Dalgınlık & kendi kendine konuşma

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.854
6.601
158
Merhaba dostlar. Kalp sıkışması ve deprem oluyor hissi vardı önce kalp damara gittim tabi bisey çıkmayınca ve üzerimden atamadığım sinirlilik halı olunca psikiyatriye gittim. Anskiyete bozukluğu dedi ilaç verdi gönderdi. 6 aya yakın oluyor.
Iyiyim. Belirtiler azaldı ama. Cok dalgınım. Kafamda biri sürekli konuşuyor ona buna laf yetiştiriyor. Sosyal konuları çok takıyorum. Kadın hakları, cinayetler , vs vs gibi. Kafamı yastığa koyunca bile birilerine bisey anlatıyorum. Bu kadar dusunmek iyi değil. Bu arada ben şuan yaşamıyorum evimin içinde son derece dikkat ederim eşitlik ilkesine ama bu kadar hassas olmamın sebebi ailemde belki birçoğumuz gibi bu tarz eşitsizliklere hem maruz kalmak hem de şahit olmak... ama bu normal değil... Biraz hayati umursamaz olmak istiyorum. Araba kullanırken kaza 6apmaktan döndüm. Acaba ilaç az mı geliyor... kafamın içindeki asi kızın biraz susmasını istiyorum 😔 çünkü artık yoruldum.
Bu arada hiç beni etkileyecek ciddi bir deprem yaşamadım

İnsan kafasının içinde konuşur, veremediği cevapları, söyleyemediklerini söyler.
Bazı geceler uyuyamadığım çok olmuştur ama bu kadarı biraz ilaçların tesiriyle vs ilgili olabilir.
Fazla geliyor olabilir, az geliyor olabilir.
Başka bir şeye ihtiyacınız olabilir.
Bir de kendinize sizi gerçekten oyalayacak, size iyi gelecek güzel bir meşgale bulun. Kitap okuyun, bir kursa yazılın. Rutinden çıkınca gerçekten düzeliyor bu durum.. Hayırlısı olur umarım🙏🏻

Merhaba dostlar. Kalp sıkışması ve deprem oluyor hissi vardı önce kalp damara gittim tabi bisey çıkmayınca ve üzerimden atamadığım sinirlilik halı olunca psikiyatriye gittim. Anskiyete bozukluğu dedi ilaç verdi gönderdi. 6 aya yakın oluyor.
Iyiyim. Belirtiler azaldı ama. Cok dalgınım. Kafamda biri sürekli konuşuyor ona buna laf yetiştiriyor. Sosyal konuları çok takıyorum. Kadın hakları, cinayetler , vs vs gibi. Kafamı yastığa koyunca bile birilerine bisey anlatıyorum. Bu kadar dusunmek iyi değil. Bu arada ben şuan yaşamıyorum evimin içinde son derece dikkat ederim eşitlik ilkesine ama bu kadar hassas olmamın sebebi ailemde belki birçoğumuz gibi bu tarz eşitsizliklere hem maruz kalmak hem de şahit olmak... ama bu normal değil... Biraz hayati umursamaz olmak istiyorum. Araba kullanırken kaza 6apmaktan döndüm. Acaba ilaç az mı geliyor... kafamın içindeki asi kızın biraz susmasını istiyorum 😔 çünkü artık yoruldum.
Bende sizin gibiyim ama bunun bir hastalik olabilecegi aklima gelmemisti :) fitratiniz boyledir. Icinizde konusmak isteyen duyulmak isteyen bir ses varsa neden bastirasiniz ki. Fikirlerinize sagaltim saglamalisiniz bence. Cevrenizdekilerle konusun ne bileyim blog yazin.
Bende bu konularda oldum olasi cok hassasimdir,
Bana mesela sinirli derler ben sinirli oldugumu kabul etmiyorum cunku gece 3de tepinen komsuya sinirlenmek oldukca olagan, o kadar sacma seyler yasiyoruz o kadar can guvenligimiz yok ki sizin de bu konuda beyninizin alarm vermesi oldukca dogal, bence vermeyenler kendini neye alistirdiklarina bi bakmali.
Terapi size iyi gelecektir ilaclardan ziyade.
Bir de sunu da eklemek isterim, insan bir dürtüsünü bir sekilde bastirduginda baska bir yerden mutlaka patlak veriyor, bu yuzden susturmak yerine ses olursaniz rahatlayabilirsiniz bence

