Cryptic'in mutfağı..

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.077
498
47
Merhaba arkadaşlar,
Kendi mutfağımda yaptığım çok iddalı olmayan fakat beğenerek yaptığım ve denediğim tarifleri sizlerle paylaşmak istedim..
Son günlerde tam buğday unundan kurabiyeler yapıyorum..netten araştırıp denediğim tarifler..

taha 121.webp
tam buğday unundan cevizli tahinli kurabiye..

1 su bardağı tahin..
1 yumurta sarısı
200 gr besel tereyağı
1 paket dr otker pudra şekeri
1vanilya
yarım paket kabartma tozu
ceviz kırıntısı
3 su bardağı un,tam buğday

tahin,şeker,yumurta sarısı,çırpılır..mikser,rondo vs de de çırpılabilir..un kabartma tozu,vanilya ilavesi yapılır..yoğrulur..daha onra ceviz ilavesi ile yoğrulur..
un kurabiyesi benzeri bir kurabiye olduğundan şekil vermesi zor..ama tadı çok güzel..ben aynı boyutta olması için küçük çay bardağının ağız kısmı ile şekil veriyorum..175 derece önceden ısınmış fırında rengi pembeşenen dek pişirilir..

081.webp aşure tarifini yakında ekliycem:)bunda süt ialvesi yapıyorum kıvamını açmak için..

Hayırlı olsun yemek topiğiniz.Takip edeceğim.:kk77:

kurabiye 003.webp

Kızlar,bu gün yaptığım kurabiye netten aldım..tam buğday unu ile yaptım ben..

bu tarifi,Hindistan cevizi ile,
fındık ilavesi,çıkulata ilavesi,tahin ilavesi ile yada sade dildiğiniz gibi yapabilirsiniz..

kurabiye...

yarım çay bardağı sıvı yağ,
200 gr besel tereyağı,
3 yumurta sarısı
1 buçuk su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
vanilya kabartama tozu
3 su bardağı tam buğdy unu..

yağlar,yumurta sarıları,şeker,yoğurt çırpılır..un vnilya kabartma tozu ilave edilip yoğrulur..çay bardağı ağzı ile şekil verdim..:)önceden ısınmış fırında 175 derecede pişirilir..ben fındık parçası ve az ukulata varı onlardan ilave ettim.üzerine Hindistan cevizi ilave ettim yumurta akına batıraraktan..

002.webp
izmir köfte

500 gr kıyma
3 dilim ekmek içi
kimyon
karabiber
kırmızı biber
tuz
1 yumurta
2 çay kaşığı karbonat,
1 soğan
sarımsak
kıyma tüm malzemeler katılıp yoğrulur elinizi hafifçe ıslatıp şekili verebilirsiniz..köfteleri kızartın..patatesleride doğrayın yıkayın ve kızartın,tepsiye dizin..çok az sıvı yağ ve bir kaşık domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edip hafif kavurun..üzerine sıcak su ilavesi yapın ve kaynatın acı biber seviyorsanız bu sosa pul biber ilave edebilirsiniz..sosu köfte ve patatesin üzerine dökün..evde varsa bir kaç sivri biberde konabilir..fırında su kaynayana dek pişirin..

Tam buğday unuyla sert oluyor.en azından benim yaptıklarım öyle oldu.o yüzden beyaz un karıştırmak zorunda kaldım.seninkiler nasıl oldu canım?

003.webp kakaolu tam buğday kurabiyesi..
3 yumurta
1 buçuk paket pudra şekeri
25 gr kakao
1 paket besel tereyağı
yarım çay bardağı süt
vanilya,kabartma tozu

yumurta,yağ,şeker,vanilya karıştırılır,
süt,un kabartma tozu,kakao,ilave edilir,,evde fındık vs varsa ekleyebilirsiniz..
kulak memesi kıvamına gelince çay bardağı yardımıyla şekil verin fakat hamurunuz çok gevşek olmasın..
önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin..

Tam buğday unuyla sert oluyor.en azından benim yaptıklarım öyle oldu.o yüzden beyaz un karıştırmak zorunda kaldım.seninkiler nasıl oldu canım?
bizra sert evet ama doyuruculuk oranı dagfa fazla gibi:)ikisini karıştırarakta olur değilmi..

Back
X