Daha ilk yılda bin pişman oldum evlendiğime :(

Benim eşimde aynıydı hala öyle ben hamileyken heryere tek giderdim bikere seni götüreyim demedi annesini markete gitse arabaylla gider alır ben çok dırdır yaptım çok söylendim küstüm falan nemi oldu bana herfırsatta benim anam sana ne yaptı diyor anlıcagın aramız berbat ve aslında işin temelinde kv.sorunu var ben çok söylendim çogu şeyde haklıydım ama eşim benden bu yüzden sogudu sakın yapma aksine anasıyla iyi geçin kabullen aksi halde herşey daha kötü oluyor

Bizde bi laf vardır ''it iti atmaz'' derler. Birde şöyle bir anlayış var ''anne baba bulunmaz ama kadın bulunur''. (çünkü evlenilecek kadınlar sokağa dökülmüş :kızgın:) Ben bu mantığı anlamıyorum anneleri yüzünden eşlerini hayat arkadaşlarını üzüyorlar. Anne baba tamam seni büyütmüş belli bi yaşa getirip evlendirmiş hala daha ne diye karışıyorlar ve sen karışmalarına nasıl izin veriyorsun. Anne babada bir yere kadar evlenip yeni bir hayat kurduysan eşinle olan hayatına bakacaksın onla iyi geçinmeye bakacaksın. Çünkü o insan senin hayat arkadaşın çocuklarının annesi olacak. Eğer eşiniz annesinin sesi kötü geliyor diye geri arıyorsa ve siz üzgünken sizle ilgilenmiyorsa bu benim kabul edebileceğim bişey değil. O zaman keşke evlenmeseydi annesinin dizinin dibinde otursaydı elin kızının da günahına girmeseydi.

Eşine annenden dert yandığın sürece, sen bu gelin-kv ilşkisinin hep suçlusu, nankörü olacaksın bunu biliyor musun? Öncelikle bunu kv ile konuş.. Ve kaldı ki bana sorarsan ben çok da şikayet edilcek bi durum göremedim. Evine alışveriş yapsın ne var bunda.. Bugün benim kayınvalidemden nefret etme sebebim de onun hazırcılığıdır mesela.Beş kuruşum kimseye geçmesin ama ben evlerine gittiğimde bol bol beni beslesinler zihniyeti vardır.Ve sinir olurum bu duruma:KK20: Keşke benim evime de bişeyler alsa kaynanam. Ufak tefek sil demelerine katlanırdım o zaman. Gel baştan aşağı sil süpür demiyor anladığım kadarıyla..
Her neyse sen madem sorun yaptın bunu sakın sakın eşine şikayette bulunma. Bu durum her ne kadar sana o an için hak vermiş gibi görünse de(sadece o an susman ve olayın büyümemesi için oyle söylüyor) aslında onun kafasında annemi hiç sevmiyo, annem de ne yapsa buna yaranamıyo, hep annemden şikayetçi şeklinde senin göremediğin ampuller yanıyor kafasında. veeeee ilerde bir tartışma çıkınca bunlar hep önüne topluca sunulacak canım uyarayım seni. demedi deme. Çünkü erkekteki mekanizma bu şekilde çalışıyor. :kızgın:

Arkadaslar kendı annem yapsa anneme istedıgım cumleyı kurabılırım , konu kv olunca istediğimi de söyleyemıyorum içime sıkıntı oluyor ve bırı benı buyutmus bır kadın dıgerının hayatıma gırelı bır yıl olması sizce hangısının soyledıklerı rahatsız eder?
Sımdı esımle aramı duzelttım gıbı fakat aılesıne olan uzaklıgımdan dolayı dıye umuyorum yüzü asık. Ama aramız ıyı. Görümcemde zamanında bana birebir soyledıgı seyı ınkar etmıstı , genede aradan zaman gectıgınde telefonda kendısıyle muhabbet ettım. Sımdı annesı esıme ablasının rahatsız oldugunu yanına gıdelım dıyormus ablasıda esımı arıyor gelın dıye bende esıme gıtmek ıstemıyorum ablanla aram ıyı ama eskı tadı alamadıgım ıcı gıtmek ıstemıyorum sız gıdın annenle dedım. Bunada surat astı esım.
Kısacası kv süreklı esımle aramı bozacak bırsey cıkarıyor. Ve kv ıle hala uzagım. Acaba kızının evınde benıde oraya getırıp ustume mı gelecekler bılmıyorum amac ne nerden cıktı bır anda gorumceye gıtmek ?

