Esat’ın, cenazelerle ilgili olarak şu iddiayı dile getirdi: “Cenazelere sahip çıkılmadığı için 2 kişinin hayatını kaybettiği ihtimalini gördüm. Özellikle yerde yatan birinin uzun süre yaşadığı izlenimi bende oluştu. Eli sarılıydı, kolunda kendisi uğraşmış, kanamayı durdurmak için bir bezle kolunu sarmış. Parkesi üzerinde yoktu, sadece şort vardı. O insanın ben uzun süre yaşadığına inanıyorum. Belki 10 saat 12 saat, o yaralı haliyle yaşamaya devam etmiştir ama gidilmediği için hayatını kaybetti. Ben öyle tahmin ediyorum çünkü vücutta da bir bozulma yoktu. Bende uyandırdığı görüntü oydu.”
İnsanlık adına beraber şehit cenazelerini toplamaya yardım eden halk, patlamadan sonra yardıma gitseydi ya madem, belki işte o xaman gerçekten bir sevaba girerlerdi sağ kalan asker varsaydı. Ben inanmıyorum yetkililere haber ulaştıktan sonra bu kadar gevşek davransınlar, görev arkadaşları duramaz herkes dursa.
10-12 saat sonra gitmişler işte, patlamadan hemen haberi olabilir mi halkın? Kaldı ki izinsiz halk oraya nasıl gidebilir, çatışma sürerken sivil halk oraya gitse ne yapabilir? Ölsünler yani gidip.
Ben de yalan olmasını isterim, hele ki o yarbay yaşabilecekken öldüyse. Ama adam şehitleri toparlarken görüntüler var, sunabilirim diyor. Hatta paylaşacaktık ama insanlar üzülmesin diye paylaşmadık diyor. Askerler almamış yani. Herhalde delili olmadan böyle büyük bir iddaa atamaz.
10-12 saat sonra gitmişler işte, patlamadan hemen haberi olabilir mi halkın? Kaldı ki izinsiz halk oraya nasıl gidebilir, çatışma sürerken sivil halk oraya gitse ne yapabilir? Ölsünler yani gidip.
Ben de yalan olmasını isterim, hele ki o yarbay yaşabilecekken öldüyse. Ama adam şehitleri toparlarken görüntüler var, sunabilirim diyor. Hatta paylaşacaktık ama insanlar üzülmesin diye paylaşmadık diyor. Askerler almamış yani. Herhalde delili olmadan böyle büyük bir iddaa atamaz.
Sunsun o zaman,insanlar üzüleceği kadar üzüldü zaten...Elinde görüntüler olsa emin ol bi saniye bile beklemezdi , aileler üzülmesin diye paylaşmıyormuşmuş yersen....Böyle söyleyip insanları muallakta bırakayımda bana yeter derdinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?