Counterfeiters / Kalpazanlar

kurmis

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
8.177
34
358
mpacounterfeitersposter2.jpg

Film, Nazilerin 1936'da yarattıkları en büyük kalpazanlık operasyonunu anlatan gerçek bir hikayeden yola çıkmıştır.

II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin, savaşın tek galibi olabilmek için yaptıkları ahlâk dışı işlerden biri de sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini çökertmektir. Bu iş için kurdukları gruba, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) ’ı da dahil ederler.

Sefaletten kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder, vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.​

Son düzenleme:
İzleyeli bir ay kadar oldu,Türkiyede bu hafta sezona giriyormuş. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Gerçi ben 2 bölümlük Hitler belgeselinden hemen sonra izlemiştim ve artık psikolojim bozulacaktı neredeyse :)

Gerçeklerden yola çıkılarak hazırlanması da filmin kıymetini bir kat daha artırıyor.Talihsiz Hitler devrinde,kamplarda yaşananların ilginç bir yönüne ışık tutuluyor.Yanlız Hitlerle ilgili filmleri izlerken dikkat etmek gerek.Yok yere bir de yahudi hayranı olmamak lazım.Malum biz Türkler ezilen tarafa hemen sempati duyarız...

Ayrıca filmin yukarıda koymuş olduğum afişine pek aldanmayın derim.Yoksa aşkı hikayesi mi izlicez,diye sormuştuk eşimle birbirimize.Ama alakası yok. sonlardan alakasız bir sahne o denzi kenarında olan...

Ödüllü bi film olduğunu hatırlıyorum.ızledim fena değil ama biraz yavaş ilerliyo.ilk kısmında sıkılabilirsiniz.Ama tavsiye ederim tabii

eğer sonuna kadar sıkılmadan izleyebilirseniz, çok güzel bir film. insnın vicadanını yeni,den sorgulamasını sağlıyor.bazı sahnelerinde kendimi tutamadım ağladım.senağlama
yazık günah yaaaaaaa. insanlarda hiç mi vicdan yoktu o zamanlarda.içim parçalandıresmen. bir dilim ekmeğin dahi önemini anlıyorsunuz ve şükrediyorsunuz filmi izledikten sonra...:Saruboceq:
kesinlikle izlenmesi ve ders alınması gereken bir film tavsiye ediyorum!!!...:lepi:-tatlicadiarzu-

Back
X