cool bayanlardan yardım istiyorum :(

kurk_mantolu_madonna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
40
1
1
Antalya
merhaba arkadaşlar,

25-26 yaşlarında bir bayanım memurum işim gücüm var... artı minyon yaşını göstermeyen bi kız da değilim gayet heybetli yaşımı başımı gösteren bir kızım fakat gelin görün ki insanlardan ( insanlardan derken bayanlardan) gereken saygıyı görmediğime inanıyorum... şöyleki, mesela bi kuaföre gidiyorum... kuaförde çalışan kızlar vardır ya benim yarı yaşımdaki kızlara bile "hanım" diye hitap ederken bana hemen "neyin yapılacak canım" vesaire diye hemen cıvıklaşıyorlar... yani hani insan çekindiği insana titizlenir ya benden çekinmedikelri için ne doğru dürüst hürmet görüyorum ne de benle ilgilenirken titizleniyorlar... bi dükkana girerim satıcı kızlar gene yarı yaşımdaki kızlara hanım lı manımlı konuşurken ben yine "canım" oluveririm hiç sizli bizli konuşmazlar... bu benim gerçeken canımı sıkıyor artık... ben insanlara çok saygılı biriyimdir... çok naziğimdir... ve bu bünyeden çıktığına inanılmayacak kadar ince ve naif bir sesim var...konuşurken karşımdakini kırmaktan korkar gibi çıkıyo sesim...sanırım insanlarda beni o yüzden sallamıyolar benden çekinmiyolar ve saygı duymuyorlar...

geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa..... :(

söylıyecegım seyı en son sözünde kendın yazmışsın zaten..DİK DUR!

ezilip büzülme,omuzların ve basın dık olsun..

ınsanlara karsı mesafenı ve sevıyenı koru..etrafında görünmeyen bı duvar olmalı..

ses tonunada dıkkat et tabı,kımse cıvımasın hemen..gerekıyosa net ve sert ol..

Bana da yapiliyor bazen dusunun ben 19 yasindayim ama hala bir cocuk muamelesi.. karsinizda ki insana yuz vermeyin boyle yapildiginda kendinize guvenin bi ortamda hatta havali olun soguk olun insanlari kirmamak adina bazen biz cekiniriz konusmaktan kelimeleri dikkatle seceriz ama boyle olunca da nsanlar cekinmiyor sizden hatta bi saygisizlik gordugunuz zaman uyarin bence. bi daha o yuzu bulamazlar.

söylıyecegım seyı en son sözünde kendın yazmışsın zaten..DİK DUR!

ezilip büzülme,omuzların ve basın dık olsun..

ınsanlara karsı mesafenı ve sevıyenı koru..etrafında görünmeyen bı duvar olmalı..

ses tonunada dıkkat et tabı,kımse cıvımasın hemen..gerekıyosa net ve sert ol..

aynen arkadaşım sana katılıyorum çevremde bi duvar olmalı... işte tam ben de bu duvarı örmek istiyorum... ama ses tonumun naifliği beni hep ele veriyor... karşımdaki insanda bana "sen" deme yada ağzını yaya yaya canım diyebilme cesaretini veriyor :( ben mesafemi korumaya çalışıyorum o yüzden 17 yaşındaki satış elemanı kızlara bile siz li konuşuyorum ben ona siz diye hitap ederken karşımdaki bana "sen" diyo... bu da sinirimi bozuyo...

