Corona sürecinde otel rezervasyon iptal işlemi

cikocum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2019
364
1.149
113
Arkadaşlar merhaba,

Kardeşimin haziranda düğünü olacaktı fakat bu durumlardan dolayı iptal edildi. Düğün salonu ev hepsini iptal ettiler ben de hediye olarak balayı oteli ve ulaşım kısmını ayarlamıştım. Bu işlemi Ocak ayında yaptım şimdi en bilindik tur şirketiyle tlfnu kapattım ve otelin iptal etmediğini söylediler. Tarih değişikliği teklifi sunuyorlar sadece ama tarihimiz yok.

Etstur bu konuda birşey yapamayacağını söyledi. Durumu otelin insiyatifine bırakıyor. Otel şu an hizmet veriyormuş kime verebilir kim gider oraya gibi sesim biraz yükseldi. Kayıt açtılar ama böyle bir durumda yapabileceklerim nelerdir?

turizmin önünü açtıkları için sanırım otellerin hiçbiri corona nedeniyle iade kabul etmeyecek bu gidişle. balayı dışında eğitim, vs gibi rezervasyonları olan bir sürü arkadaşım da aynı dertten müzdarip.
bir arkadaşım astımı nedeniyle raporu olduğu için bunu sunarak bir miktar parasını geri alabildi.
rezervasyonda sigorta yaptırmış mıydınız ?

Arkadaşlar merhaba,

Kardeşimin haziranda düğünü olacaktı fakat bu durumlardan dolayı iptal edildi. Düğün salonu ev hepsini iptal ettiler ben de hediye olarak balayı oteli ve ulaşım kısmını ayarlamıştım. Bu işlemi Ocak ayında yaptım şimdi en bilindik tur şirketiyle tlfnu kapattım ve otelin iptal etmediğini söylediler. Tarih değişikliği teklifi sunuyorlar sadece ama tarihimiz yok.

Etstur bu konuda birşey yapamayacağını söyledi. Durumu otelin insiyatifine bırakıyor. Otel şu an hizmet veriyormuş kime verebilir kim gider oraya gibi sesim biraz yükseldi. Kayıt açtılar ama böyle bir durumda yapabileceklerim nelerdir?

Devlet mayis sonunda ic turizmi baslatma planinda ve mayis 20den sonraya rezervasyon aliyor oteller.
Sehirlerarasi yasak da hazirana kadar kalkmis olur.
Yani hakli iade sebebiniz olmuyor.
Benim iptal sigortam olmayan seyahat planim hic sorunsuz iade oldu tatilbudurdan. Cunku istanbuldan cikis yapamadigimiz tarihteydi.

Sigortanız varsa öyle zorlayin.
Yoksa dügün tarihi belli degil, aciga alin, askiya alin, bize hediye ceki verin 1 yilda kullanalim gibi seyler teklif edebilirsiniz.

turizmin önünü açtıkları için sanırım otellerin hiçbiri corona nedeniyle iade kabul etmeyecek bu gidişle. balayı dışında eğitim, vs gibi rezervasyonları olan bir sürü arkadaşım da aynı dertten müzdarip.
bir arkadaşım astımı nedeniyle raporu olduğu için bunu sunarak bir miktar parasını geri alabildi.
rezervasyonda sigorta yaptırmış mıydınız ?
Sigorta değilde şöyle bir teklif vardı mesela oda fiyatı 4 gece 5000 iptal seçenegi olursa 6500 gibi.

Fiyat ucuk olunca ve adüğün iptali gibi bir durum olmayacağı düşüncesiyle normal seçenek olsun dedim. Böyle ekstra bir durum aklıma gelmedi. O tutarı başka harcamalar olur ona veririm diye düşündüm.

Otel dışında şu an hiçbir yer zorluk çıkarmadı. Gelinimiz farklı şehirde seyahat yasağından dolayı önümüzü görüp tarih belirleyemiyoruz.

Sigorta değilde şöyle bir teklif vardı mesela oda fiyatı 4 gece 5000 iptal seçenegi olursa 6500 gibi.

Fiyat ucuk olunca ve adüğün iptali gibi bir durum olmayacağı düşüncesiyle normal seçenek olsun dedim. Böyle ekstra bir durum aklıma gelmedi. O tutarı başka harcamalar olur ona veririm diye düşündüm.

Otel dışında şu an hiçbir yer zorluk çıkarmadı. Gelinimiz farklı şehirde seyahat yasağından dolayı önümüzü görüp tarih belirleyemiyoruz.

tüketici heyetlerine falan başvursanız ? gerçi onlar da çalışmıyordur muhtemelen..

Devlet mayis sonunda ic turizmi baslatma planinda ve mayis 20den sonraya rezervasyon aliyor oteller.
Sehirlerarasi yasak da hazirana kadar kalkmis olur.
Yani hakli iade sebebiniz olmuyor.
Benim iptal sigortam olmayan seyahat planim hic sorunsuz iade oldu tatilbudurdan. Cunku istanbuldan cikis yapamadigimiz tarihteydi.

Sigortanız varsa öyle zorlayin.
Yoksa dügün tarihi belli degil, aciga alin, askiya alin, bize hediye ceki verin 1 yilda kullanalim gibi seyler teklif edebilirsiniz.
Evet direkt tarih veremiyorum açığa alın diye teklif edebilirim gelecek yanıta göre birde öyle deneyebilirim

Sigorta yaptirmamakta da hakliymissiniz yani 1500 fark cok fazla.
Biz cogunlukla tatilbudurdan aliyoruz 100 lira falan bi fark oluyor sigorta icin. Bu sefere degil de bir dahaki planlar icin aklinizda bulunsun.
Mantikli bir sebep varsa da cok cok yardimci oluyorlar her konuda.

