Çözümü yok ama anlatmak maksat. alerji.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar yoruldum gercekten
Doktorum tıpkı seker hastalığı gibi genetik ve kalıci. dikkat edeceksin ihtiyac oldugunda ilac iceceksin dedi.
Ki 24 yasindayim zaten küçüklugumden beri immunoliji olsun kulak burun bogaz olsun doktordan cikamam.
Biliyorum hastalığın gelisini.
Bende grip gibi seyrediyor. ama ne hastalik.. elim yüzüm sisiyor akiyor.. bir kere acile attim kendimi hastanenin kapisinda karsilastigimiz doktor bu ne hal diye direk odaya aldi.
kortizon igneler, serumlar ancak kesiyor.
Sonbaharda ilkbaharda ilaclarla kanka oluyoruz. yine basladim ilaclara ama kafam güzel gibi oluyorum icince.. su an mesela fenalardayim. uykum var ama uyuyamam. sacmalama potansiyelim yüksek seviyelerde seyrediyor.
Alerjim iyice arttigi dönemde hap kesmez, igneyi de hastalik baslamadan yapmak istemiyor doktorlar.
aslinda aylik alerjiden koruyucu igne ama yanetkisi çok olunca izin vermiyorlar. her türlü yiyorum gerci de.. en sevdigim serum ama hele bir de icine vitamin takviyesi yapınca mis :) ilaci aldikca damarlarimdan yattigim yerden misler gibi 45 dakikada ne burun göz akintisi kaliyor ne de o kemiklerimdeki igrenc agri.. onu da en ağır geçirdiğim dönemde verirler.
Caresi yok ama yoruldum. oyle bir dert bu da. ilac içiyorum burnum akmaktan yara bile oldu uyku da cabasi.

amelist taşı var internetten araştırın derim.
işinize yarayacaktır.
geçmiş olsun
amelist taşı var internetten araştırın derim.
işinize yarayacaktır.
geçmiş olsun

Evet o tasi denedim.
Böyle seylere inanirim.
Kalp ritmimi ve tansiyonumu arttirmisti tasi cikardiktan sonra hersey normale döndü.

Tatlım alerji hastalığı tedavi ediliyor. Senin ki biraz semptomları tedavi etmek gibi olmuş. İstanbulda sureyyrpasa göğüs hastalıkları Hastanesi var. Oraya gidip alerji testi oluyorsun. Alerji sonuçlarına göre aşı ya başlıyorsunuz. 3-5 yıl düzenli aşı olup kurtuluyorsun. Senin tam olarak neye alerjin var. Onu test ettiler mi?

Alerjim var kan da çıkmıyor, toz polen basta olmak üzere bir kac gidaya da iki yildir alerjim çıktı...

o aşı ile ilgili arastirma yaptım ancak tavsiye etmedi doktorum. (Bulunduğum sehirde tip fakultesindeki hoca takip ediyor.)
Aşı surecinde asla alerji yapan seylerle karsilasmamak gerekiyor. ki bu calisan okuyan ve evde olan biri icin mümkün degil.

Öyle bir şey yok canım. Eşim alerji tedavisi oluyor. SGK aşılarınmaliyetinin bir bölümünü karşılıyor. Istanbul izmir ankara gibi buyuk sehirler disinda asilari temin etmek zor oluyor. Soguk zincirde muhafaza edilmesi gerekiyor. Biz istanbuldayım aşı tedavisini yapacak düzgün doktor bulana kadar canımız çıktı. Aynı senin anlattığınız şeyleri yaşadık. Aşı firması ile çalışan doktora denk gelmiyorsan sana aşıyı önermiyor. İstanbulda bile zor bulduk Memorial de bir doktora gittik hem alerji test yaptı hem de aşıyi verdi ama doktorun çalıştığı aşı firması Türkiyeye aşı gonderemiyormus artik bizi boşuna 6 ay bekleti. En son izmir de bir doktora gittik. O aşıya başlattı bizi istanbuldan aşıları aldık, aşı firması bizi istanbulda aşı yap doktor listesi verdi. Onlardan biri ile devam ediyoruz.

Ben sana firmanın adını vereyim sen firmayı ara bulunduğun şehirde bu uygulamayı yapan doktor var mı bir sor derim. Aşı firmasının adı Allegro Farma.

Kardeşimin ağır alerjileri vardı
Bir aşı programı uygulandı
Bu süreçte doktor sadece antibiyotik alımını yasaklamıştı (bu arada sık antibiyotik kullanmanın çeşitli alerjilere sebep olduğunu bu doktordan öğrenmiştik)
Konusunda bir hayli ünlü bir profesör yapmıştı tedavisini, İstanbul'dayız biz
İstersen özelden yazabilirim, tamamen bitmedi ama çok nadir sıkıntısı oluyor, iki yıldır olmadı mesela
Toz,polen,ev akarları, yumurta, domates gibi çok rastlanan şeylere alerjisi vardı, çoğundan kurtuldu, şimdi evinde hayvan bile besleyebiliyor. Tek doktorla sınırlı kalma bir araştır istersen, bu şekilde yaşam çok zor, Allah şifa versin tez vakitte

Son düzenleme:
Benimde yillarda bu yana alerjim varmis.. doktorlar sonradan cozdu olayi.. birde kronik sinuzitim var, toza alerjim var.. burnum tikanir, kulaklarim kasinir.. neyseki iki aydir alerji ilaci kullaniyorum, hafifledi, nefesim acildi.. Allah sifamizi versin..

