• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona sürecinde otel rezervasyon iptal işlemi

Hmmm
Milana abla peki fark ne oluyor? Iptal sigortasi olunca max 100 tl gibi bi rakama (en son yaptiginda 78 tl ödedim) son 72 saate girmediyse iptal edip kesintisiz para aliyoruz. Sadece bu iptal sigortasinin bedelini kesiyorlar.

Bu 1500 tl fark da mi sadece iptal sansi sunuyor?
Hayatim sigortayi sigorta sirketi yapiyor , otelle bir alakasi yok , sen tatilini iptal edersen sigorta sirketi senin odemeni senin adina otele yapiyor yani otel her halukarda parasini aliyor

Oteller iki şekilde satis yapar , iptal etmemeyi garantilersen 5 bin ister
Ama onu acik yani ipgal etme olasiligim var dersen 6 bine satar odasini
5 binde garanti o parayi alacak cunku , bilemiyorjm anlatabildim mi?

Sigorta değilde şöyle bir teklif vardı mesela oda fiyatı 4 gece 5000 iptal seçenegi olursa 6500 gibi.

Fiyat ucuk olunca ve adüğün iptali gibi bir durum olmayacağı düşüncesiyle normal seçenek olsun dedim. Böyle ekstra bir durum aklıma gelmedi. O tutarı başka harcamalar olur ona veririm diye düşündüm.

Otel dışında şu an hiçbir yer zorluk çıkarmadı. Gelinimiz farklı şehirde seyahat yasağından dolayı önümüzü görüp tarih belirleyemiyoruz.
Bir iltal seçeneği 1500 nasıl oluyor ya geceb sene bende 5000 e gittim iptal secenegi için cuzi miktar odemistik. Ve aynı tur sirketiyle.

Biz balayı tatilimizi açığa aldık, artık ne zaman gidersek farkını ödeyip gideceğiz. Turizmcilerin batmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar şuan, rezervasyon iptali için uğraşmak istemedim ben.

Hiçbir oteli beğenmiyorum hiçbir oteli sağlıklı bulmuyorum arabada kalmayı yeğlerim

Bir iltal seçeneği 1500 nasıl oluyor ya geceb sene bende 5000 e gittim iptal secenegi için cuzi miktar odemistik. Ve aynı tur sirketiyle.
Onun açıklamasını şöyle yaptılar 100-120 tl gibi olan sigorta ücretleri anlaşmalı, sözleşmesinde iptal olan herşey dahil konseptli resort tarzı oteller için oluyormuş.(sözleşme Ets ile otel arasında )
Ama şehir oteli olarak geçen bu tarz oteller mesela İzmir Kapadokya Ankara gibi otellerin sözleşmelerinde bu tarz bir anlaşma olmadığı için oda fiyatını iki kalem sunarak işlem yapabiliyormuşlar. Diyelim iptal secenegi yok seçtiniz 3bin ödüyorsunuz ama iptal seçenegi olsun derseniz daha yüksek meblağ ödüyorsunuz.
Bugün yaptığım görüşmede operatör böyle anlattı. Bu sizin otelle olan anlaşmanız ben orada menfaatim gereği uygun olanı seçtim rakam çok farklıydı bu ayrımı müşteri olarak ben bilemezdim dedim. Yeni bişey öğrendim sayelerinde.
Şimdi yarın yanıt ne gelecek onu bekliyorum

Konu sahibinin bahsettigi 1500 lira fark sigorta degil
Bir rezervasyonu iptal secenegiyle yaparsaniz daha yuksek ucret odersinkz , o rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almis o yuzden iptal etmiyorlar

Konu sahibi , ben otel sahibiyim , siz rezervasyon iptali olmayan bir tatil satin almissiniz o yuzden iptal etmezler , aciga aldirin , dugun belli olunca yaptirin rez
Bu süreci kapsayan bi değişiklik olmaz o zaman değil mi ? Ben nerden biliyim bu corona gelecek gider paşa paşa öderdim paramı☺️☺️

Bende Türkiyeye bilet almıştım, iptak etmek için aradım thynı ama etmediler ederseniz paranızı kesmek zorundayız diye. Sanki keyfimden iptal edicem 🤦‍♀️

Hiçbir oteli beğenmiyorum hiçbir oteli sağlıklı bulmuyorum arabada kalmayı yeğlerim
Son iki senedir ben de kamp işine merak saldım ve çok keyif aldım otel şart değil demiştim tatil için.

Hele bu süreçte asla bir otele gidip kalmam kardeşimin ve eşininde kalmasını istemem.

Son iki senedir ben de kamp işine merak saldım ve çok keyif aldım otel şart değil demiştim tatil için.

Hele bu süreçte asla bir otele gidip kalmam kardeşimin ve eşininde kalmasını istemem.
Bende son iki senedir bozcaadaya gidiyorum sadece.
Sıkılmıyor musun diyorlar, huzur doluyor ıcım halbuki.
İnsan nerde huzurlu olacaksa oraya gitmeli.

Millet herkesin kaldığı hertur insanın jaldigi kimbilir ne yaptığı odalarda kalmak için üstüne paraveriyir korona olsada olmasada igreniyorum

Hangi tarihler içindi? Ben bir 20 gün önce görüşmüştüm o zaman düğünüm iptal olacağı net değildi böyle bir durumda ne yapabiliriz diye netleştirin aradığınızda yardımcı oluruz demiştiler öyle kapatmıştık. Ama şimdi tam tersi bir görüşme oldu

Haziran 22 girisli 6 geceydi, bana iptal nedenimi bile sormadilar, aradim tatil planım değişti iptal etmek istiyorum dedim ettiler, tekrar tekrar arayin ve sikayet sitelerine yazin, iptal etmek zorundalar

Onun açıklamasını şöyle yaptılar 100-120 tl gibi olan sigorta ücretleri anlaşmalı, sözleşmesinde iptal olan herşey dahil konseptli resort tarzı oteller için oluyormuş.(sözleşme Ets ile otel arasında )
Ama şehir oteli olarak geçen bu tarz oteller mesela İzmir Kapadokya Ankara gibi otellerin sözleşmelerinde bu tarz bir anlaşma olmadığı için oda fiyatını iki kalem sunarak işlem yapabiliyormuşlar. Diyelim iptal secenegi yok seçtiniz 3bin ödüyorsunuz ama iptal seçenegi olsun derseniz daha yüksek meblağ ödüyorsunuz.
Bugün yaptığım görüşmede operatör böyle anlattı. Bu sizin otelle olan anlaşmanız ben orada menfaatim gereği uygun olanı seçtim rakam çok farklıydı bu ayrımı müşteri olarak ben bilemezdim dedim. Yeni bişey öğrendim sayelerinde.
Şimdi yarın yanıt ne gelecek onu bekliyorum
Olabilir. Evet gittiğim ünlü bir oteldi 5 yıldızlı ama yani şimdi gidip şehir oteline hoş şehir hoteli demekte ne demekse daha çok butikten bahsediyor aslında sanırım neyse para ayırsam risk için cok cok daha fazla ücret vermem gerekecek ne saçma.

Back
X