Çözülen embriyolar tekrar dondurulabiliyor mu?

gulooz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
176
1
46
Ankara
Arkadaşlar. transferim olacak. 4 tane embriyom var. sayısı da çok fazla değil. 4 tanesinide çözdüreceklermiş. iyi olanlarını transfer edileekmiş. diyelim ki hepsi iyi.. 2 tanesini transfer edildi. diğerlerine ne oluyor? onlar tekrar dondurulabiliyor mu? inş. hayırlı şekilde hamile kalırımda yoksa olmazsa.. tekrar baştan başlayacaz.. iğneler. opu işlemi transfer öncesi ilaçlar.. Allah böyle uğraşan herkese yardım etsin özellikle biz bayanların yüzüne baksın da hayırlı hamilelikler nasip etsin inş.. cevaplarınızı bekliyorum..

benim de 4 embriyom var ben de bunu merak ediyorum.

Bende merak ettiğim için yazdım bu konuyu. heralde çözülünce tekrar dondurma olmuyormuş. ben doktora sordum.. yok dedi sanki.. heyecandan anlayamadım ki.. arife günü transfer oldu. bakalım beklemedeyiz.. Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı ömürlü evlatlar versin inş....

kızlar benimde 4 enbriyom var ben sağlıklı çözülceklermi diye merak ve korku içindeyim :(([/QUOTe

sağlıklı çözülmesi laboratuvara bağlıymış canım. Bu işte usta olmaları gerekiyormuş o zaman bozulma olmuyormuşş. hayırlı bakalım Allah korkutuğumuz şeyleri göstermesin. hayırlısını versin inş...

Malesef dondurmuorlar
Benim 12 embriyom donduruldu
Vede malesef 6+6 seklinde oldu...tabi acemiyiz bilmiyoruz nsl oluyor diye..
Neyse ikinci denmemi yaptım dondurulmuslarla 6 embriyo çözüldü 3 gun embriyosu iken dondurulmustu 5. Güne kdr bekletildi hepside kaliteli sekilde geldi ikisi transfer edildi kaliteli olmasına rağmen 4 tanesi atıldı cok üzüldüm ısrar etmedim cunku 6 tane daha var dondurulmusum..acaba ısrar etsem dondururlarmiydi bilmiyorum ama kardes yapacagım zaman özellikle soyluycem tedaviye başlamadan once...
Şimdiki aklım olsa daha cok tüpe bolerdim:(

Malesef dondurmuorlar
Benim 12 embriyom donduruldu
Vede malesef 6+6 seklinde oldu...tabi acemiyiz bilmiyoruz nsl oluyor diye..
Neyse ikinci denmemi yaptım dondurulmuslarla 6 embriyo çözüldü 3 gun embriyosu iken dondurulmustu 5. Güne kdr bekletildi hepside kaliteli sekilde geldi ikisi transfer edildi kaliteli olmasına rağmen 4 tanesi atıldı cok üzüldüm ısrar etmedim cunku 6 tane daha var dondurulmusum..acaba ısrar etsem dondururlarmiydi bilmiyorum ama kardes yapacagım zaman özellikle soyluycem tedaviye başlamadan once...
Şimdiki aklım olsa daha cok tüpe bolerdim:(

Canım benim de 4 tane dondurulmuştu.4'ü birden çözülüp en iyi 2 adedi çözülüp,gerisi atılacak dendi.Ben ısrar ettim 2 sini çözün 2 si yine dondurulsun,şansım olsun dedim,benim doktor iyinin en iyisini seçmek zorundayım dedi...
Zaten çözülen embriyo bir daha dondurulamıyor...

Canım benim de 4 tane dondurulmuştu.4'ü birden çözülüp en iyi 2 adedi çözülüp,gerisi atılacak dendi.Ben ısrar ettim 2 sini çözün 2 si yine dondurulsun,şansım olsun dedim,benim doktor iyinin en iyisini seçmek zorundayım dedi...
Zaten çözülen embriyo bir daha dondurulamıyor...