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun..
2,5 önce bir kış sabahına kollarımda sinek ısırıklarıyla uyandım.. :)
3 gün sonrasında yüzüm dahil tüm vücudum kezzap atılmış gibiydi değil kaşıntı ağrılarından yürüyemiyordum bile..
Acile gidince kortizon yaptılar..
Cildiye polikliniği malum alerji haplarından verdi..
Kan testleri vs..
Önce grip olmuşsun ondan, dediler..
Bir hafta geçti, tekrarladı..
Kortizon sonrası idrar yollarımda öyle bir ağrı öyle bir ağrı ki tuvalete gidememekten ziyade ağrıdan acile kalkıp gidemedim..
Bu defa acaba idrar yolu enfeksiyonu muydu, dendi..
Doktorlar bile kararsız kalınca farklı cildiye poliklinikleri vs..
Bir sene böyle devam etti..
Hep farklı dozlarda farklı alerji hapları..
İçmediğim kalmamıştır herhalde..
Her defasında kortizonlarla bitişler..
Sonunda bir gün yine tabi tanınmayacak haldeyken nefes alamamaya başladım..
Yatamıyorum, oturamıyorum, nefes alıp huzur bulamıyorum..
Bu defa göğüs hastanesine..
Ciğerlerde ödem..
Ee hani benim alerjim vardı..
Var dediler..
Çözüm..? Olağan süreç..
Yok dedim artık, ölüyorum, öleceğim..
Cidden bakın bunu ilk defa bu kadar yakından söyledim kendi kendime..
Öleceksin achtholin bu hastalık seni öldürecek, kabullen..
Sonra şans eseri hadi başka bi doktora gideyim derken alerji polikliniğini buldum ben..
Tamamiyle şans eseri..
Gittim hemen aylık iğne yaptılar..
Kimisi aman yan etkisi olur dedi,
Ölüyorum dedim yan etki nedir ki..?
Bir iğne, bir 6 ay rapor..
Sonuç mu..? Eski ben ya da yeni bir ben..
Böyle bir sene raporlu her ay iğnem oldu..
Doktoruma sordum, yan etki falan hikaye yok öyle bişey dedi..
Araştırdım da birazcık..
Ancak cidden ölüyordum, doktoruma sonsuz güveniyorum sırf bu sebepten..
Temmuz ayından bu yana iğnem yapılmıyor..
Çok şükür bi sıkıntım yok şimdilik..
Testim de yapıldı, evdeki hayvanlarındandır demişti çoğu çok bilmişler ancak sebep yok..
Doktorum bu iyi bişey, dedi..
Belki yine tekrarlayacak, korkmuyorum..
Benim bir alerjim olsa da sağlıklı olabildiğim için şükrediyorum..
Lütfen sürekli farklı doktorlara gidin, alerji uzmanlarına görünün, aylık iğnelerden, aşılardan korkmayın.. Ciğerlerimizde ödem yapıp bizi nefessiz bırakmasındansa aylık iğne yaptıralım daha iyi..
Tekrar geçmiş olsun..
Sevgiler..

Total ige'm ust limit 165 olmasi gerekiyorken 450 idi eylulde benimde.Yani vucudum alerji tasiyor ama neye belli degil.Alerjik rinitim var bir de.Nefes darligi,burun goz akintisi...Takibini yapmak lazim.En son bacagim koca portakal buyuklugunde sisti kizardi.Kortizon ignesi,alerji haplari...Ama en cok nefes darligi etkiliyor beni.Toz,akar,pamuklu herseye var alerjim.Donemsel iyice azitiyor sonra duruluyor.

Cozumu yok demissin ama desensitizasyon yaptirarak kurtulabilirsin ki.
Birkac duzenli asi uygulamasi ile siddeti oldukca azalir, belki de tamamen gecer.

Zeyno, eğer neye karşı alerjin olduğu tespit edildiyse duyarsızlaştırma tedavisi yapılmasının yan etkisi olmaz, doktorun seni yanlış bilgilendiriyor. Bunun yanında alerji problemi yaşayan arkadaşlar özellikle semptomlar solunum yolu problemleri, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile ortaya çıkıyorsa, doktorunuza çinkonun alerjik reaksiyonları azalttığı ve hastalığı geri bıraktığı yönünde klinik çalışmalar olduğu konusunda bilgilendirildiğinizi söyleyin.

Bende böyleyim
Her mevsim başında rutin ilaçlar

Bunun dışında binbir çeşit baharata
Arı sokmasına
Toza
Deterjana
Parfüme daha aklıma gelmeyen türlü türlü şeylere alerjim var

Zor olmasına zor oluyor ama sürekli yaşayınca nelere dikkat edecek vs öğreniyor insan

Geçmiş olsun sanada

Cok tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…