebeğinede iyi gelmiş. Seninki nasıl bilmiyorum ama bizimki sulaniyordu yaraları az bir yerinde denedim önce sonra hepsine sürdüm. Zaten icinde yaziyor bebeklerede olur diye.biz cereyi sadece bunda bulduk.3 4 tane doktora gittik verdikleri ilaçları kullandım ama işe yaramadı. Alerji sanirim bende anlamaya çalışıyorum çok zor .bebeğimi emziriyorum hemde kendim birşeyler yapıyorum.Pirinc unu şu şeker dut pekmez karisimi bişiriyorum iyi oluyor alerji yapmiyor.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben bebegime kolay kolay şeker vermeyi düşünmüyorum becerebilirsem. Söylediğiniz tarifi şeker ilavesiz deneyecegim.

Back
X