Cowboy Bebop (Anime/Manga Seri)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
2021 yılında gezegenler arasında seyahat mümkün hale gelmiştir. Ancak, gezegenler arasında ulaşımı sağlayan atlama ağında büyük bir düzensizlik bulunmaktadır. ıhmal edilen bu aksaklık sistemde büyük bir felakete yol açar. Ayda bulunan atlama geçidi infilak eder ve ay yüzeyinde büyük bir delik oluşur. Patlama sonucunda aydan kopan parçalar dünya yüzeyine düşer ve süreğen bir meteor sağnağına yol açar. Bu olay dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü ve milyarlarca insanı yok eder. ınsanların büyük bir bölümü yer altına sığınır. ımkanı olanlar Mars ve Venüs gezegenleri ile yaşam koşulları oluşturulan bazı astreoid ve Jupiter uydularına yerleşirler.

Cowboy Bebop, bu olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır. Oldukça tehlikeli ve zor bir meslek icra eden ikili geçimlerini sağlayabilmek için, Bebop isimli gemileri ile, aranılan suçluların peşinden sistemin bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir.

Dizi, Bebop tayfasının, suçluların peşinde yaşadıkları olaylar etrafında şekillense de aslında her bir karakterin geçmişi ile yüzleşmesini konu alır.

Müzikleriyle beni benden alan bir anime klasiği daha opuyorumnanaktan

Filmi de var ama ben izleyemedim henüz arkadaşlar, izleyen arkadaşlarım fikirlerini paylaşabilirler...

cowboybebop.jpg

tipler pek sevimli gozukmuyor ya :/
belki daha ilerde izlerim tucem
bleach izledin mi sen cnm?

tipler pek sevimli gozukmuyor ya :/
belki daha ilerde izlerim tucem
bleach izledin mi sen cnm?

çok güzel bir anime sanırım o canım, çok popüler ama çok da uzun, hatta bazı dövüşme sahneleriyle bir bölüm geçiyor diye biliyorum; çok bölümü var, gözüm korktu, izlemedim malesef :gitme:

izlemeye basladim 17. bolume geldim zaten 26 bolum...
onyargilarima guvenmeye baslicam nerdeyse.. surda ilgimi cekmedigini yazmistim ya 17 bolum izledim acikcasi spike karakteri iyi guzel jet fena degil ed zaten favorim oldu ama geri kalan faso fiso yani.
muzikleri cok guzel beni en cok baglayan muzikleri oldu.. ama olaylar baglantisiz belki sonuna dogru baglanir mi dedim ama sanmiyorum baglanmicak heralde, ne bileyim sarmadi beni ya..

Asmincim açıkçası sonradan izlediğim anime serileri düşündükçe giderek arka sıralara attığım bir seri bu,bana da pek keyif vermiyor, ama müzikleri çok dikkat çekici ve güzel...

ayni yonetmene ait samurai champloo diye bi anime serisi var.. izlemeni oneririm tucem.. yonetmen bu animede cook daha basarili. efektler muzikler konu kurgu harika. ben 1 gunde bitirdim bu animeyi.

Son düzenleme:
ayni yonetmene ait sumari champloo diye bi anime serisi var.. izlemeni oneririm tucem.. yonetmen bu animede cook daha basarili. efektler muzikler konu kurgu harika. ben 1 gunde bitirdim bu animeyi.

tatlım şimdi bakıyorum, hemen indireyim, çok teşekkürler öneri için asminim a.s. konusunu da aç istersen arşive eklemek hoş olur bilmiyorumkismile

gerek yok tatlim ya animeleri senden benden baska takip edip izleyen yok zaten sana da soyledim icim rhat. december bakiyo arada bi o da burdan gorur..
bu arada sumari yazmisim ama samurai olcak o :))
bu arada imdb puani da 9 mus.. hayli yuksek yani.

gerek yok tatlim ya animeleri senden benden baska takip edip izleyen yok zaten sana da soyledim icim rhat. december bakiyo arada bi o da burdan gorur..