Kendi kendime konuşur, hatta bolca hayal kurarım :D her gece yatmadan evvel özellikle güzel şeyler düşünerek yatarım.
Kaygı desen hepimizde var. Ben psikolojik rahatsızlıklarsa hemen ilaç vermek yerine konuşarak çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bir psikolog bulup , yola onla devam et bence.

Doktorunuzla tekrar görüşün ilaç türünü değiştirebilir.
Anksiyete bozukluğunda yaşanabiliyor bu tür dalgınlıklar.
Ben dikkat eksikliği sorunu yaşadığım gittiğimde anksiyete bozukluğum anlaşılmıştı.
Babam o süreçte araba kullanmamı yasaklamıştı. Ne zaman kendime geldim o zaman direksiyona geçtim. Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

E benim içimdeki ses hiç susmaz ki heleki bir şeye tam cevabı veremeyip sustuysam sabaha kadar koşuruz ona zamanında konuşacaktın derim hep sonra susuyo 😁

Kendi kendine konuşmanın normal, hatta stres için iyi olduğunu okumuştum bir yerde. Ama dalgınlık da eşlik ediyorsa, hayatınız uykunuz şoförlüğünüz etkileniyorsa yine de normal midir bilemedim. Uykudan önce ılık duş, papatya çayı falan iyi gelir mi acaba… gece sağlam uyku, gündüz fonksiyonlarını da düzenli kılıyor çünkü

Aynısı ananemde vardı , aniden deprem oluyor derdi , heryer sallanıyor derdi , bemce stres ve kaygı en büyük nedeni, o da çok doktorlara gitti bir süre sonra deprem hissi geçti..

Dolaylı yoldan da öğrenebiliriz korkuları, başkalarının yaşadığı acıları da yaşamasak da hissedebiliriz..
Ben meditasyon öneririm. Bana çok faydası oluyor. Netflixte de var meditasyon teknikleri ile ilgili videolar. Zihni susturmak zor ama imkansız değil, ve başarınca aşırı dinlendirici oluyor.

Bende kafamın içinde daha hırçın biriyle konuşuyorum çok stresli olduğum zamanlar 😂 görseniz çok sakin biriyimdir ama gel içimi bana sor 😂hatta birbirimizle konular hakkında tartışırız artik kim kimi ikna ederse🤪
Ama en sonunda baş ağrısı ve zonklama ile olan yine bana olur 🤕
Yani bunu yaşayan tek insan değilsiniz dediğiniz gibi yaşadığınız durumlar ve çevreden gelen kötü olaylar sizi çok etkilemiş. Belki sürekli bu durumda olmaktan algılarınız kapanmıştır. Doktorunuzu ihmal etmeyin takibini mutlaka yapın.
Bunun yanında belki sizi meşgul edecek ekstra şeyler bulabilirsiniz mesela Yoga ya da Step gibi. Eğer çok etkileniyorsanız olumsuz haberlerden bi süre kaçının.

Ben eskiden kendi kendini doverdim icten boyle kendime vuruyormus gibi yapardim 🤣🤣 cok şaapmayin hepimiz kafayı yedik yanliz değilsin 🤣

Ben haftada bir deprem oluyor diye uyanıp ışığı açıyorum, depremli rüya da her hafta garanti var, sorsan deprem de yaşamadım, takıntı yapıyoruz bazı şeyleri çok dert edip anlam yüklememek gerekli

Back
X