daimi depresiflik

gottafindaway

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2022
4
2
1
22
merhabalar. okulum bu hafta başladı, üniversite 2. sınıfım. ve yaz boyu okul başlasa da hayatım bir rayına otursa düşüncesiyle bu haftayı bekledim. ama şimdiyse, neden bilmiyorum, normalde yapmak için can attığım, zaman kovaladığım şeyleri yapma düşüncesi bile beni yoruyor ve bunaltıyor. bunda birçok etken var. kendimi özellikle son zamanlarda duygusal olarak boşlukta hissediyorum. yazın da gün içinde çok fazla insanla iletişimde olmadığım için bir anda kampüse girmenin sosyal kaygımı tetiklediğini de düşünüyorum. arkadaşlarım var yine ama nedense yine birçok şey eksikmiş gibi. son birkaç aydır ne zaman saf mutlu hissettim onu da hatırlamıyorum. bütün hafta boyunca her eve geldikten sonra o günkü davranışlarımın ve söylediklerimin analizini yapıp kendimi daha da yoruyorum. ilişki konularında da kendimi hiç tamamlanmış hissetmedim, hep platoniktim. ve vicdani konularda da kendimi sürekli sorguluyorum. her şeyim karmakarışık. birazcık iyi hissetmek için bir şeyler yapmaya çalışıp kendimi yine aynı döngünün içinde buluyorum. bu konularda önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır? okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

evet var sanırım. ama hep aynı dengede gitmediği için üzerine nasıl gitmem gerektiğini bilemiyorum maalesef :KK43:(
Anksiyete terapiyle atlatılabilen birşey, ama öyle bir durumunuz yoksa stresli hissettiginiz zamanlarda kullanmak için nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz, meditasyona başlayabilirsiniz, kendinizi gergin hissedeceginiz bir olay yaşanmadan önce papatya çayı içebilirsiniz. Biraz rahatlatır bunlar.

Anksiyete terapiyle atlatılabilen birşey, ama öyle bir durumunuz yoksa stresli hissettiginiz zamanlarda kullanmak için nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz, meditasyona başlayabilirsiniz, kendinizi gergin hissedeceginiz bir olay yaşanmadan önce papatya çayı içebilirsiniz. Biraz rahatlatır bunlar.
şimdilik terapi biraz zor gibi ama söylediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim önerileriniz içinn <3

Back
X