dadının oyunu...

pari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
306
1
116
Bursa
bir başka topiğe de yazdım,bakıcı arıyorum diye,burdaysa olayı paylaşmak istedim sizlerle...ailem çok uzakta olduğu için bebeğime yalnız bakıyorum.eşim yardım ediyor elinden geldiği kadar,ancak onun ailesi ne eve ne bebeğimin bakımına elini sürmez,yardım etmez,bide akşamları bebeğimi isterle sevmeye...2 ay annem baktı ama gitmek zorundaydı.ardından gelen bakıcı çok soğuk ve cahildi ben istemedim.6 ay kendim baktım.şimdi bebeğim 10 aylık çok şükür.riskli bir gebelikyaşadım ve hep yattım,artık çalışmaya başlamak istiyorum,bir de evde olmaktan zaten nefret eden biriyim,artı 20 yıl okudum,ev kadınlığına alışık değilim,hakkıyla bu işi yapanlara helal olsun,çok zor iş.....neyse,uzun aramalardan sora bir bakıcı buldum,çoook sevecen,iyi bi kadın kızıma harika bakıyodu,bizde çok iyi anlaştık,kızımda hemen ısındı,sevdi.10 gün içinde kadını dışarda yemeklere götürdük,eşinin işyerine gittik samimi olalım diye,oğluna hediyeler aldım,dağa götürdük vs...yani abla kardeş gibi anlaştı hem eşim hem benle...önceki baktığı kız kreşe başladı,bide ben onu 3 ay bekledim bu yüzden,aslında yazın başlıycaktı bana...önceki kızın annesi çok ilgisiz biriymiş,kızına sevgi bile göstermezmiş.bana başladıktan 10 gün sora bi gün akşam onlara gitmiş,kız hasta diye aramış kadın...o gece bei aradı ben yarın gelemeyebilirim diye.soraki gün gelirsin dedim.soraki gün de gelmedi...sabah aradım nerdesin diye,yarenlerdeyim(kızın adı)kız çok hasta bakamamışlar,kreşe yollamıycaklarmış dedi...e niye arayıp haber vermiyosun benimmi aramam lazım dedim..işte kontörüm yok falan...yüzüm yok demiyo da...e ne olcak şimdi ordamı devam edicen yani dedim,kızı nasıl bırakayım,seasılsa daha işe başlamıycan,bulursun birini dedi...açtım ağzımı artık,be seni 3 ay bekledim,şimdiye ben işe başlamıştım bakıcısına alıştırıp kızımı,beni hem maddi hem manevi zarara uğrattın,yazıklar olsun dedim...söyledim işte....3 gündür eşimle bakıyoruz kızıma yine,eşim kendi işini yapmaya çalışyor,işler kesat zaten,malum kriz....bana yardım ediyor etmesine de bu sefer de bei eve hapsettin dedip bana sarıyo haklı olarak ama ben ne yapayım,annesigil bana yardım etmiyo,ben tek başıma çıldırcam artık..kucağına alıyo oynuyo falan 1-2 saat,o yani...geç kalkıyo zaten,gece de ben bakıyorum o hiç kalkmaz....kadın varken ne güzel biraz dinlenmiştim 10 gün bıktım yaaa,evliliğim bozuluyo valla ne zor iş.....bursalılar baa bi bakıcı bulun yaaaa,namazgah civarında....mafoldumben

Allah kolaylık versin, hem anne hem eş hem de çalışan kadın olmak zor zanaat..
her şeyden önce bakıcı tutabilecek imkanınız var bunu düşünün ve evde olduğunuz sürede eşinizden çok fazla bir şey beklemeyin.
gece kalkamaması normal zira sabah kalkıp işe gidiyor akşamları bir kaç saat yardımcıda oluyormuş
sakın ha tartışma ortamı yaratıp soğutmayın.
Tamam yaptığı şeyler çok büyük fedakarlık değil ama söyler misiniz kim bir anne kadar fedakar olabilir ki?
Biraz daha dayanın bir bakıcı elbet bulursunuz bakın o aman göreceksiniz bu kırgınlıklar boşunaymış
yaşanmışlıklar geride sadece kalp kırıkları bırakıyormuş yaşanan yorgunluklar uykusuzluklar geçiyormuş
İnanın gün gelecek ve çalışmaktan sıkılı yavrunla vakit geçiremiyorum benden yoksun büyüyor diye hayıflanacaksınız.

