Damla'nın diyet günlüğü

uzun zamandır sağlıksız beslenmenin dışında kendime yaptığım en büyük fenalıklardan biride beyaz ekmek tüketmek oldu....
bunun içinde lezzetli bir şey olmaz demiştim bir süredir ,ama bugün itibariyle yine eski düzenime dönüyorum ve beyaz ekmek yemeği bırakıyorum...

ohhhhhhhhhh dünya varmış şuan bile midemi hafiflemiş hissediyorummmm....allah benim ve benim gibi kilo vermek için mücadele veren herkesin yardımcısı olsun......

güzel bir tatlı tarifi:
Önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Sonrada tavada yağsız bir şekilde döndürüyoruz.İri kıyım yaptığımız fıstık (artık evde ne varsa fındık ceviz badem..) içine ekliyoruz.Azcık da öyle pişiriyoruz.Hiç su eklemiyoruz kendi suyunu salıp çekiyor.Sonra ozağın altını kapatıp tarçın ekliyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğduktan sonra içine 4 yk kadar robottan çekilmiş yulaf ezmesi koyuyoruz.Yulaf kepeği de olur.Arzuya göre 1 yk bal yada pekmez ekleyebilirisniz.Sonra bunu azcık elimizde yoğuruyoruz.Öyle hamur olmuyor ama.Elimizle küçük toplar yapıp hindiztan cevzine buluyoruz.Bu tarifden 14 top çıktı.Araöğünde kahvenizin yanında 4-5 tane yiyebilirsiniz.

bugün zoru başardım ve yeme olayını saat 18 00 gibi bitirdim...:46:hemen her akşam yediğim kuruyemişi de yemedim:51::27:şu an biraz içi kıyıldı buna seviniyorum ama:52:normalde midem çok kötü oluyordu her akşam aburcubur yemekten:36:

gelelim akşam öğünüme,

1/2 posiyon taze fasulye
1 kase spagetti(olmasa iyi di)
1 çorba k. yoğurt
salata

pazar günleri ödül günüm.dün bir bugün iki olacak ama haftanın bir günü bunda bir sakınca yok aksine güzel motivasyon oluyor.

günaydınnnnnnn:16:
güzel bir hafta sonundan sonra tekrardan devam:52:
pazar günleri yeme konusunda ödül günüm ve çokta iyi geliyor bu bana
:40:

gelelim yediklerime;
sabah;
4 dilim sucuk
3fincan çay
4dilim kızarmış ekmek(küçük dilim)
peynir
domates ,salatalık
3zeytin
1 çay kaşığı reçel

ara:
2 bardak çay

akşam:(4-5 arası)
1 porsiyon iskender(tereyağsız)
1 diet cola
eşim birde tatlı demezmi banai:9:yok yok ben yemedim

ara:
1 bardak çay

dün böyleydi...

bugün kahvaltıdan sonra sahilde 2 saat uzun bir yürüyüş yaptım.mis gibi deniz havası ama öğlen midemi doyuramadım sanki.şu an normale döndüm nihayet.

sabah kahvaltısı:
1 dilim kızarmış ekmek
3 dilim sucuk
peynir+1 zeytin
2 finvan çay

ara:
2 saat yürüyüş

öğlen:
2 milflöy börek

ara:
1 kupa sütlü nescafe
5 bisküvi

farkındayım diyet menüsüne uygun öğünler değil ama bugünde böyle olsun diyorum...

dün akşam yediklerimle başlayalım ;
akşam:
1 porsiyon patates bezelye yemeği
1 porsiyon bulgur pilavı
1 bardak ayran

yarımşar porsiyon olacaktı ama dayanamadım.(bunu söylemekten hiç hoşlanmıyorum ama yedim)

dün yürüyüşte fazla gelmiş biraz baya yorulmuşum ilerleyen saatlerde farkına vardım...

bu sabah:
2 fincan çay
3 dilim sucuk
1 dilim kızarmı ekmek
az peynir

ara:
1 saat 15 dk yürüdüm....

öğlen:
1 simit

ara:
1 kupa nescafe

akşamı hafif geçirmem lazım...umarım başarırım...:27::46:

bu hafta sonu yaz için çok cici kıyafetler aldım:21:...biraz daha istikrarlı olmam gerekiyor...:8::16:

Damla merhaba. Bende 1.62 boy 53 kgyim. Sana katılabilir miyim? Diğer diyet listeleri bana pek uymuyor.

Back
X