Daraladım.

burcudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
332
739
303
İzmir
Öncelikle herkese merhaba.

Sorunuma nereden başlayacağımı bilemiyorum.Son 1 yıldır psikolojim alt üst oldu.Özellikle son aylarda iyice çöktüm.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Tüm hevesimi,şevkimi,tüm duygularımı kaybettim neredeyse.

Derslerim kötüleşmeye başladı.Hatta şu an gayet kötü desem yeridir.Büyük olasılıkla sınıfta kalacağım.Hiçbir zaman çok çalışkan,çok başarılı bir öğrenci olmadım ama hiç değilse ortalamanın üzerindeydim.Düzenli ders çalışmasam da sınavlardan önce çalışıp iyi notlar alırdım.Şimdi hiç çalışmıyorum, içimden gelmiyor.Özene bezene olmasa da yarım yamalak bir şekilde ödev yapardım, artık yapmıyorum.Pür dikkat dinlemesem de derslerimi takip ederdim.Şimdi okula hiç gitmiyorum desem yeridir.Okulumu ve bölümümü sevmiyorum.Halbuki çok isteyerek girmiştim.Hazırlığı çok iyi bir şekilde bitirdim.Şu an 1. sınıfım.İlk dönem de fena değildi ama bu dönem batırdım resmen.Okulu uzatmak sorun değil, sene kaybını çok ciddi bir problem olarak görmüyorum ilk yıldan okul kazandığım için ama o lanet okulda fazladan zaman geçirecek olmak beni çok üzüyor.

Hayatım boyunca çok farklı ortamlarda bulundum.Her zaman arkadaşlarım oldu, arkadaş edinmede hiç zorluk yaşamamıştım.Lisede 3 kere okul değiştirdim, her okulda çok güzel arkadaşlıklarım oldu.Ama üniversitede yok.Yani var ama yok.Kafa dengi,aynı frekanslarda olduğum birini bir türlü bulamadım.Yakın arkadaşlarım şehir dışında okudukları için iyice yalnız kaldım.Onlarla sadece tatillerde görüşebiliyoruz ama geri kalan zamanlarda sosyal hayatım sıfır.Hiçbir zaman çok sosyal bir insan olmadım, zaten yalnızlığı ve huzuru tercih ederim.Ama canın istediğinde konuşacak, eğlenecek birilerinin olmaması çok kötü.Bu yalnızlık beni o kadar içime kapattı ki, bırakın evden çıkıp birileriyle görüşmeyi odamdan çıkasım gelmiyor.Telefonlara bakmaya bile üşeniyorum.Mesajlara cevap vermiyorum.Zaten artık en yakın arkadaşlarım bile aramıyor.

Ailemden de iyice koptum.Hiçbir zaman çok iyi olmamıştı aramız ama böyle de değildi.Annem her zaman bana karşı ilgisizdi fakat ilk defa bu kadar gözüme batıyor.Odamdan 1 hafta çıkmasam merak edip gelip bakmaz.Zaten çok ilgisiz,alakasız.Hiç bilmem annemle oturup derleştiğimi.O her zaman kardeşime daha yakın oldu.

Aynaya bakınca kendimi çok çirkin hissediyorum.Önceden aynaya bakmaya doyamazdım.Zaten iyice zayıfladım,kemiklerim sayılıyor.Hiçbir kıyafetim olmuyor.Saçlarım şekil almıyor.Gözlerim çok uyumaktan sürekli şiş.

Bilemiyorum,eskiden hayallerim vardı.Sevdiğim bir işi yapacak,gezecek tozacak,yaşım gelince de iyi bir evlilik yapacağımı sanıyordum.Ama tüm umutlarım tükendi.Sanki hiç iyi olmayacak,hep daha kötüye gidecek gibi, ki öyle.Hayat çok zor ve çirkin, boşuna yaşıyoruz.Kendimize gereksiz hayaller,idealler üretip onların peşinden koşup vakit öldürüyoruz.Hiç inancım kalmadı.

ciddi ciddidepresyona girmişsin daha da agırmalasmadan ve hayatını mahvetmeden bır psıkologa gıtmenı tavsıye edıyorumcok acill...ciddenn normall durumlar degıl bunlarrcok uzuldum adınaa bunu düzeltebilirsin mutlaka...

