Tatlı Tarifi Cremé Custard

JuLaL

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
3.117
1
358
43
İzmir
Müthiş bir tatlı dolapta bekledikçe de güzelleşiyor.. Fırından çıkardıktan sonra en az 3-4 saat mutlaka dinlendirin..

Fırını 165°C (325°F) ısıtın.

Malzemeler
• 1 bardak krema
• 57 gr. bitter çikolata
• 3 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Kremayı ateşe dayanıklı bir kaba aktarın ve kabın kenarlarında ufak baloncuklar çıkana kadar kaynatın. Ocaktan alıp içerisine minik parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri krema haline gelene kadar yaklaşık 5 dk. çırpın. Yavaş yavaş çikolatalı karışımı ve vanilyayı ekleyin. Çikolatalı karışımın çok sıcak olmamasına dikkat edin.
4 veya 6 adet ufak porselen kaplara ramekin)veya fincana çikolatalı kremayı yarısına kadar aktarın. Kapların üzerşerini aliminyum folyo ile tek tek kapatın.
Fincanları derin bir tepsiye koyup, tepsinin içine kapların yarısına kadar gelecek kadar sıcak su koyun ve fırına yerleştirin. Yaklaşık 15-20 dk. pişirin.

Son düzenleme:
tarifin için çok teşekkür ederim en kısa zamanda deneyip yorumumu da yazacağım

çok sevinirim. Pek fazla bilinmiyor ama ben kime yaptıysam çok güzel yorumlar aldım hatta bir arkadaşım beni çocukluğuma götürdün demişti :dance: umarım beğenirsiniz..:icecream:

tarif değişik bi tarif ama Çikolatalı Krema (Custard)
bununereden bulacaz?acabaa

Canım ben oraya aslında adını yazmıstım ama otomatik olarak numaralandırmıs bende yeni fark ediyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…