Bana da yapiliyor bazen dusunun ben 19 yasindayim ama hala bir cocuk muamelesi.. karsinizda ki insana yuz vermeyin boyle yapildiginda kendinize guvenin bi ortamda hatta havali olun soguk olun insanlari kirmamak adina bazen biz cekiniriz konusmaktan kelimeleri dikkatle seceriz ama boyle olunca da nsanlar cekinmiyor sizden hatta bi saygisizlik gordugunuz zaman uyarin bence. bi daha o yuzu bulamazlar.

aynen uyarmak gerekiyor... telefonda bugün yine başıma geldi... "canım" dedi kadın "ben sizin canınız değilim ayrıca" diyip konuşmaya devam ettim... hemen xxxxx hanım demeye başladı kadın... illa karşımdakini bozmam mı gerekecek ya

Valla ben de çok iyiyim çok samimiyim. Ama ilk kez girdiğim ortama biraz sert bakışlarla girerim yaşım 19. Gerçi hanım yerine canım demeleri çok hoşuma gider benim. Ama herkes farklı tabi . Ya ses tonunu konuşurken kalınlaştır ve çok kelime kullanma özellikle telefonda sadece cevap ver önemli bir şey soracaksan senin hakkın olduğunu bil ve o ciddiyetle sor kaba olma ama ezilip buzulme. Bir ortama girdiğinde dik dur çok gülme ilgilenme kimseyle (çocuklar hariç onlar güzeller) . Kuaföre mi girdin. Direk iyi günler de yaptıracağını belirt sormasına fırsat verme . Kurul koşene tabi kaba ol demiyorum. Sadece kendine güven. Emin ol sen kendini nasıl hissedersen insanlar o etkiyi hisseder. Yani aklıma gelenler böyle.

Sent from my RM-941_eu_turkey_294 using Tapatalk

Ses tonunla biraz kelimeleri vurgulayın ve daha otoriter konuşmaya çalışın.Beden dilinin de etkisi var tabi.Duruşunuzu da ona göre ayarlayın.Ses tonu, seçilen kelimeler ve beden dili etkili bu konuda.

Biraz dik durun, havaniz olsun o zaman.
Erkek arkadasiniz size eziliyorsunuz demis mesela. Kibar konusacagim diye kisik sesle, korka korka konusuyor olmayasiniz? Siz kendinize saygi duyup durusunuzu diklestirmezseniz, disardakiler de saygi duymaz. Istedigi gibi konusur. Yoksa sesi ince diye degismez size olan hitap sekilleri.
Yakininizdan birine danisin. Sizi elestirsinler. Onlar ne de olsa bizden daha iyi tanir.
Benim diyebilecegim sey daha kendinize guvenli davranin, bana bu tur bir sorun var gibi geldi,, bilmiyorum.

merhaba arkadaşlar,

25-26 yaşlarında bir bayanım memurum işim gücüm var... artı minyon yaşını göstermeyen bi kız da değilim gayet heybetli yaşımı başımı gösteren bir kızım fakat gelin görün ki insanlardan ( insanlardan derken bayanlardan) gereken saygıyı görmediğime inanıyorum... şöyleki, mesela bi kuaföre gidiyorum... kuaförde çalışan kızlar vardır ya benim yarı yaşımdaki kızlara bile "hanım" diye hitap ederken bana hemen "neyin yapılacak canım" vesaire diye hemen cıvıklaşıyorlar... yani hani insan çekindiği insana titizlenir ya benden çekinmedikelri için ne doğru dürüst hürmet görüyorum ne de benle ilgilenirken titizleniyorlar... bi dükkana girerim satıcı kızlar gene yarı yaşımdaki kızlara hanım lı manımlı konuşurken ben yine "canım" oluveririm hiç sizli bizli konuşmazlar... bu benim gerçeken canımı sıkıyor artık... ben insanlara çok saygılı biriyimdir... çok naziğimdir... ve bu bünyeden çıktığına inanılmayacak kadar ince ve naif bir sesim var...konuşurken karşımdakini kırmaktan korkar gibi çıkıyo sesim...sanırım insanlarda beni o yüzden sallamıyolar benden çekinmiyolar ve saygı duymuyorlar...

geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa..... :(

bence minyon tipli olmasan da yaşını göstermiyorsundur. sesinde daha genç birine ait gibidir muhtemelen.

genelde satıcılar kuaförler falan daha yaşça küçük zannettiklerine öyle hitap ederler.

yoksa atıyorum 40 yaşında duran bir kadına istediği kadar ezik duruşlu olsun canım der misin hayır.

