Daha ne kadar verimsiz olabilirim?

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Hepinize merhaba..
Ben 8 gündür evden çıkmıyorum
Taksit yatırmam lazım, kuaföre gitmem lazım ama ben hep erteliyorum bugün gidecektim yine erteledim

1. dönem okulu bıraktım istemediğim bir bölümdü tekrar sınava hazırlanacağım part time çalışıyordum ama iş çok ağır olduğu için bıraktım şuan birçok iş başvurusunda bulundum haber bekliyorum iş bulamadığım için daha da depresyona giriyorum...

Öğrenci evinde kalıyorum normalde 8 gün önce nişanlıma geldim, hala buradayım yatıyorum, kalkıyorum tekrar yatıyorum.. Hayattan zevk almıyorum resmen çok mutsuzum Bir tek iftar saati yaklaşınca yemek yapıyorum sonra çay faslı vs.

uykuya dalmakta zorlanıyorum, olumsuz rüyalar görüyorum her gece uyumak istemiyorum resmen mesela bu gece sabaha kadar kapıma hırsız dadandı onlarla uğraştım Sabah kalksam bile yataktan çıkasım gelmiyor sabah ayak ağrısıyla uyanıyorum hiçbir şey için enerjim olmuyor doğal olarak

Sizin de böyle hiç bir şey yapmayasınız olduğu zamanlar oluyor mu? Nasıl başa çıkıyorsunuz ?

Kendimi zorluyorum; yapacaksın diye istemesem de zooorla çıkıyorum süslenip püslenip, işlerimi halledince de kendimi ödüllendiriyorum “Aferin, bak hallettin hepsini; şimdi bunu hak ettin diye...” Sevdiğim bi kafeye, bara oturup kendime ödülümü verip devam ediyorum

Hayattan neden zevk almıyorsun,sıkıntı nedir?
Anne ve babamın ayrı olmasına şimdi şimdi üzülmeye başlıyorum sanırım, nişanımda babam yoktu eşi izin vermediği için.. Babama çok kızıyorum, evleneceğim nasıl olacak diye çok düşünüyorum evlilik öncesi sendrom mu bu acaba Sürekli anne ve babam ayrılmadan önceki hayatımızı özlüyorum bu aralar..

Okurken bile yoruldum umutsuz vakamıyım neyim

Ben de hamileyken böyleydim öğlen bi kahvaltı sonra tekrar yataga tee akşam eşim gelirken ayaklanırdım,hala yatasım varsa gelirken yemek almasını isterdim,tey tey teyyy

Haklısın tabii de yapacak bir şey yok.
Sen kendini kurtarmak zorundasın.
İşe gir,yeniden sınavlara hazırlan,üniversite oku.
Gencecik kızsın,yarın dönüp baktığında pişman olursun boş geçirdiğin yıllara.

Okurken bile yoruldum umutsuz vakamıyım neyim
Değilsin tabii ki Her insanın olur böyle zamanları, bak psikolojik sebeplerden bu üşengeçliğin; sen de fark etmişsin. Ama kendini zorla; dışarı çık, işlerini hallet, kafanı dağıt. Bunları yapmazsan asıl gitgide içine kapanıp, depresyon haline bürünürsün; herşey senin elinde canım...

Hadi bakalım; kalk şimdi, güzel bir duş al, saçını başını yap, süslen, çık hallet işlerini... Sonunda da çok sevdiğin bir ödül koy kendine, bitir işlerini keyfini sür; çok iyi gelecek emin ol

Bahane bulma kendine artık. Hadi kalk, bak en güzel günlerin bunlar. Sağlığın yerindeyse gerisi boş. Allah dermansız dert vermesin.

Çokça tembellik az bir tutam depresyon sonucu böyle oluyor insan. Yavaş yavaş kendine hedef koy ve başardığında ödüllendir kendini. Öyle büyük ödüllere gerek de yok. Ben çok yorulmuştum iş yapmaktan starbucksdan kahve aldım ödül olarak :)) sanki hiç almıyomuşum gibi ama ödülüm de bu deyince insan daha bi motive oluyor

Her seyi bir anda yapmaya calisip yapamamak yerine her gun azar azar yapin yapmaniz gerekenleri.

Bugun cikip faturayi odeyin, yarin kuafore gidin.

Kendinize cok yuklenmeyin. Boyle bir donemden geciyosuniz demek ki. Eee yatin yani biraz n'olcak

Teşekkür ederimm, az önce bir telefon aldım şehir dışından iş teklifi için tabii ki gitmeyeceğim (gece kulübü) demek ki işe yaramaz değilmişim ya bismillah diyip maniküre oturdum Yorumlarınıza tek tek teşekkür ederim bugünü bakım günü ilanı edip yarın kendimi sokağa atıcam belki yakında "eve giremiyorum" diye konu bile açabilirim Gününüz güzel geçsin

canın ne zaman isterse o zaman yap
ileride iş hayatına atılıp evlenince yapmak zorunda olacağın işlerin ardı arkası kesilmeyecek çünkü

bir dr a gidin psikolojik yada fiziksel bir rahatsızlık olabilir bende öyleydim kronik vucüt ağrısı vitamin eksikliği ve anksiyite teşhisi kondu en son

ben böyle durumlarda kendi kendime emrivaki yapmayı tercih ediyorum sadece ben yapabilirim yalnız başkası yaparsa fena bozuşuruz örneğin yarın hiç işim yok boş boş evdeyim gece yatmadan önce evin salonu ya da mutfağı falan temizlik kıvamına getirip yatarım ki sabah onu yapmak zorunda olayım ya da yarın uğraştırıcı bir yemek/tatlı yapayım diye malzemeleri falan ayalarım. tembellik böyle ya insanın yattıkça yatası geliyor ama bence sen kendine daha uzun süre meşgale bulmazsan vahim.. kendine uğraşacak bir şeyler bul

Belki baban yanında olmayabilir, ama sana yuva olacak bir adam var yanında bence bunun için bile hayattan zevk almaya başlamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…