Ben de düşünüyorum psikologa gitmeyi ama ben psikologla konuşamam ki.Kendimi bildim bileli insanlarla özelimi paylaşamam.Çok rahatsız olurum.Ayrıca ilaç kullanmak da istemiyorum.Ama bu şekilde yaşamak da çok zor

seni o kadar iyi anlıyorum ki 27 ysındayımmm bende cok sıkıntılar yasadımmmm maddimaneviher yöndennnn... kımseye anlatamazdımmm anıden parlar sınırlenırdım saatlerce hatta gunlerce sebepsızyere uyusamm yorgun dayak yemıs gıbı olurdummm enerjım olmazdıı kendımıasalakgıbı hıssederdımmm teyzemın zoruyla gıttımmmm ve ıyıkıde benı zolra göturmusss...ınsangercekten kendıne gelıyorr bende senın gıbı korkuyordumm ılacfalan dıee ama canımmm emın ol öle bır faydası oluyor kı sonucta tanımıyorsun o senı rahatlatıo sende bı bakmıssın dökuluvermıssın :) ılk baslarda cok zorladımmkendımı ve bsardımmm:) sende basarabılırsın bu utanılacakkk bısey degıl nasıl bır uzvumuz agrıyorsa ruhumuzu da öle tedavı ettırmelıyız..ayrıca cekınıyorsan kımseye söleme gıtt kendı kendınee kendını kesfet ya hayatı kesfett :) ıyıkı gıtmısımm cunku ben o degıldım olamazdımm daa ..sen böle miskin anlamsız biri mısın bence sende degılsınnn sadece bıraz harekete gecıp kararlı olmalısınnnn..cok cok gencsınn kendını mahvetme yaa yanıyorum okendımı bosverdıgımanlamsız gunleree keske ogunde sımdıkı gıbı dolu dolu yasasaydımmm ....inşallahhh dedıklerımsana bısey anlatmıstır ınsallahhh sende gercekkk benlıgıne dönersınnn...bunu burayayazdıgına göreehala bıyerlerdee hayatdolu bigenç kızolmalı dıe dusunuyorumyanlıo muuyum?

haklısın.çok şen şakrak bir insandım.niye böyle oldu bilmiyorum.her gün ağlıyorum, dualar ediyorum Allah'ım ya beni eski günlerime döndür ya da canımı al diye.

haklısın.çok şen şakrak bir insandım.niye böyle oldu bilmiyorum.her gün ağlıyorum, dualar ediyorum allah'ım ya beni eski günlerime döndür ya da canımı al diye.

sen hala o sensın unutma!!! Bu bır hastalık dıye düşünn gercekten de öyle eger tedavi etmezsennn ölemkten beter eder...bence bıan once gıt çaresını bull hatta burdan paylasırsn sana yardımcı olurum dinlerimmmm ama ne olursa olsun kendındeenn asla vazgecmee....birde şiddetle kitaplar al oku erkenkalk dısarı cık yürüyüş yap dısarda acık havada yürüyüş yap...otantık yerlerı gezfotografcekk ılle bırı olmasıgerekmıyor bunlar ıcınnnn...

Dediklerini dikkate alacağım.Ama işe psikologtan başlamam gerek sanırım.Annem arkadaşının gittiği bir doktordan bahsediyordu çok iyi diye.Yarın numarasını öğrenip randevu alacağım.Çok teşekkürler, bir türlü aklıma yatıramıyordum bu fikri yardımcı oldun.