Biz de ets den rezervasyon yaptirmistik martta iptal ettirdim hic sorun cikarmadilar
Hangi tarihler içindi? Ben bir 20 gün önce görüşmüştüm o zaman düğünüm iptal olacağı net değildi böyle bir durumda ne yapabiliriz diye netleştirin aradığınızda yardımcı oluruz demiştiler öyle kapatmıştık. Ama şimdi tam tersi bir görüşme oldu

Bizimde aynı tarih nasıl kabul ettiler :)

Önce şuan iptal işlemi alamıyoruz dediler yoğunluktan 1 hafta sonra arayın dedi aradık 40 gün den az gün kalınca ptal ettirebilirsiniz dediler sonra eşim baya bir sert konustu sinirlendik çünkü artık sabrımız mail attık ayrıca da o şekilde çözüldü

Hallolmazsa maddi zararın ne kadar olacak
4.500. Tatil beldesinde Antalya da falan değil otel, Kapadokya’yı istemişti gelinimiz ben de o zaman güzel bi otel olsun istedim. Şimdi tekrar aradım etsyi resort tarzı bir otel olsaydı sigorta dediğiniz gibi oluyor. Ama Kapadokya şehir oteli geçtiği için otele bırakıyoruz kararı diye tuhaf bi açıklama yaptılar.

4.500. Tatil beldesinde Antalya da falan değil otel, Kapadokya’yı istemişti gelinimiz ben de o zaman güzel bi otel olsun istedim. Şimdi tekrar aradım etsyi resort tarzı bir otel olsaydı sigorta dediğiniz gibi oluyor. Ama Kapadokya şehir oteli geçtiği için otele bırakıyoruz kararı diye tuhaf bi açıklama yaptılar.
Gercekten tuhaf acıklama ınsallah halledersin, az para degılmıs.
Mecburlar halletmeye bunu. Tarihi acık bıraksalar mesela. Olmuyor mu oyle

Sigorta yaptirmamakta da hakliymissiniz yani 1500 fark cok fazla.
Biz cogunlukla tatilbudurdan aliyoruz 100 lira falan bi fark oluyor sigorta icin. Bu sefere degil de bir dahaki planlar icin aklinizda bulunsun.
Mantikli bir sebep varsa da cok cok yardimci oluyorlar her konuda.
Konu sahibinin bahsettigi 1500 lira fark sigorta degil
Bir rezervasyonu iptal secenegiyle yaparsaniz daha yuksek ucret odersinkz , o rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almis o yuzden iptal etmiyorlar

Konu sahibi , ben otel sahibiyim , siz rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almissiniz o yuzden iptal etmezler , aciga aldirin , dugun belli olunca yaptirin rez

Gercekten tuhaf acıklama ınsallah halledersin, az para degılmıs.
Mecburlar halletmeye bunu. Tarihi acık bıraksalar mesela. Olmuyor mu oyle
Maalesef değiller. Keşke bir bir buçuk ay önce iptal ettirmiş olsalardı. Koşulsuz şartsız iptal ettiler tatilleri. Antalya, Muğla, Aydın, İzmir gibi şehirlerin dışında iptaller sıkıntılı oluyor sigorta yaptırmamışsanız. Çoğu otel de sigortayı kabul etmiyor zaten baştan. Antalya’da otele girmişken bile 1 gün kalıp kalan günlerin parasını geri aldığım oldu ama otel butik veya konsept otelse çoğu zaman onların insafına kalıyor. Anca hastalık veya ölüm raporu gerekiyor. Normal zamanda olsaydık belki yine kolaylık sağlarlardı ancak şu an bu kadar önleri açılmışken eminim bunu fırsata çevirmeye çalışanlar olacaktır.
Konu sahibi tur şirketinizin de yeterince ilgilendiğini düşünmüyorum ben. Acenteyle görüşüp satın aldıysanız otelin olası bir durumda iptal kabul etmeyeceği konusunda bilgilendirmeleri gerekiyordu sizi. Otelle bir de siz görüşün derim. Çok yoğunluk vardır muhtemelen her müşterinin talebinin üzerine o kadar düşmüyorlardır. Otel bir kere hayır dediyse ısrar etmemişlerdir. Bu tarz durumlarda ısrarcı davranmak lazım.

Son düzenleme:
Konu sahibinin bahsettigi 1500 lira fark sigorta degil
Bir rezervasyonu iptal secenegiyle yaparsaniz daha yuksek ucret odersinkz , o rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almis o yuzden iptal etmiyorlar

Konu sahibi , ben otel sahibiyim , siz rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almissiniz o yuzden iptal etmezler , aciga aldirin , dugun belli olunca yaptirin rez

Hmmm
Milana abla peki fark ne oluyor? Iptal sigortasi olunca max 100 tl gibi bi rakama (en son yaptiginda 78 tl ödedim) son 72 saate girmediyse iptal edip kesintisiz para aliyoruz. Sadece bu iptal sigortasinin bedelini kesiyorlar.

Bu 1500 tl fark da mi sadece iptal sansi sunuyor?

Back
X