Çözüm odaklı olamamak

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
32
merhaba arkadaşlar benim sorunum asla çözüm odaklı olamıyorum.Bir sorun mu oldu beni alıp götürüyor içine. Elim ayağım kesiliyor sanki napacağımı şaşırıyorum. Ağlıyorum. Napmam gerekiyor? Nasıl çözüm odaklı olup sorunu çözmeyi öğrenebilirim?

Kriz anlarının yönetimi sakin kalıp olayın dışından bakarak mümkün olabilir.
Bu konuda kitaplar araştırıp okuyun derim. Bugünden yarına yapabileceğiniz birşey değil, zamanla olur.

Teşekkür ederim kitap işini araştıracağım

Bende bu konuyu cok merak ediyorum. Yeni yeni uzerine dusunmeye basladim pratik fikirler yazilsa ne guzel olur:)
Bende cozum odakli degildim artik olayin disindan bakip cozum uretmeye calisma fikri dogru uygulamaya calisiyorum.

İş hayatında hastası oldugum bir kalıptır bu; "çözüm odaklı olmak".
Saçma kapitalist bir takım düzenlemelerin çark asla durmasın diye yarattıkları bir iş ideojisi bana göre.
Evet, mantıklı tarafları var.Ama her duruma her şarta uymaz bu.Benim tavsiyem; gerçekten hangi durumda çözüm odaklı olman gerekiyor hangi durumda yaşanan problemi dibine kadar hissedip şikayet etmen gerekiyor önce bunları tahil etmeyi öğren.Arada yaşanılan sorunların üzerinde durmak da iyidir.

Bu tepkileriniz zamanla oluşmuş otomatik alışkanlıklar olsa gerek.Bunu aşmak için yerlerine yenilerini koymanız ve belli bir süre devam ederek onların otomatikleşmesini sağlamanız gerekir.Bir kağıda böyle anlarda bakış açınızı değiştirecek sorular yazıp bunların cevabına yoğunlaşabilirsiniz.Bu konuda bir çok kitap var.İlk aklıma gelen "Üzüntüyü Bırak Yaşama Bak" kitabı.

Bu tepkileriniz zamanla oluşmuş otomatik alışkanlıklar olsa gerek.Bunu aşmak için yerlerine yenilerini koymanız ve belli bir süre devam ederek onların otomatikleşmesini sağlamanız gerekir.Bir kağıda böyle anlarda bakış açınızı değiştirecek sorular yazıp bunların cevabına yoğunlaşabilirsiniz.Bu konuda bir çok kitap var.İlk aklıma gelen "Üzüntüyü Bırak Yaşama Bak" kitabı.
Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim

Back
X