yani bizim için çalışıyo parayı kazanan o evi geçindirecek kişi o diye iş konusunda tamam diyip sindiremediğimiz şeyleri sindirmemiz mi gerektiğini söylemek istedniz? x kişi y kişi gitmiosa sen neden bu kadar yorgunken hala dışarı çıkıosun odanda dinlenmek yerine dediğimde bana bunu söyledi. bu söylediğini "ben onu bunu söylemeye zorladığım için söyledi, bzm için çalışıo" diyip sindirmeli miyim?
Abartmayin bence . Yaşınız 32 görünüyor, nişanlı kocaman kadınsıniz . Böyle dürtüsel tepkiler vermek icin, her şeyi kişisel algılayıp alınganlık yapmak,Trip atmak için yaşınız cok büyük. Öyle şeyleri yirmilerinin ortasinda falan çoktan bırakmış ,iletişim kurmanın daha sağlıklı yollarını keşfetmiş olmanız lazimdi.
Biraz mantık çerçevesinde dusunmeye çalışın, sakin olun.
Böyle büyük tepki verecek bir şey dememiş ki. Yani iki nişanlı insan,evlenecek/hayati paylasacak insan birbirinin her dediğine alınacaksa bu iş nasıl yürür ki? Adam sanki size hakaret etmiş , sanki olmayan bir şeyi söylemiş, sanki iftira atmış.
Nisan donemindesiniz, ülke ekonomik krizde. Ennn ucuz yatak odası takimini alsanız minimum 9 bin lira ödeyeceksiniz, büyük şehirde ikibin liraya eliyuzu düzgün ev bulmak imkansız, düğün demek masraf demek, altınin grami bugün 900 lira olmuş,kendi ve ailesi adına bir sürü altın takması gerekecek, neler neler var adamın dusunmesi gereken. Siz de çalışsanız belki bunca borcun harcın içinde düşünmesi gereken şeyler biraz daha azalirdi.
Ki adam bunu Düsunse de dile getirmemis. Siz ısrarla "iş yemeğine gitme, niye gidiyorsun, Ali Veli gitmiyor,sen de gitme" diye darladiktan sonra adam artık kurmuş bu cümleyi .
Ki yanlış bir cümle de değil. 'bu kadar çok çalışma' demissin, 'sen de para kazansam bu kadar çok çalışmak zorunda olmazdim' demiş.
Şu cümlenin yanlış neresi var? 'sindirmek' dediginiz kısım neresi? Adam sanki hakaret mi etmiş, tembel olduğunuzu mu iddia etmiş?
Özür mü dilesin 'askim, sen çalışmadığın için ben daha çok çalışıyorum ama yine de sana sen çalışmadığın için ben daha çok çalışıyorum dediğim için özür dilerim' mi desin?
Çok mantıksız. Çalışmamak bu kadar sindiremediginiz,agriniza giden bir durumsa eğitiminize uygun iş bulamıyorsanız da düğüne kadar öylesine ,seviyenizin altında bir işe girin, en azindan asgari ücret bile olsa mobilya taksitlerini vs öder,destek çıkarsınız.
Adam sanki tatile gitmis de aksam barda çok kalmış gibi tepki vermeye gerek yok, kimsenin inmedigi iş yemeğine her gün onun gitmesi belki üstlerinin kulağına gidecek, ise bağlılığı terfi ile ödüllendirilecek. Belki böyle bir şey hiç olmayacak ama çocuk bir umut böyle olmasını hayal ettiği için çaba sarfediyor. Ne güzel, çalışkan adamla evleniyorum,diye dusuneceginize 'gunde neden sadece 45 dakika benle konuşuyorsun' diye üzülüyorsunuz. Bence siz ondan özür dileyin ani tepkileriniz icin