daha bosanmamismi sayiliyorum

"Anlaşmalı bosandik dilekçede öyle yazıldı. Çünkü beni tehdit etti ailemi tehdit etti mecbur kaldım velayeti vermeye ve ailemden birinin yuvasını yikicagini söyledi. Ve elinden bilgi ile yikabilirde ondan mecbur kaldım. Bana vereceğini ama vekalet olmadan vereceğini duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama. Ama ailem evlenince zorda kalacağı için vekaletle vereceğini soyluyo. Ne yapsam ailemi dinleyip beklesemmi yoksa vekaletsizde olsa alsammi"

Başka konusunda yazmış, kadını ailesinden birisinin yuvasını ispiyonculukla yıkarım diye tehdit etmiş...

Evladım elimden gittikten sonra dünya yıkılsın umrumda bile olmaz...
Hiçbir tehdit sökmez 4 yaşındaki çocuğumu el alemin eline bırakmayı aklımdan geçirmem
Çocuğuna zarar veririm gibi bir tehdit sandım ben. O öyle yaptı diye yuva yıkılacağının da bir garantisi yok kendi başı belaya girer şantaj çoook ciddi bir suç
Şantaj yapıyor çocuğumun velayetini bu yolla almak istiyor diye üstüne şikayet bile ederdim... nişanlanması evlenmesi hiç umrumda olmazdı....

ldisisahili, post: 43208789, member: 665020"]Bir hata yaptım boşanıyorum demiş. Aldatılma konularında hiç yok. Öyle olsaydı zaten bahsederdi.[/QUOTE]
Daha önceki konusunu okudum. Eşi daha boşanma gerçekleşmeden nişanlanmış. İki günde nişanlanmadığına göre önce bulup sonra boşanmaya karar vermiştir

İlk mesajında kocana boşanmamış gözüktüğün icin dava açabilirmiyim başkasıyla nişanlandığı icin diye soruyorsun. Çocuğun velayetinden ta kaçıncı mesajında böyle araya sıkıştırmış olarak bahsediyorsun, önemsiz bişeymiş gibi. Tehditten falan değil sen belliki çocuğu istememişin, simdi sırf kocanı kıskandıgından uğraştırmak icin güya dava açacaksın! Hadi ordan ya, çocuğunu düşünsen hiçbir tehdite boyun eğmezsin. Yani anne değilim ama küçük kuzenimi bile benden tehditle biri almaya kalksa, uğrunda can veririm küçücük çocuğu yine vermem, kendi çocuğum olsa ölürüm, öldürürüm ama kimse alamaz çocuğumu elimden

ldisisahili, post: 43208789, member: 665020"]Bir hata yaptım boşanıyorum demiş. Aldatılma konularında hiç yok. Öyle olsaydı zaten bahsederdi.
Daha önceki konusunu okudum. Eşi daha boşanma gerçekleşmeden nişanlanmış. İki günde nişanlanmadığına göre önce bulup sonra boşanmaya karar vermiştir[/QUOTE]
Olabilir tabi. Ama adam belki inadına yapıyor da olabilir ;)

Bende onu düşünüyorum zaten biz anlaşamadık anlaşmalı bosnadik daha doğrusu tehditler ile anlaşmalı boşanmak zorunda kaldım kızımın velayetinide kendi aldı kizima nafaka vermemek için. Çocuk sende kask ama velayet bende kalacak dedi. Dava bitince cocugu da vermedi.Şimdi davayı bozsam kızım için diyor gerçi gene tehdit eder ama bilemiyorum
Baştan sona hata.
Velayeti vermişsin anlasmali bosanmissin..
Adam çocuk sende kalır demiş nasıl inandin hayret ettim. çok inanilacak bir adam olsa boşanir boşanmaz nisanlanir mi.adamla zaten bosaniyorsunuz ne diye inaniyorsun hala.
Hata hata hata.
Artık ne yapilir ki hiç bilemedim.

7 eylülde bosanma davam vardı. Mahkemede tek celsede bitti bosandik. Eski eşim bossnma tebliğini almış bana da ulaşması için postaya v erdirmis. Iki defa geri dönmüş tebliğ evde olmadığından şimdi ne olcak üçüncü defa mi yollattiracak ve polisle gelir demis üçüncüsü dogru mu söylüyor. Bir bilginiz varmi. Ve benimle mahkemede boşandığı ama elime tebliğ geçmediği için hala evli görünüyoruz ama o başkası ile nisanlanmis şimdi davayı temyize götürüp beni aldatiyo diye dava acilirmi

Boşanma tebliğ edildikten sonra temyiz için 15 gün süresi vardır.
Eski eşim boşanma tebliğini almış demişsiniz, kendisinin alması gerekeni mi almış yoksa sizin adresiniz de aynı olduğu için sizin adınıza geleni mi almış? Benim anladığım sizinkini almış. Postaya verdirmiş diyorsunuz, iadeli taahhütlü mü göndermiş ki geri dönmüş yoksa kargoyla mı yollamış burası hiç anlaşılır değil. Eğer normal posta ise zaten dönmez, posta kutunuza atarlar. Kargo ise kargodan sizi ararlar, evde bulamadık diye. Polisle neden geliyor, o kısmı hiç hiç anlaşılır değil.

Elinize tebliğ geçmemesi size tebliğ edilmedi demek değildir. Benimkini muhtara bırakmışlar mesela. Oradan aldım. Muhtara bırakıldığı tarih de tebliğ tarihi olarak kabul ediliyor. O tarihten sonra 15 gün içinde temyize gitmezseniz kararı kabul ettiniz anlamına geliyor, bir daha itiraz edemezsiniz, geçmiş olsun. Eğer 15 gün geçmedi ise beni aldattı diyebilirsiniz çünkü kanunumuza göre boşanma davası reddedilmiş olsa bile bekleme süresi içerisinde de eşlerin birbirlerine karşı sadakat yükümlülüğü devam eder,dolayısıyla boşanma gerçekleşmeden nişanlanma gibi bir eyleme girilmesi durumunda size tazminat isteme hakkı doğar.

Eğer 15 gün geçti ise mahkeme tarafından "gerekçeli karar" çıkar. Bu kararla boşanma kesinleşmiş sayılır. Eski eşiniz (ve tabi siz) yeni nüfus kağıtlarınızı alabilirsiniz.

En iyisi tebliğ tarihini mahkemeden öğrenmeniz. Anladığım kadarı ile avukatınız yok. Varsa o öğrensin.

Bana kalırsa eşiniz sizin temyize gitmemeniz için 15 günlük sürede sizi oyalamış. Süre geçsin ve karar kesinleşsin diye yalan söylemiş.

Ben sizde bir anne tedirginligi ve caresizligini goremedim kusura bakmayin. Basliginiz bile absurd. Daha bosanmamais mi sayiliyorum? Detaylarda geziniyorsunuz hanimefendi kiz bekarmis da adamin dengi degilmis de. Benim cocugum olsa kimsenin yuvasini falan dusunememe. Yuva yikmaya kadar gidecek bir koz vermeseymis akrabaniz da kendi sucunun cezasini cekecek. Kuyruk acisiyla dava acmak yerine yurek acisiyla acarsaniz kazanirsiniz umarim.

Back
X