zor is gercekten hem calisip hem cocuk bakmak ...
ben sahsen üc yasina kadar cocuklarin anneyle büyümesinden yanayim
tabi imkanlar elverdigi sürece
allah yardimciniz olsun

allah yardimciniz olsun

devlette çalışmıyor olsam,eşimin de işlerinin düzeldiğini görsem istifa edicem..ama kolay kolay devlete girmiyoki insan...hem bu da kızımın geleceğiyle ilgili sonuçta onun için birikim yapmalıyım...sağol iyi dileklerin için...inşallah güvenilir,ann gibi bi bakıc buluruz....bu bakıcı çok iyiydi işte ama sonu böyle oldu...

allah yardimciniz olsun
aynı şekilde düşünüyorum çocuk en az 0-3 ayş arası annesiyle olmalı hatta ben daha fazlasını istiyorum
en az okula başlayana kadar annesinin himayesinde olmalı ama malesef şartlar buna el vermeyebiliyor.
bende şu an hamileyim fakat işten çıkmayı düşünmüyorum, Sadece yasal hakkım olan süreyi kullanacağım
onun dışında malesef bebeğimi bırakıp işe gelmem gerekecek. Rabbim yavrularımızı korusun.

Bursa'da bu işi yapan firmalar var.Onlar size bir kaç kişi öneriyorlar üstelik daha önceki işlerinide,ailelerin iletişim bilgilerinide vererek!!!!Siz görüşmelerinizden memnun kaldığınız kişiyi belirleyip işe başlatabiliyorsunuz.Benim komşum bu şekilde bir bakıcı buldu ve çok memnun.Size tavsiyem bu şirketlerden yardım alabilirsiniz.

çok fazla komisyon alsalar da ben de böyle yapmak istiyorum e azından o seçenekleride değerlenirmk istiyorum ama eşim istemiyor.onların bulacağı kişilere güvenemem diyor,tanıdık vasıtasıyla bulabileceğiz eğer bulursak tabi....bence çok daha profesyonel olur,sonuçta onlar da referans veriyolar ama gelde anlat eşime....

Canım maddi durumdan calısman cok acil değilse kendın bak kızına.
Sırf evde oturmaktan sıkıldıgın icin bebişi elin bakıcılarına verme ben buna cok kızıyorum.
20 degil istersen 40 yıl oku yine de anneysen iş bitmiştir.

bakıcı şirketlerine eşin güvenmiyor o halde internet forum ortamında buldugunuza nasıl güvenecek,bu arada 10 aylık bebek ne kadar zor olur ki evde eşinizde varmış,,siz çok bıkmış gibi anlatıyosunuz ,çok zor bir bebekmi yoksa sizemi zor geliyor..

olmuyor lulu,tek başıma yetemiyorum sanki kızıma...iyi bir bakıcı bulursam başlıycam çalışmaya zaten en geç marta kadar başlamam lazım,ücretsiz iznim bitiyo...kızımın geleceği için para da lazım,onun için de yaşımız gençken çalışmak lazım.3 aya kadar çalışmaya başlarsam zaten toplamda 13 aylık olucak kızım,öyle başlamış olucam...40 ı çıkınca işe başlayan arkadaşlarım var,nasıl bırakıyolar bilmem,o kadarını hayatta yapamazdım herhalde,ne kadar güvenirsem güveneyim,anneme bıraksamda yapamam.

ya nasıl bitmiştir!ben de bu düşünceye karşıyım işte anneysen hayatta sevdiğin şeylerden mahrum mu kalacaksın depresyona girip sürekli iş hayatını özleyen, birbiri ardına aynı geçip giden günler yüzünden sinirlerin allak bullak olup zamanla çocuğun her hareketi batan, herşeye bağırıp çağıran bi kadın olup çıldıracaksın seneler sonra ne güzel işim vardı o kadar emek harcadım ne işe yaradı hiiç diye düşünüp düşünüp kafana ağrı girecek eşini çocuklarını suçlayacaksın
bence anne ne kadar mutlusa çocuk da o kadar mutlu işten gelip çocuğuna sımsıkı sarıla,uyuyana kadar onunla oynayan sarmaş olaş olan anne gün boyu yemekdi bulaşıktı yorgunkuktan oyun falan aklına gelmeyen anneden bin kat daha iiyidir
ki ben bunları yaşadım çealışmaya başlayınca rahatladım çocuğumla daha zevkli geçirdim zamanımı

valla paricim yapılıyor ben kızım 4 aylıkkken başladım çalışmaya komşum baktı benden de güzel baktı sağolsun:))
bakıcı aramak için önce kendi apartmanına bak sonra çevrene muhakkak birileri vardır ben değişitrdim bakıcımı şimdi bi öğrencimin annesi öyle bi rica ettim kadını önceden de tanıyordum çok güzel vakit geçiriyorlar sürekli oyun oynuyorlar kızım arkasından ağlıyor
çok pimpirikli olmayın ben de ilk bırakacağım zaman benim çocuğuma benden başkası bakamaz uyutamaz diyordum ama oluyor herşey düzene giriyor zamanla