Tartışmayla hiç bir yana varılmaz eşin için gerekirse görümcenede git yalnız kalmaz eşinle oturup hörmetinide yaparsın.Eşin çok füşkün demekki kendi tarafına sen nasıl davranırsan oda senin ailene öyle davranmaya çalışır.Yeri geldiğinde eşinin yanında direk lafını söyle ayriyetten şikayet etme. Kendinden soğutursan gözü dışarı kaçar kaynanın döylediklerine evet tamam deyip istediğinde yap birşeyler aldın evine ne güzel ben bunda bir sorun görmü yorum.Ben birlikte oturmuyorum ama kaynanam geldiğinde her dediğini dinler yaparım elimden geldiğince nazik olurum.Kayın babamın evlendiğimiz gün ayağı kırılmıştı bir ay baktıp nederlersr yaptım kaynanam giyinişime bile birşey dese hem dediğini yapıp hemde kötü birşey söylese eşimin yanında direk lafımı söylerim.Sonuçta ölene kadar annelerimiz yanımızda olmicak diye kimse annesindende uzak duramaz.

Arkadaslar kendı annem yapsa anneme istedıgım cumleyı kurabılırım , konu kv olunca istediğimi de söyleyemıyorum içime sıkıntı oluyor ve bırı benı buyutmus bır kadın dıgerının hayatıma gırelı bır yıl olması sizce hangısının soyledıklerı rahatsız eder?
Sımdı esımle aramı duzelttım gıbı fakat aılesıne olan uzaklıgımdan dolayı dıye umuyorum yüzü asık. Ama aramız ıyı. Görümcemde zamanında bana birebir soyledıgı seyı ınkar etmıstı , genede aradan zaman gectıgınde telefonda kendısıyle muhabbet ettım. Sımdı annesı esıme ablasının rahatsız oldugunu yanına gıdelım dıyormus ablasıda esımı arıyor gelın dıye bende esıme gıtmek ıstemıyorum ablanla aram ıyı ama eskı tadı alamadıgım ıcı gıtmek ıstemıyorum sız gıdın annenle dedım. Bunada surat astı esım.
Kısacası kv süreklı esımle aramı bozacak bırsey cıkarıyor. Ve kv ıle hala uzagım. Acaba kızının evınde benıde oraya getırıp ustume mı gelecekler bılmıyorum amac ne nerden cıktı bır anda gorumceye gıtmek ?

Annen yapsa istediğin cümleyi kurarsın, kayınvaliden yapınca neden kurmuyorsun ? Kayınvaliden kendisini annen gibi görüp müdahale ediyorsa sen de ona öyle davranabilirsin demektir. O senin müdürün değil, eşinin annesi. Arada bir " aman anneee" desen alınacağını düşünmüyorum. Sana bir şey söylediği zaman hesap verme moduna geçmene gerek yok, samimi davran. Boşver de mesela, ben hiç yapmam de, gerek yok de. Neden olmasın ?
Görümcenle çok bariz bir sorunun yok gibi, sanki bir yanlış anlama veya kıvırma olmuş. Yani ağız dalaşı, hakaret filan yok galiba. O halde ben olsam geçmiş olsuna giderim. Çok fazla alınganlık etmenin aile içinde yeri yok bence. Kardeşler ne kavgalar eder sonra barışır.

Başlığı okuyunca bende bişi var sandım. .olur böyle şeyler he de geç..

erkeklerin bakış açısını yazıyorum size:

annem: 30 yıldır ( artık kaç yaşında ise) bana bakan, hastalandığımda yanı başımda duran, beni büyütüp bugünlere getiren, bir kere bile off demeyen, beni hep karşılıksız sevecek kadın. hayatımda her zaman var olacak.

eşim: 1 senedir hayatımda (artık kaç sene ise), hayatımdaki en değerli varlığı sürekli eleştiriyor, bugün ayrılsak yarın başkasını bulur, el insanı, hastalansam 1 bardak su verir mi? çalışmasam çalışır bana bakar mı şüpheli...

işin kötü yanı, ben de sevgililerimden ailemi eleştiren olduğu vakit gözünün yaşına bakmadım. sel gitti kum kaldı. ailem yanı başımda yine.

Back
X