Merhaba,
Ben de anlattıklarınızı birebir yaşayan biriyimdir ama ben bunun görünüşten olduğunu düşünüyorum herkes benim küçük gösterdiğimi söyler - cıvıklık konusunda sizin anlattığınız gibi nezaket göstermeye ve sizli bizli olmaya çalışırım ama bazı insanlar bizim baktığımız açıdan bakamayabiliyorlar ben yine de üslubumu bozmam hatta baktım bana canım sen diye hitap ediyor ben de siz kelimesine vurgu yapar, biraz da ciddi tavır takınırım işe bile ilk geldiğim zamanlarda yeni olmama rağmen "lütfen hitap şekline dikkat edelim siz biz hanım bey şeklinde konuşalım" dedim ne kadar samimi de olsak hitap şeklimi bozmadım
Bunları bir günde öğrenmedim insanların tavırlarını gözlemleyip kendime prensipler edindim siz de rahatsız olduysanız daha ciddi bir duruş sergileyip siz kelimesine vurgu yapın - cool olmaktan ziyade tavrını belli etmek önemli diye düşünüyorum
Sevgiler...

Valla arkadaşım bunun ortasını bulmam lazım benimde. Bende ilk girdiğim ortamlarda soğuk, mesafeli gözüküyorum. Farkında değilim tabi özel bir çabam yok bunun için. Karşımdakide ister istemez mesafeli yaklaşıyor bana karşı. Ama malesef önce mesafeli başlıyor sonra dozu kaçıyor samimiyetin. Espriler bile dozunu aşıyor. Bende ilk tanışmadan sonraki mesafeyi koruyamıyorum. Duvarlarım yıkılıyor birdaha topla toplayabilirsen. Hiç olmadık insanlardan hiç olmadık laflar yiyip (sözde espri) cevap bile veremiyorum. Dengeyi sağlamak lazım. Kelin merhemi olsa misali kendime faydam yok ama bence çok fazla etrafına gülümseyip, yumuşak görünme. Dik dur, kendinden emin gözük.

Valla 19 yaşındayım 15imden sonra böyle bir şey yaşamadım.
Sanırım bunun sırrı biraz dişli olmaktan geçiyor. Sert olun, dik yürüyün, lafını esirgemeyen biri olun.
Herkese karşı çok kibar olmaya da gerek yok.

aynen arkadaşım sana katılıyorum çevremde bi duvar olmalı... işte tam ben de bu duvarı örmek istiyorum... ama ses tonumun naifliği beni hep ele veriyor... karşımdaki insanda bana "sen" deme yada ağzını yaya yaya canım diyebilme cesaretini veriyor :( ben mesafemi korumaya çalışıyorum o yüzden 17 yaşındaki satış elemanı kızlara bile siz li konuşuyorum ben ona siz diye hitap ederken karşımdaki bana "sen" diyo... bu da sinirimi bozuyo...

Benim derten muzdarip biri...
Benim de şunlar sebebiyle oluyor bu diye bazen düşündüğüm olmuştu..
Yüzümün masumluğu:)naif duruşum,:) nezaketli tavrım :);eli maşalı bir görüntüm olmayışı:)(benim artım da olsa)

Hizmet verdiğimiz kesim bile , bana çatıyor da,kelli fellilere çatmıyodu sanki mesela.İlgimi çekti bir ara..Neden diye ciddi cididi araştıracaktım ,sıkıntılarımdan ayıkamadım..
Yada bizim kuruntumuz mu bunlar?

Özgüven''e dikkat et,depresyon varsa ondan olur.Depresyon tedavisi..
Bir de olduğun gibi gözükme.Yani:Doğalllığı geriye atmaya çalış biraz.(Kötü ama buuu.).
.Ağırlığını belli et.....
Gerektiğinde tavrını koy..
İnsanlar iyilikten anlamıyor evet bazen.
Ben de'' kırgınlık olmasın''a takığım.
Güzel ahlaka takığım.
Sanki çok kıymet biliyorlar..
Ama iyi niyetini gördüğün insana da gereken değeri ver,onlar gibi yapma..
Ayarı bilmek lazım..

