• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce Serklaj yaptıran var mı

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.591
2.764
63
32
Kızlar bugün 22+5 teyim. Şimdiye kadar rahim ağzı uzunluğu boyu 30 mm çıkıyordu.
Bugün karından bakınca 20 çıktı , vajinadan baktığında da 10 mm çıktı.

Yarın Serklaj yaptıracağım.

Daha önce Serklaj yaptıran varsa? Yaptırdıktan sonra nelere dikkat ettiniz, Serklaj ile normal doğum zamanı mı doğum yaptınız? Bilgi ve tavsiye verirseniz çok sevinirim

Kızlar bugün 22+5 teyim. Şimdiye kadar rahim ağzı uzunluğu boyu 30 mm çıkıyordu.

Daha önce Serklaj yaptıran varsa? Yaptırdıktan sonra nelere dikkat ettiniz, Serklaj ile normal doğum zamanı mı doğum yaptınız? Bilgi ve tavsiye verirseniz çok sevinirim
Serklajla ilgili bilgim yok maalesef ama ben bu mesajınızı görünce bilgi almak istedim, ağrınız vs oldu mu acaba ? Bende 17 haftalık hamileyim kasık ağrısı ve baskı hissediyorum bu sabah 4 civarından beri, bu rahim ağzı kısalığında vs belirti oluyor mu oldu mu sizde yoksa böyle normal muayenede ortaya cıkmıs bir şey mi.

Serklajla ilgili bilgim yok maalesef ama ben bu mesajınızı görünce bilgi almak istedim, ağrınız vs oldu mu acaba ? Bende 17 haftalık hamileyim kasık ağrısı ve baskı hissediyorum bu sabah 4 civarından beri, bu rahim ağzı kısalığında vs belirti oluyor mu oldu mu sizde yoksa böyle normal muayenede ortaya cıkmıs bir şey mi
Merhaba , aslında doktora giderken bi sorunum yoktu ama geriye dönüp baktığımda farklı olarak akıntım fazlaydı alakası var mı bilmiyorum. Bi ara karnımın küçük bir yerinde hafif bi sertleşme olmuştu önemsememiştim. Bir de uzun süreli yürüyüş yaptıktan sonra kasık ağrım olmuştu.

Ama bunların hiçbirinden şüphelenmedim, hatta bunları da sonradan durum ortaya çıkınca acaba alakası var mıydı diye düşündüm. Kısacası belirtim yoktu diyebilirim.
Geçen hafta 30 mm olan rahim ağzı uzunluğum birden nasıl 12 ye indi hala şaşkınım. Doktor genetik olduğunu söyledi. Allahtan erken fark edildi. Kadınlara ayda bir muayene gelin diyorlar ama bence böyle durumlarda erkenden gitmek hayat kurtarıcı oluyor , takiplerinizi aksatmayın.

Merhaba , aslında doktora giderken bi sorunum yoktu ama geriye dönüp baktığımda farklı olarak akıntım fazlaydı alakası var mı bilmiyorum. Bi ara karnımın küçük bir yerinde hafif bi sertleşme olmuştu önemsememiştim. Bir de uzun süreli yürüyüş yaptıktan sonra kasık ağrım olmuştu.

Ama bunların hiçbirinden şüphelenmedim, hatta bunları da sonradan durum ortaya çıkınca acaba alakası var mıydı diye düşündüm. Kısacası belirtim yoktu diyebilirim.
Geçen hafta 30 mm olan rahim ağzı uzunluğum birden nasıl 12 ye indi hala şaşkınım. Doktor genetik olduğunu söyledi. Allahtan erken fark edildi. Kadınlara ayda bir muayene gelin diyorlar ama bence böyle durumlarda erkenden gitmek hayat kurtarıcı oluyor , takiplerinizi aksatmayın.
Çok teşekkür ederim, yeni muayene olmuştum ama cuma gününe tekrar randevum oluşturdum ihmal etmemek gerek. Serklaj oldunuz sanırım şimdi nasılsınız sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah 😌

Çok teşekkür ederim, yeni muayene olmuştum ama cuma gününe tekrar randevum oluşturdum ihmal etmemek gerek. Serklaj oldunuz sanırım şimdi nasılsınız sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah 😌
Evet bugün oldum sonunda , iyiyim beklediğimden daha iyi geçti diyebilirim.