Bizim bakıcı da vazgeçti. Hem de işe başlamadan iki ay önce anlaşmıştık. İşe başlamama 1 hafta kala başlayacaktı. Fakat o zamana kadar aramadı. Ben arayayım dedim. Önce savsakladı. Sonra döküldü baklaları. Neymiş, kocası izin vermiyormuş. "Haftaya kocam bir haftalığına memlekete gidecek gelirim" diyor. Ya sonra? dedim. Zaten "öyle gizli gizli çocuk mu bakılır" dedim. İlk anlaştığımızda iki taraf da vazgeçersek bildirecektik. Ben aramasam hiiç haberim olmayacaktı vazgeçtiğinden. Kocasıyla anlaşmadan bana söz vermiş çocuğuna bakarım diye.
Belki seninki de öbür taraftan daha fazla para almışsa oraya yönelmiştir.
Maddi bakımdan çalışmak zorunda değilsen en azından çocuğun kreş çağına gelene kadar kendin bak derim.

işte buna benzer bi KAZIĞI da benim teyzemin kızı attı okul başladıktan sonra hem de el yapıyo da akraba yapınca bi başka koyuyo üstelik 1 sene baktı öülyodu sevmekten kızımı! emeklerim haram olsun diyorum
dua edin kızlar Rabbim kaşımıza iyilerini çıkarıyor çok şükür bebekelrimizin yüzü hürmetine

kızım çok ilgi isteyen asla yalnız kalamayan bir bebek,baştan öyle alıştırdık maalesef...odadan çıktığım anda ağlıyor,sürekli oyun istiyor...3 aylık olduğundan bu yana yalnızım,hiç ama hiç kimsem yok,eşimin evde olması sadece 15-20 dk işime yarıyor,kucağına alıyo vs.ama sonra beni eve hapsettin işime gücüme bakamıyorum deyip tartışma çıkarıyor.ömrüm okumakla geçti,sıkıldım evet,bunaldım evet...kızımı çok ama çok seviyorum ama bazen çığlık atasım geliyor....eşim yatağını bile toplamaz,içtiği bardağı mutfağa götürmez,ev işlerinde hiçbi faydası yok.o kızımı oyaladığı dakikalarda koştur koştur bulaşık çamaşır uğraşıyorum,uykuları düzensiz gece 4 de kalkar 6 ya kadar oyun ister,diş çıkarıyo malum....buradan birini bulmak evet saçma geliyor ama çaresizlik ne yapacaksın...buradan birini bulur tanışır ve de beğenirsem buradan olduğunu söylemeyeceğimki..ayrıca 3 ay içinde birini bulamazsam iznim bitiyor,işim tehlikeye girecek o yüzden de stresliyim.komşularımında bebekleri var,ve onlara nasıl davrandıklarını görüyorum.ben kızıma şimdiye kadar öyle iyi davrandım ve ilgi gösterdim ki artık ona yetmeyip,bu sıkıntılardan dolayı sinirlenip duygu durumumun ona yansımasından da korkuyorum...ev hanımı molan ve bebeğine kayınvalidesiyle bakan komşum her gün oğluna bağırır,azarlar örneğin,iş mi bu?şimdiye kadarki ilgi alakanın,gösterilen sevinin sürmesi için bunca çabam,bakıcı arayışlarım..ve de eşimle aramızın açılmaması için,erkek ne de olsa,bi noktadan sonra bana ne diyebiliyor...

ne güzel dile getirmişsin benim de içimdekileri,yüreğine sağlık...komşularımın hmen hepsinin bebekleri var o sebeple bakamazlar canım,muhtardan tut cami imamına kadar kendi mahallemize sokağımıza da bildirdim tanıdık olsun diye...bakalım artık hayırlısı...

yazıklar olsun ne biçim insanlara çatmışız..benimki yüzünden zaten 8-10 milyar zarardayım,onu bekledim çünkü 3 ay,birkimler eriyor çalışmam lazım...artı eğer başlamazsam devletteki işimden olurum...bu da kızımın her türlü sağlık ilaç vs.gereksinimlerini de cebimizden karşılarız demek...ve çalışmak istiyorum artık,yerimde sayıyorum gibi geliyor böyle.yeni bakıcı bulabildinmi peki ne yapacaksın şimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…