KK güzel ya..Kendi hayatımızda içimizi gösteremiyoruz,burda bari gösterelim:)

Son düzenleme:
valla sizleilgisi yok bunun bence
gittiginiz kuaför yada magazalarla alakali brisey yani
gittigim hicbir kuaförde canim dendigini duymadim
yani senin bahsettigin kuaföre kim giderse gitsin canim diyecektir o kisiler yada
bahsettign magaza
yani sorun senden degil gittigin yerlerde

Benim derten muzdarip biri...
Benim de şunlar sebebiyle oluyor bu diye bazen düşündüğüm olmuştu..
Yüzümün masumluğu:)naif duruşum,:) nezaketli tavrım :);eli maşalı bir görüntüm olmayışı:)(benim artım da olsa)

Hizmet verdiğimiz kesim bile , bana çatıyor da,kelli fellilere çatmıyodu sanki mesela.İlgimi çekti bir ara..Neden diye ciddi cididi araştıracaktım ,sıkıntılarımdan ayıkamadım..
Yada bizim kuruntumuz mu bunlar?

Özgüven''e dikkat et,depresyon varsa ondan olur.Depresyon tedavisi..
Bir de olduğun gibi gözükme.Yani:Doğalllığı geriye atmaya çalış biraz.(Kötü ama buuu.).
.Ağırlığını belli et.....
Gerektiğinde tavrını koy..
İnsanlar iyilikten anlamıyor evet bazen.
Ben de'' kırgınlık olmasın''a takığım.
Güzel ahlaka takığım.
Sanki çok kıymet biliyorlar..
Ama iyi niyetini gördüğün insana da gereken değeri ver,onlar gibi yapma..
Ayarı bilmek lazım..

KK güzel ya..Kendi hayatımızda içimizi gösteremiyoruz,burda bari gösterelim:)

walla aynen demek istediğim buydu arkadaşım ... normalde özgüvensiz biri değilim işim gereği insan ilişkilerinde iyiyimdir... öğretmenim ben... öğrencilerimin karşısında stand up yaparım resmen... onlara bile bağıramam anlayışıyım çok... yüzümün yumuşaklığı sesimin naifliği sert mesafeli duruşumun olmayışı 16-17 yaşındaki çocuk diyebileceğim satıcı kızlara sokaktaki kişilere bile benimle laubali olma cesareti veriyor... tamamen sert olamamdan konuşurken karşımdaki kırmaktan korktuğu için çıkan titrek ses tonumdan...

Son düzenleme:
valla sizleilgisi yok bunun bence
gittiginiz kuaför yada magazalarla alakali brisey yani
gittigim hicbir kuaförde canim dendigini duymadim
yani senin bahsettigin kuaföre kim giderse gitsin canim diyecektir o kisiler yada
bahsettign magaza
yani sorun senden degil gittigin yerlerde

bende bir ara sizin gbi düşünüyordum ama bakıyorum yan masadaki saçı yapılan kıza yaşı 20 ya var ya yok ona bilmem ne hanımlar saç yaparken bi dikkat etmeler... bana ise "senin ne olacaktı canım?" ya da mağazada da karşılaşıyorum... yan taraftaki kokoş havalı kadınlara bi hanımlar bi hürmet bana gelince ne bakmıştın :)

