• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha düğünüm olmadı nikah yaptık ama eşimimn ailesiyle aram iyi değill

selenor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
38
0
0
Aydın
çok kafama takıyorum. bize karışmak istediler bazı konularda ben de izin vermedim. ayrıca çok soğuklar. kayınvalidem bana kızım canım demez. bilimiyorum bana mı öyle gliyor. kaynım daha beni hiç aramaz. kayınpederim de soğuk ben böyle bi aileye gelin olmak istemezdım. annemlerde uzuluyor. herseyımızı bız yapacaz. nısana bıle setlerı esım almadı. onlarla gorusmek ıstemıyorum:(( esımden bıle soguyorum yoksa cok sevıyordum

Ya arkadaşım çok üzüldüm ama bu durumu yaşayan tek insan siz değilsiniz.
Böyle eşimden soğumaya başladım falan derseniz çok hata edersiniz.
Böyle bir konu için eşinizden neden soğuyorsunuz ayrıca?
Annesinin kısacası ailesinin hesabını neden kocanıza ödetiyorsunuz?
Her koyun kendi bacağından asılmaz mı?
Annesi kızım demiyorsa eşiniz karıcım demiyor mu?
Dengeyi kuramıyorsanız neden evlendiniz?

esım benı cok sevıyor ama ben aılesınden ılgı goremıyorumben kendı aılemde tek kızım onlarda uzuluyorlar. babası bazı konularda bıze karısmak ıstedı bız de ıstemedık esım benım dedıgımı yapptı ama o da babası atamıor. annesını de bır sey dedırtmıyor onun ne sucu var dıyor. bazı seyler ıcten gelır maalesef. esım ıse bana karsı cok ıyı anlayıslı benı cok sevıyor ona suphem yok ama o da arada kaldı onun aılesını sevmedıgımı bılıyor ama gene de ara sor dıyor:(

onlara, seni sikayet etme firsatini verme..esin yap diyorsa yap..aramakla eksilmezsin,onlar istedigi kadar soguk olsun yarin obur gun bizi aramiyor,asil o bizi sevmiyor biz buyuguz aramasi gereken o derse..haksiz durumda olan sen olursun..
esini senden uzaklastirma madem seninle birlik ne diyorsa yap..o senin yaninda ama sen onun yaninda degilsin,ona yardimci ol bu konularada denge kurmasina izin ver..
ayrica esin senin yaninda ve seni koruyorsa neden soguyorsun ki???
ne guzel iste sana deger vermis takilarini almis,arkanda..sen esinle aile olup mutlu olmaya bak..3.kisileri ilisnize sokmayin..bosver takma kafana..

Çoğu aile gelin adayının burnundan getirir evlilik arifesini.
Şimdi herkes kocasına mı yüklensin yani?
Üstelik sizi seven bir eşiniz varken..
Siz kapınızı kapatır yuvanıza bakarsınız.
Ekstralarla uğraşmayın bence.

Saygısızlık etmesinler de canım dememis , kızım dememis hic önemli degil bence.

Çoğu aile gelin adayının burnundan getirir evlilik arifesini.
Şimdi herkes kocasına mı yüklensin yani?
Üstelik sizi seven bir eşiniz varken..
Siz kapınızı kapatır yuvanıza bakarsınız.
Ekstralarla uğraşmayın bence.

Aynen..
:13::61:

canım evlendiğimiz zaman eşlerimizin aileleriyle de evleniyoruz bu bir gerçek...onları ömür boyu yok sayamayız...onları sevmesek de bazen mecburen onlarla görüşmek zorundayız.. en azından eşlerimizin hatırı için..yoksa mutlaka evlilikte problemler çıkar..

Ben hep derdim ki cnm kendi kendime ya işte ailesine ne sanki ne karısırlarki falan derdim bekarım cnkü öle düsünürdm. fakat gercekten yasadıgım bi deneyimden biliyorum ki cok önemliymiş çok.. yani hiçe sayamıosun ömür boyunca.. iyi anlasmak sart cünkü ömür onlarla geciyor canım hiç olmuyorlar.. görüşmek zorunda oldugun bi gerçek bence eşinde bi müddet sonra sıkılır üzülür tatsızlıga boyun egemez hale gelir bence kesinlikle orta yolu dene iyi olmaya calıs sankii sana kötü bişimi dicekler hayır sadece sen öncelik ver ödün vere ilk sen ol ki her acıdan haklı cık..Allah yardımcın olsun..

Sorun nerde?