Siz de iyi yapmışsınız , hiç kötü düşünmeyin ama takiplere de bu şekilde devam edin 🥰 hayırlısı ile alalım bebişlerimizi kucağımıza inş , o zamanlar da gelecek 🙏🌹

Merhaba

Merhaba 21 Nisan 2025 pazartesi 16+2 de rahim ağzı uzunluğu 42 mm ölçülmüştü. 24 Nisan 2025 de kasığımda baskı hissi hissettiğim için kontrole gittim. 2,5 günde rahim uzunluğu 27 mm e düşmüş. Doktor riske atamam dikiş atacağım dedi. 17+1 de dikişim atıldı. Kontrollerimde gayet iyi gidiyordu ama 9 Mayıs 2025 Cuma günü yine baskı hissettim. Doktor 1 gün magnezyum falan verip rahimi rahatlatacağım dedi. Bugün sabah çıktım hastaneden şu an yine iyi. Arada yatırıp rahimi rahatlatmak için takviye yapabilirim dedi.

Kızlar merhabala ilk gebeliğimde 21.haftada acil serklaj yapıldı 21 mmye dusmustu boyu ve dikiş sadece 1 hafta tutabildi bebeğimi kaybettik. Simdi ikinci gebeliğimde 9.haftaya giricem 12.haftada dikiş atılacak korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye simdi bile ultrasonda belli rahim ağzı yetmezliği olduğu. Ya tutmazsa😔

Selamlar, ben iki hamileliğimde de suyum geldiği ve bebeklerimi kaybettiğim için 3. hamileliğimde serklaj yapılmıştı. Çok dikkat ettim. Bebeiğimi zamanında kucağıma aldım. 4. hamileliğimde de erken haftalarda serklaj yapıldı. Onda normal bir hamilenin yaptığı herşeyi yaptım. Ve şükür onu da zamanında kucağıma aldım.

Benim durumum sizlerden farklı belki de, bilmiyorum çünkü benim rahim ağzı hiç ölçülmedi. Belki kısaldı ama doktorum fark etmedi. Orası bilinmez olarak kaldı. Sizler inşallah bebeklerinizi sağlıkla ve zamanında kucağınıza alırsınız

Selamlar, ben iki hamileliğimde de suyum geldiği ve bebeklerimi kaybettiğim için 3. hamileliğimde serklaj yapılmıştı. Çok dikkat ettim. Bebeiğimi zamanında kucağıma aldım. 4. hamileliğimde de erken haftalarda serklaj yapıldı. Onda normal bir hamilenin yaptığı herşeyi yaptım. Ve şükür onu da zamanında kucağıma aldım.

Benim durumum sizlerden farklı belki de, bilmiyorum çünkü benim rahim ağzı hiç ölçülmedi. Belki kısaldı ama doktorum fark etmedi. Orası bilinmez olarak kaldı. Sizler inşallah bebeklerinizi sağlıkla ve zamanında kucağınıza alırsınız
Çok sağ olun, sizin için de önlem olarak Serklaj yapılmasına çok sevindim. İyi ki yapılmış.
İşte ben de hafta sayıyorum yarın 25. Haftaya gireceğim hayırlısı ile , işte önce 32ye sonra 37 ye varınca iyice rahatlayacağım inş 🙏🥰

Çok sağ olun, sizin için de önlem olarak Serklaj yapılmasına çok sevindim. İyi ki yapılmış.
İşte ben de hafta sayıyorum yarın 25. Haftaya gireceğim hayırlısı ile , işte önce 32ye sonra 37 ye varınca iyice rahatlayacağım inş 🙏🥰
Serklaj bana büyük oranda önleyici gibi geliyor, kendi tecrübelerimden yola çıkarak.
Şimdi tekrar hamileyim. Bunda da bugün yarın serklaj yapılacak sanırım

Serklaj bana büyük oranda önleyici gibi geliyor, kendi tecrübelerimden yola çıkarak.
Şimdi tekrar hamileyim. Bunda da bugün yarın serklaj yapılacak sanırım
ya benim kasılmalarım başladı , onlara alışmakta zorlanıyorum. Doktorum düzensiz olduğu için yalancı kasılma olduğunu söyledi. Günün farklı saatlerinde oluyor düzenli değil ama sıklığı bazen çok fazla oluyor ister istemez moralimi bozuyor. Çünkü daha 25. Haftadayım. Genelde bu kasılmaları gebeler 30 lardan sonra hissediyormuş sanırım , en azından benim gibi çok fazla hisseden biri sanki daha ilerleyen haftalarda olmalıydı gibi hissediyorum

Tedirgin oluyor insan ama siz yine de iyi düşünün, hamileliğin tadını çıkarmaya bakın. Güzel bir haftadasınız. İnşallah zamanında dünyaya gelir bebeğiniz

Kızlar merhabala ilk gebeliğimde 21.haftada acil serklaj yapıldı 21 mmye dusmustu boyu ve dikiş sadece 1 hafta tutabildi bebeğimi kaybettik. Simdi ikinci gebeliğimde 9.haftaya giricem 12.haftada dikiş atılacak korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye simdi bile ultrasonda belli rahim ağzı yetmezliği olduğu. Ya tutmazsa😔
Merhaba durumunuz nasıl serklaj yapıldı mi ?

Back
X