Cnm mantıklı olan eğer cok kaliteliyse neden bidaha donmasinki parasıyla deilmi:) ben istiyorum benim hakkım bidaha cozuldugunde eğer kötü olursa Ozaman atsınlar..şimdi pişmanım neden söylemedim diye..3 sene sonra Rabbim nasip ederse kardes yapmayı düşünüyorum Ozaman ısrar etcem valla:)

Cnm mantıklı olan eğer cok kaliteliyse neden bidaha donmasinki parasıyla deilmi:) ben istiyorum benim hakkım bidaha cozuldugunde eğer kötü olursa Ozaman atsınlar..şimdi pişmanım neden söylemedim diye..3 sene sonra Rabbim nasip ederse kardes yapmayı düşünüyorum Ozaman ısrar etcem valla:)

Canım bunun senin-benim isteyip-istememizle bir alakası yok.Ben doktorumla çok etraflıca konuştum...
Tamamen biyolojik bir olay...
Embriyolar çözülünce ve ikinci kez dondurulup çözülünce yaşamıyorlar,bu nedenle atılıyor canım...

Canım bunun senin-benim isteyip-istememizle bir alakası yok.Ben doktorumla çok etraflıca konuştum...
Tamamen biyolojik bir olay...
Embriyolar çözülünce ve ikinci kez dondurulup çözülünce yaşamıyorlar,bu nedenle atılıyor canım...

Cnm ama bu forumda bı kac yazı okudum tekrar donduran olmuş.Ama genel olarak dondurulmuyor biliyorum.ama nebilim hani ısrar etsem de dondurmasalar bsy demezdimde..hiç bsy söylemedim ondan biraz üzüldüm neyse yine var dondurulmusum ins dahada gerek kalmaz zor is bu tup bebek:(

Son düzenleme:
Cnm ama bu forumda bı kac yazı okudum tekrar donduran olmuş.Ama genel olarak dondurulmuyor biliyorum.ama nebilim hani ısrar etsem de dondurmasalar bsy demezdimde..hiç bsy söylemedim ondan biraz üzüldüm neyse yine var dondurulmusum ins dahada gerek kalmaz zor is bu tup bebek:(

canım eğer donduruyorlarsa bile o embriyoların yaşama ihtimali yok...
benim yaşım 43 ,4 emriyom var ve 2 si transfer edilip,2 si çöpe gidecek...
düşünsene benim için 1 tanesinin bile ne kadar önemli olduğunu ...
ama yine de moralimi bozmuyorum..
eden dersen Rabbim ol derse 1 tane de yetiyor...
olma derse de 15 tane dondurulup,15 kere denesen de negatifi görebiliyorsun..
bu nedenle gerçekten işimiz zor,RABBİM HEPİMİZİ SEVİNDİRSİN BİTANEM...

Arkadaşlar transfer olmadı. ilk teste 6.9 çıktı. sonraki teste 0 oldu. ilaçlarını bırak dedi doktor. bıraktım. birkaç ay sonra tekrar başlayacağım. ama işte olan kadının vücuduna oluyor. sanki 2.sinde de olmayacak gibi. embriyom kalmadı. tekrar sil baştan. olacak. hayırlısı olsun inş. şimdi düşünüyorum. 2, 2 şekilnde çözdürselerdi. en azından tekrar transfer şansım olurdu. şimdi tekrar baştan başlayacaz. niçin hepsini çözdürüyorlar anlamadım.. rabbim sağlıklısını versin. bugün transferim 17. günüm adetimi bekliyorum. daha olmadım. negatif görenler sizlerin kaçıncı gün adet olmuştunuz? cevaplarınızı bekliyırum..

Arkadaşlar. transferim olacak. 4 tane embriyom var. sayısı da çok fazla değil. 4 tanesinide çözdüreceklermiş. iyi olanlarını transfer edileekmiş. diyelim ki hepsi iyi.. 2 tanesini transfer edildi. diğerlerine ne oluyor? onlar tekrar dondurulabiliyor mu? inş. hayırlı şekilde hamile kalırımda yoksa olmazsa.. tekrar baştan başlayacaz.. iğneler. opu işlemi transfer öncesi ilaçlar.. Allah böyle uğraşan herkese yardım etsin özellikle biz bayanların yüzüne baksın da hayırlı hamilelikler nasip etsin inş.. cevaplarınızı bekliyorum..

canım Bahçeci Fulya da eğer 5-6.güne kadar giderlerse tekrar donduruluyor...

Back
X