• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cözebilirmiyim?

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
kizlar benim uzun süredir sorunlarim var.. piskolojik, ruhsal sorun bunlar yani manevi..maddi degil..

sizce ben bu sorunlarimi, kisisel gelisim kitaplari yada herhangi kitaplar okuayarak, dinlenerek, tatil yaparak, yazarak, yada ne bileyim böyle kendi kendime cözebilirmiyim yoksa gercekten profesyonel yardimin yarari oluyormu?

cünkü benim inancimda güvenimde pek yok piskologlara fln.. yurt disinda yasiyorum burda kadinlar ve kizlar icin yardim hattlari, yardim ev+dernekleri var..oraya gitmistim ama hic tatmin olmadim ve gitmeyi kestim..

siz ne diyorsunuz?

bence insanın en iyi psikoloğu yine kendisidir esmerimsin ama işin içinden çıkamıyorsan önce eşin dostundan sonra da profesyonel yardıma başvurmalısın.
eşinle aran düzeldi mi?

bence insanın en iyi psikoloğu yine kendisidir esmerimsin ama işin içinden çıkamıyorsan önce eşin dostundan sonra da profesyonel yardıma başvurmalısın.
eşinle aran düzeldi mi?

hayir cünkü ben saglikli degilim ruhsal anlamda..gercekten saglikli degilim o yüzden düzelmiyor..düzelir gibi olsada düzelmiyor yani..zor..

neler önerebilirsin bana mesala.. ? es dost yalan..ben yalnizim...cokmu zor bu sekilde yoksa?

Esinle konusmayi denesen
Bazen bende bunaliyorum ama o genelde beni rahatlatiyor.bide bana bikeressnde sunu demsti
Belkide sen hep iyi olmayi beklediğin icin arada kotu olunca bunu cok yadirgiyosun ve daha kotu ediyosun kendini. Hayatta herkesin inisleri cikislari olur. Iyi oldugun dönemler kadar kendini bazen kotu ve yorgun hissettigin zamanlar da olacak. Bunu kabullenmelisin. Kotu oldugun zamanlar anlayis goster bunaltma kendini. Hatta bana soyle simartayim seni . Alip gezmelere gotureyim. Insan kendi kendisinin psikoloğu olmali. Hic bi zaman bittim battim diye dusunme. Tamam kotu bi donemden geciyorum ama geçecek elbet diye dusun. Kendinden hayattan benden vazgecme. Kilo da alsan depresyona girme . :) ben cok takarim kilo alinca da :)
Iste bunun gibi bi sürü sey soyledi ve ben konusma bittiginde kendimi daha iyi hissettim.
Bence cok takilmamaya calis. Basit dusun biraz. Ben ne zaman biseyleri cok irdelediysem daha da battim :) o yuzden sorun yasasam da cok takmiyorum kafaya. Is yerini oradakileri cok takardim mesela . Artk daha soguk kanli bakiyotum . Amaaaan diyorum uc gunluk dunya salla gitsin:)) ilk basta olmuyo gibi ama zamanla oluyo:))))

Öncelikle Merhabalar.
Konularınıza baktım da, tek başınıza sizin çözebileceğiniz bir şey gibi gözükmüyor. Bence yardım almanız lazım psikolog vs. Çünkü çok ağır şeyler yaşamışsınız bu gencecik yaşta. Eşinizle barışma durumu var mı peki yoksa yola ayrı ayrı mı devam ediyorsunuz ?

Merhaba,
Zaman zaman hepimiz daralıyoruz. Onlara güvenmiyorsan gitmen bir sonuç vermeyecektir. Bu durumda önce kendi kendinin doktoru olmayı dene bence. Zaman ayırmaktan hoşlanacağın aktiviteler bulup kendini şımartabilirsin. Bu birkaç saatlik bir yemek kursu da olabilir, termosuna kahve doldurup bir parkta dinlenerek zaman geçirme de olabilir, bol bol uzuuuun yürüyüşler olabilir, vs.. Ama bence mümkünse bunu ev dışında halletmeye çalış. İnsanın kendini sürekli odasına veya evine kapatması çözüm olamayabiliyor.

Merhaba,
Zaman zaman hepimiz daralıyoruz. Onlara güvenmiyorsan gitmen bir sonuç vermeyecektir. Bu durumda önce kendi kendinin doktoru olmayı dene bence. Zaman ayırmaktan hoşlanacağın aktiviteler bulup kendini şımartabilirsin. Bu birkaç saatlik bir yemek kursu da olabilir, termosuna kahve doldurup bir parkta dinlenerek zaman geçirme de olabilir, bol bol uzuuuun yürüyüşler olabilir, vs.. Ama bence mümkünse bunu ev dışında halletmeye çalış. İnsanın kendini sürekli odasına veya evine kapatması çözüm olamayabiliyor.

ev gercekten cözüm degil,, bazen duvarlar üstüne geliyor.. tskler canim

Öncelikle Merhabalar.
Konularınıza baktım da, tek başınıza sizin çözebileceğiniz bir şey gibi gözükmüyor. Bence yardım almanız lazım psikolog vs. Çünkü çok ağır şeyler yaşamışsınız bu gencecik yaşta. Eşinizle barışma durumu var mı peki yoksa yola ayrı ayrı mı devam ediyorsunuz ?

bizim yollar ezelden ayri, biz cok zorladik sadece..

Back
X