Vucut dilin ve ses tonundan kaynsklidir.cunku once sesimizle durusumuzla tavrimizla iletisime geciyoruz.soylediklerimizi sonradan algiliyor insanlar.ben de cok sert dururum mesela.insanlar hep cekinir benimle konusmaya.bazen ben karsimdakinden cekinirim o da benden.ama o anlamaz.ne sert kadin derler.bu da iyi degil.bi ortasi olmali muhakkak.konusma stili ve beden hareketlerini degistirmek icin biraz arastirma yapsan.biraz faydasi olacsktir.dik durus emin adimlar karsrli ve titremeyen bir tonlama gerektiginde hafifce sesini yukseltme gibi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Vucut dilin ve ses tonundan kaynsklidir.cunku once sesimizle durusumuzla tavrimizla iletisime geciyoruz.soylediklerimizi sonradan algiliyor insanlar.ben de cok sert dururum mesela.insanlar hep cekinir benimle konusmaya.bazen ben karsimdakinden cekinirim o da benden.ama o anlamaz.ne sert kadin derler.bu da iyi degil.bi ortasi olmali muhakkak.konusma stili ve beden hareketlerini degistirmek icin biraz arastirma yapsan.biraz faydasi olacsktir.dik durus emin adimlar karsrli ve titremeyen bir tonlama gerektiginde hafifce sesini yukseltme gibi.

evet kesinlikle haklısın...ilk girdiğim ortamda ve ilk tanıştığım insanlara karşı olan beden dilimi ve ses tonlamamı değiştirmeliyim... inanın sinirim bozuluyor artık... inşallah nette vardır...açkçası bugün ki telefon konuşmasından sonra iyice sabrım taştı direk buraya geldim yazdım... henüz araştırmadım ama araştırıcam ;)

merhaba arkadaşlar,

Sizi oyle iyi anliyorum ki her seyden once gereksiz asla samimi olmayin guler yuzlu olun ama kendinden emin gulusunuzle gerektigin de o gulusunuzun sinir bozabilecegiini de hissettirin.Asla bir yere girdiginizde haddinden cok konusmayin ifadeleriniz de net olun."acaba ben bir tost alsam uygun mu sizin icin" gibi bir cumle yerine " bir tane karisik tost almak istiyorum tursu olmasin.tesekkurler" gibi bi cumle daha uygun mesela.

merhaba arkadaşlar,

geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa..... :([/QUOT

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,bir an beni anlattınız sandım gerçi artık daha ciddi ve resmi giyindiğim için durum değişti ama ben de bundan muzdariptim.Üstüne üstelik ben bir de minyonum ve ince de sesliyim.Arkadaşlarım bana birgün kibarlıktan ölcen derlerdi,dolmuş şoförüne,kasiyere,tezgahtara sürekli teşekkür ederim bu bir alışkanlık ve bu seni sen yapan şey,mizacın bu senin.Çünkü insan istese de bu tip şeyleri kolay kolay değiştiremiyor ve değişmeye kalktığında da üstünde eğreti duruyor ve huysuz,asık suratlı birine dönüşüyor.Ama söz konusu mağaza yetkilileri,kuaförler,sekreterler vesaire olduğunda olgun,feminen ve klasik giyinmek ve onlarla konuşmaya başladığında yarı ciddi-suratsız asla değil- bir yüz ifadesi takınmak yardımcı olacaktır.Ve asla ve asla kendinden taviz vermemek ve gerekirse kesin sözcüklerle kendini ifade etmek.Söz gelimi bir mağaza görevlisi size ısrarla pembe bir bluz satmaya çalışıyor-sessizliğinizi ve kibarlığınızı suistimal ederler bolca satış temsilcileri-Hayır bu renkten 'nefret ederim'diyin,ya da bu çantayı almam söz konusu bile olamaz,benim tarzım değil, 'asla' böyle bir pantolon giymem.Türkiye'de ne yazık ki birçok insan çok temel saygı ve görgü kurallarına dahi uymadığı için uyan insanlar hep zorluk çekiyor,hakları yeniliyor,sürekli dişinizi göstermek durumunda kalıyorsunuz.Telefonda da kendinizden emin bir dille konuşun:X Bey ile görüşecektim de ben değil ben X Bey ile görüşmek istiyorum ve emir kipiyle konuşun gerekliyse-sonuna lütfen,rica ediyorum gibi ifadeler ekleyerek emir ifadelerini kaba olmaktan kurtarırsınız.-:1:

Son düzenleme:
Back
X