[corbasini yaptim guzel oldu sagolun ]brokoli sevmediginiz halde bayilarak yediginiz tarif var mi

corba pisti. kizlar sagolun gayet guzel oldu. ben sevdim oglana yediricem bakalim.
esim de sever diye tahmin ediyorum.
brokoli tadi yok.
sen de bize yaptigin corbanin tarifini versene hamile hamile yiyebilirmiyim acaba diye dusunuyorum. Bu arada benim tarifimi de dene labneli. Benim gunlerimin vazgecilmezi oldu

valla okypetecim tasinacagini biliyordum ama buraya yazsam biliyosun kimse yazmiyor. tasinana kadarla corbami yapip yedim oglana da yedirdim bile.
kusuruma bakma zahmete soktum :)
cok guldum tasinana kadar isimi hallettim diyosun hee :)

sen de bize yaptigin corbanin tarifini versene hamile hamile yiyebilirmiyim acaba diye dusunuyorum. Bu arada benim tarifimi de dene labneli. Benim gunlerimin vazgecilmezi oldu

cok guldum tasinana kadar isimi hallettim diyosun hee :)
denemek istiyorum yarin. bir kismini yogurtlu bir kismini labneli bir kismini da limonlu yaparim artikk :D

corbayi soyle yaptim:
1 sogan 1 havuc 1 patates 1 brokoliyi (koku haric) dograyip uzerini kapatacak kadar tuzlu suda hasladim.
diger tencerede 1 dolu yemek kasigi un ve 1 dolu yemek kasigi tereyagi kavurup 1 su bardagi sutle karistirarak pisirdim.
sonra sebzeli karisimi ve suyunun yarisini ekleyip blendirdan gecirdim.
5 dk falan daha kisik ateste pisirdim. afiyet olsun :D

denemek istiyorum yarin. bir kismini yogurtlu bir kismini labneli bir kismini da limonlu yaparim artikk :D

corbayi soyle yaptim:
1 sogan 1 havuc 1 patates 1 brokoliyi (koku haric) dograyip uzerini kapatacak kadar tuzlu suda hasladim.
diger tencerede 1 dolu yemek kasigi un ve 1 dolu yemek kasigi tereyagi kavurup 1 su bardagi sutle karistirarak pisirdim.
Himm yasasin kremasiz. Mantar corbasina da bu sutlu karisimi kullansam tadi benzer mi ki. Brokolinin nasil kremali gibi oldu mu? Bayiliyorum kremali corbalara ama sagliksiz diye yapmiyorum
afiyet olsun bu arada. Yapacam bende. Brokoli cok fatdaliymis. Benim kalsiyum eksikligim vardi sut icemiyorum dedigimde niye kendine eziyet ediyorsun. Git brokoli ye roka ye demisti dr. Suttrn daha fazlaymis kalsiyumu

Himm yasasin kremasiz. Mantar corbasina da bu sutlu karisimi kullansam tadi benzer mi ki. Brokolinin nasil kremali gibi oldu mu? Bayiliyorum kremali corbalara ama sagliksiz diye yapmiyorum
afiyet olsun bu arada. Yapacam bende. Brokoli cok fatdaliymis. Benim kalsiyum eksikligim vardi sut icemiyorum dedigimde niye kendine eziyet ediyorsun. Git brokoli ye roka ye demisti dr. Suttrn daha fazlaymis kalsiyumu
ben mantar corbasini da bu sekilde yapiyorum. kremayi sevemedim

corbayi soyle yaptim:
Afiyt olsn:)esimle hayatta brokoli yemzdk ama 2kistir cok faydali almamz yememz lazm derdik ama ertelerdik ki bu konuyu gorene dek:)bgn brokoli aldik bizde sevmiyrz ama evimzde brokolimz var.tarifler isignda ummarm begenirz zira cook yararli:)

Afiyt olsn:)esimle hayatta brokoli yemzdk ama 2kistir cok faydali almamz yememz lazm derdik ama ertelerdik ki bu konuyu gorene dek:)bgn brokoli aldik bizde sevmiyrz ama evimzde brokolimz var.tarifler isignda ummarm begenirz zira cook yararli:)
bugun yaptim patatesli salatasini
buharda pisirdim. butun onerileri harmanlamis gibi oldum.
sirke limon sarimsak da koydum. ve inanir misiniz cok begendim ( esim begenmedi. o corbayi cok sevdi :) ) bir seyi sevmiyorum demeden once farkli tarifler denemek sart.

ben iki şekilde seviyorum:

1.si etin veya tavuğun yanına yapıyorum. Sebzeleri buharda haşlııyorum kesinlikle suda değil. Daha sonra tereyağı, hardal, sarımsak ve limonla 1 dk ateşte çeviriyorum mükemmel oluyor.

2.si de annemin favori salatası olan meksika fasulyeli brokoli salatası

Ben de brokoli yemem keza eşim de öyle.
Ama karnıbahar ve patatesle birlikte başlayıp suyunu süzüp tepsiye döküyorum.
Üzerine beşamel sos döküp rende kaşar serpiyorum ve fırınlıyorum.
Öyle çok güzel oluyor.
Kremalı çorbasını da yapabilirsin. Karnıbahardan çok farklı değil aslında ama nedense karnıbaharı çok severim ama brokoliyi sevmem :)

Ben de brokoli yemem keza eşim de öyle.
Ama karnıbahar ve patatesle birlikte başlayıp suyunu süzüp tepsiye döküyorum.
Üzerine beşamel sos döküp rende kaşar serpiyorum ve fırınlıyorum.
Öyle çok güzel oluyor.
Kremalı çorbasını da yapabilirsin. Karnıbahardan çok farklı değil aslında ama nedense karnıbaharı çok severim ama brokoliyi sevmem :)
aynen ben de karnibahari tek basima bir oturusta bitirebilirim.
brokoliyi buharda pismis salata seklinde sevdim ama. haslamamak gerekiyor kesinlikle. corbasini da sevdim ama oyle bayila bayila yedim denemez :)

Back
X