Yaşadıklarınızı bizzat yaşayan biri olarak bir kaç yazmak istedim bir kaç şey.Dört senedir beraberiz nişanlımla bir senedir de nişanlıyız.Nişanlımın babası vefat etmiş 6-7 sene önce.Babalarının vefatından sonra anneleri ele almış evle ve çocuklarla alakalı herşeyi.Nişanlım ve görümcem gerek annesine olan saygıdan gerek kendileride aynı fikirde oldukları için annesinin isteklerine hiç karşı gelmemişler o ne isterse tamam demişler.Az çok tahmin edebiliyorsundur tam bir dediğim dedik bir kişilik.Biz iki seneyi biraz geçince nişan yapmak istedik.Nişanlım mevzuyu annesine açtı bayramdı seyrandı,ablasının nişanıydı,askerlik psikolojisiydi vs vs gibi saçma sapan sebeplerle bir sene erteledi benimle tanışmayı dahi.Hiç bir zaman tartışmayan biz büyük kavgalar mı etmedik ayrılma kararları mı almadık annesinin bu tutumu yüzünden. Nişanlım iki tarafıda kırmamak adına herşeyi muallakta bırakıyordu bugün yarın bugün yarın olmadı olamazdıda. Deniz aşırı yerden kız almam diyip büyük konuşan sadece memleketime takıp kulaktan dolma sözlerle beni yargılayan annesiyle ipleri kopardı nişanlım.Onla ya da onsuz olacaktı bu iş bunu anlattı.Sadece oğlunu kaybetmemek adına beni kabullaendi en son geldi istedi.Ondan gördüğümüz göreceğimiz büyüklükte bu kadarla kalacak sanırım.Nişan yaptık kendisi kızı ve damadı geldi kimseyi çağırmadı.Nişanımız için aldığımız iki bileziğin bir tanesini takmasak olmazmı dedi.26 bin liralık düğün harcamamızın sadece bin lirasına yardım etti.Evine gittim beni kovmaktan beter etti.Anneler gününde hediye aldım teşekkür bile etmedi.Bırak bana kızım demeyi telefon edip halimi hatırımı sormadı.Nişanlıma aranız nasıl diye sormak yerine acele etmeyin belki ayrılırsınız dedi.
Düğünümüze iki ayımız kaldı ve herşeyimiz tamam sayılır.O olmazsa evleneceğimizi zanneden annesi aldıklarımızı görünce şaşırdı kaldı.Onun emekli ikramiyesine gözümüzü diktiğimizi kafasında tasarlayan o biricik kadın bu kadar şeyi nasıl yaptığımızı kafasında canlandıramadı.Onun evinde yaşamay mahkum olduğumuzu başka yere gidemeyeceğimizi o yüzden kendini naza çeken hanımefendi şimdi gelin yanımda oturun diyor.
Biz sana ne söylesek boş inan.Senin karar vermen senin seçim yapman gerek.Ben gözümü kulağımı kapattım ve sevdiğimi seçtim.Onsuz nefes almak zor geldiği için annesinin nefesine katlanmayı seçtim. Beni ondan fazla anlayacak biri olamayacağına inandığım için anlayışsız annesine tamam dedim.Hayatımı ondan başkasıyla hayal dahi edemediğim için hayallerimdekine hiç benzemeyen kaynanam olsun dedim.
Bana göre evlilik risktir.Dışarda yanından bir dk dahi ayrılmasını istemediğin insanla aynı evde bir saniye duramazsın ya da tam tersi.Kaynananı çok severken sadece basit takı yüzünden kanlı bıçaklı olverirsin.
Saygını yitirme yeter eşinin senin ailene gösterdiği saygı kadar sende onlara saygı göster, onların yapmadıklarıyla eşini yargılama,sürekli şikayet edip eşini boğma yeter.
Son olarak varsın yardım etmesinler aldıklarınıza filan ilerde ağzını açıp tek kelime edecek olurlarsa oğullarını ne kadar çok sevdiklerini anlatan vereceğin cevabın hazır olur.

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi""başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

canım bu konuda kım sana nedenli yardımı dokunur bilemem ama Source nin soledıklerı cok dogru her kelımesıne katılıyorum o senın gececegın yoldan gecmıs bırısı daha tecrubelı dogrunu yanlısını bbence o bızlerden daha ıyı görür allah yardımcın olsun napacan be guzelım sende sınırını koyarsın gıdıp gelme az olur ole hayatta gelır gecer ısde maksat sen kocanla mutlu ol bozver mılletı ha kımse ıstemezdı elbettkı ama işte sende napacagan elındekıyle gecınmeye calısıcan

saolun kızlar yorumlarınız ıcın bu sıtede yenıyım ama okudukca ıcım acılıyor..benım onlarla gorusmeme sebebım sadece soguk olmaları degıl benım daha dugunum olmamısken daha nısanlıyken bır konu vardı o anlamda bana karısmaları ve bızı arayıp bagırmaları. bıze kızmaları. bana bagırmaya nasıl hakları var ve su anda ıcımden gelmıyor bu yuzden aramak onları:((

İçinden gelmeyen hiç birşeyi yapmaya zorlama kendini.Görüşmek istemiyorsan görüşme arama. Kaynanacağım geçenlerde ne demiş nişanlıma biliyormusun başlarda benden vazgeçirmek için canla başla çalışan insan arkada iki göz oda var orası neyinize yetmiyor evi napcaksınız geçin oturun orda işte ev niye arıyorsunuz demiş.Ondan öncede düğünde yardım edicem sana dedi.Böyle durumlar için söylenebilecek en güzel söz geçti borun pazarı... Hiç umursama onları hatta salak ayağına yat bilmiyorum görmedim duymadım moduna gir.