samurai champloo iniyor canım, bilgisayarım çatlayacak artık, şunları bir yazsam çok iyi olacak bilmiyorumkismile

hadi bakalim umarim seversin.
izledigimi siliyorum ben mecburen arsiv yapma olanagim yok. cdlere yazip ugrasmak da istemiyorum.
izledigimi bi daha izleyecegimi sanmiyorum bi de. death note izliyim dedim yok olmuyo ayni tadi vermiyor acikcasi.
samurai ama simdilik duruyor.. cok cici cok guzel bi anime.. eger samurai yi seversen sanirim bleach i de seversin.
.
neyse iyi seyirler.. izleyince fikirlerini paylasirsan zevkle okurum.

hadi bakalim umarim seversin.
izledigimi siliyorum ben mecburen arsiv yapma olanagim yok. cdlere yazip ugrasmak da istemiyorum.
izledigimi bi daha izleyecegimi sanmiyorum bi de. death note izliyim dedim yok olmuyo ayni tadi vermiyor acikcasi.
samurai ama simdilik duruyor.. cok cici cok guzel bi anime.. eger samurai yi seversen sanirim bleach i de seversin.
.
neyse iyi seyirler.. izleyince fikirlerini paylasirsan zevkle okurum.

bağlantım yavaş biraz benim, aynı anda bir sürü şey iniyor, sanırım bir iki güne dek iner bu seri biraz fazla yer tutacak canım, izleyeyim, severek yapacağım yorumumu :)

gördüm gördüm aklinialirimsmile

bebop benim en sevdiğim seridir asmincim, üstüne ne film ne dizi ne anime hiçbişi tanımam. beni çok etkilemişti. bütün müziklerini de izlediğimde indirmiştim, geçen sene mayısta. inanırmısın o zamandan beri sürekli dinliyorum ve sıkılmadım. ki ben kim blues jazz kim.. seriyi ve filmi de defalarca izledim bıkmadım... artık seriyi izlerken arka fonda çalan şarkının adını söylüyorum falan o derece ezberledim :)) filmi de şiddetle tavsiyemdir izlemediysen hala.. ben çok seviyorum :( sonunda kaç gün ağladım bilmiyorum hala aklıma geldikçe bituhaf oluyorum.. spike ve ed çok sevdiğim karakterlerdi, uzunca bi süre burda da avatar olarak edin bi resmini kullanmıştım ama hatırlamazsınız sanırım :))

samurai champloo da shinichiro watanabe'nin evet. ama ben ondan pek bişi anlamadım. çünkü hep japon tarihine ve kültürüne göndermeler var. fansubta açıklamaya çalışmışlar ama yani yine de espirileri anlamamıştım çok fazla. fena değil ama iyidir o da. orda da jin karakterini çok sevmiştim.

sanirim bebop da beni rahatsiz eden sey seslerin ve renklerin soluk olmasiydi. mesela yonetmen samurai de mukemmel is cikarmis. renkler karakterler harika dusunulmus. hersey yerli yerindeydi o derece yani.
espiriler gondermeler, acickasi gondermeleri cok anladim mi bilmiyorum ama skldigim anlamadigim tek bi yerini hatirlamiyorum su anda.
bebop de her bolum farkli. bir butunluk arz etmiyor. her bolumun muzigi tapilasi nerdeyse ona hic bir lafim yok. spike yuzunden yeniden sigaraya baslayabilirim bile o derece guzel iciyo adam.
yani ya daha uzun olmaliydi bu seri daha fazla detay olmaliydi gecmiste ne oldugunu ne bittigini ara donuslerle degil bi kac bolum dolu dolu izlemeliydik ya da ne bileim biseyler eksik iste ya. karakterlere cok isinamadim ben belki. spike iyi hos ama faye valentine.. biyy yani.. kizin kemerlerinden bile rahatsiz oldum.
ama ilginc mi ilginc..muzikler guzel mi guzel. peki yeniden izlermiyim? sanmiyorum.. cok etkilenmedim ben nedense.

canım bende takip ediyorum ama buradan değil bunlarla ilgili Türkiye de ve dünyada harika siteler var hepsini takip ediyorum :kedi:

Back
X