source yasadıklarına uzuldum. gercekten ktou seyler benım hayaşımdekı kayınvalıde bu degıldı. yalnız bızımkı bıraz farklı benı ıstememe gıbı bı durum olmadı bızde. gelıp tenıstılar ıstedıler buraya kadar sorun nyok. yalnız ıstemeye gelırken bana o kadar da ahım sahım bırseyler gelmedı. buna da bır sey demedım. butun altınları esım aldı.onlar almadı nısanda bır sey.nısandan sonra ara sıra gorusurduk ama cok ıclı dıslı degıl. daha sonra nıkahımız oldu. bıze karısmaya basladıalar bır konuda ve ben cok bozuldum arayıp kızdılar bıze. annesı de hıc sonradan gonlumu almadı ben buna bozuldum.bırebır bır kavga degıl ama boyle bır olay yasandı sonra soguk davrandılar su an oyle lımonı.ben de aramak ıstemıyorum esım de babasının hatasını bılıyor cok uzuldu. ama annesıne laf soyletmoyor ben de dedımkı annen en azından arayıp gonlumuzu alabılırdı ben daha yenı gelın olcam ayıp dedım. annesı kac ay gectıkten sonra 1 kez aradı zorla ben de soguk konustum ıcımden gelmedı. sımdıde ben anneler gununde ararım tamam fazla gorusmuyorum ama hayalımdekıler bu degıldı. aılesı de aılemı hıc aramaz ben boyle sey gormedım

Öncelikle Merhaba

Kendiinizi başkalarını aramak için mecbur hissetmeyin nezaketen bayramda seyranda aranır yada canın isterse hal hatır sormk için . . Ama madem böyle birşey içinizden gelmiyor yapmayın sizde . Eşinizin ailesinin size kızım canım demesine gerek yokki i . . Sizde sanki kendinize dert edicek şeyler arıyorsunuz . . Aman ister canım desinler ister cicim hiç umrumda olmaz .Ben hissediyorsam onların bana karşı sevgisini gerisi hikaye zaten. . Siz nasıl yapmacık olmak istemiyorsunuz ararken belkide onlarda sizin gibi düşünüyordur . .
Kimsenin size karışmasınada izin vermeyin . .Herkes fikirlerini söleyebilir ama yapıp yapmamak sizin elinizde

bana canım cıcım demesı onemlı degıl bunu ornek verdım. sadece soguklar hayalımdekı kayınpeder jayınvalıde bu degıldı demek ıstedım(

bana canım cıcım demesı onemlı degıl bunu ornek verdım. sadece soguklar hayalımdekı kayınpeder jayınvalıde bu degıldı demek ıstedım(

Kmse zaten hayalindeki gibi yaşamaıyorki hayatı . . .Ah ah ne hayallerim wardı benimde kır düğününden başka düğün olsn istemezdim . . Ne olursa olsun öyle olucaktı düğünüm . . Ama olmadı . .ilk başlarda üzüldüm sonra amannn geldi geçti . .üzülmeye değmez dedim . . şimdi aklıma bile gelmiyor . . . eşimn ailesini kendi ailem gibi sandım . .Kavgasız gürültüsüz ama öle değilmiş . . Yapıcak bir şey varmı yok . . eşim ailesi gibi değil bana karşı anlayışlı sevgi dolu . . Bende kimseyi takmıyorum kendi evime bakıorum . . Taksam kafaya geçmez bu hayat canım . . . Sende öyle yap . . düşünme kendinden ve eşinden başka bişeyi . . Arada mesafeyi hep koru

aynen 2 sene önce yaşadıklarım hatta ben o seti eşim bana aldı diye birde eltimden küfür yedim .... ama sonra ne oldu düğünüde burnumdan getirdiler salonu en son ben gördüm üstümde gelinlikle tabi ne organizasyona soktular nede haber verdiler kart elime geldi öle gördüm neymiş fiyatını onlar ödemiş nerden eşimin kartından....
ben herseye ragmen evlendikten sonra annecim babacım dedım ama yaptıkları asla içimden cıkmadı üstüne bide kötü istenmeyen gelin oldum ... sen sen ol arkadasım düğününde içinde kalan hiç bir sey olmasın madem düğünü siz yapıyorsunuz babandan eşinden yardım al hayatta bir kez olan birsey dönüpte keşke demek o kadar acıki anlatamam
tek tek ilğilen onların seni sevip sevmemesinide takma dicem ama ben bile 6 7 aydır bunu aşabildim napalım sevmeyen sevmesin sen eşinle mutlu ol sakın ve sakın eşine yansıtma
bence mutlu olmalısın herşeyimizi kendimiz yaptık diye gurulanmasını bil... kimsedende sunu yapmadı bunu yapmadı deme içinde kalacagına ne olacak sen al gitsin simdiki aklım olsa oooooo
neler yapmazdım onlarada mesafeni koru herşey saygı zamanşla sevebilirlerde ön yargılı olmamak lazım

Back
X