senın psıkolıjını suan okadar ıyı bılıyorum kı canımm ınan yürekten mutlu olcamgıdersennn...al numarayı ertelemeden gıtt baslardazor gelsede gıtt...ınsanın kendınden daha onemlı bısey yok oyuzden bunu kendıne cok görme...ınsallahh cok cokıyı olursunnn iyi haberlerını de alırımm :)

sanırım yaşadığın şehirde bi ünivde okuyorsun
seni çok iyi anlıyorum ben de öyleyim çünkü
sanki hala lisedeymişsin gibi hissediyorsun
okula git eve gel ders çalış ye iç yat sabah gene okula git
ekstra bi çevre yok arkadaş var ama selamdan kelama geçiş yok
sosyal hayat sıfır belki aile bırakmıyor diye belki sen istemiyosun diye..
sana sadeceşunu söyleyim kırılma ama benim gibi sana da rahat batıyor hemen silkelen
elindekilerin değerini bil ilk girişte kazandığın okuldasın hayallerini erteleme
hele de somutlaştırarak asla..derslerine yönel yine elinden gelenin iyisini yap
mesela sınıfındaki kızları evine davet et memleketine has bi iki güzel pasta börek yap
hem onlarla iyce kaynaşırsın hem de onlar sıcak bi ev yüzü görürler
bişi diyim mi emin ol ki hocalar yarın bigün proje ödevi vs verecek ve grup halinde yapacaksınız
işte o zaman insanlara kaynaşacaksın ve ne ahmakmışım okul bitiyo ben daha yeni arkadaş edindim diyeceksin
bunlar benim de başıma geldi ama erken ama geç ayıktım
sadece silkelen sabah kalk ve sınıftan bi arkını ara çıkın dolaşın
bi yerden başla bakalım

Evet yaşadığım şehirde okuyorum.Ailemin yanındayım.
Okulda ''hah şunla arkadaş olabilirim tam benlikmiş'' diyebileceğim birine henüz rastlamadım.Derslerde grup çalışmaları yapıyoruz zaman zaman o yüzden sınıfın büyük kısmıyla az biraz da olsa konuşmuşluğum var.Ama nasıl desem.Çok sığlar ve bana göre değiller.Bir tane arkadaşım var geçen yıldan beri onlayız zaten ama onla da kafa yapılarımız inanılmaz farklı.Okul,dersler ve ortak tanıdıklar harici bir şey konuşamıyoruz.Hiçbir haftasonunu evde geçirmezdim ne hale geldim ya.

biz sana burda ne desek senin için faydalı olmaz tatlım.. ben lise dönemimde aynen senin anlattığın gibi zamanlar geçirmiştim. hiç sevdiğim bir arkadaşım yoktu, eski arkadaşlarımla da doğal olarak kopmuştuk, okuldan eve gelir uyur sonra kalkar yemek yer yine uyurdum taa ki okula gidene kadar.. hatta çoğu zaman okula diye çıkar gitmezdim kendi başıma ağlardım falan. sürekli uyuyp yemek yemediğim için de 36 kiloya kadar düşmüştüm. düşün! 36.. doğal oalrak o görüntüde birinin sevgilisi de olamıyor. sonrasında da devlet hastanesinin psikoloğuna gittim.. uzun uzun konuşmalar, verdiği akıllar ve ilaçlar sayesinde düzeldim. 2 ayda 10 kilo aldım artık dışarıya çıkmaya başladım, uyumalarımı azalttım ve sonra sınıfımdaki en nefret ettiğim kızlarla en yakın arkadaş olarak buldum kendimi.. insanları sevmeyişimin, onlarla anlaşamayışımın, kafalarımızın uyuşmayışının sebebi onlar değil benmişim meğerse.. bence acilen bi doktora görün.. kendini bu yaşta bu kadar salma sakın.

bencede en guzelı bı doktora gıt gercı sen doktorada gıtmzsın sımdı ama saglıgını dusunerek kendıne guc ver ıyı olma sansın varken dahada kotu olmayı bekleyıp hayatını mafetme hersey cok guzel olucak ınan once tabı, hepımız donem donem boyle bunalımlar gecırırız ama en basta kendının doktoru olmayı ogren sen guclu olrsan yenebıırsın bunu cıkmak ıstemıyosan zorla kendını cık ıstemedıgın seylerın ustune gıt zaten zamanla bı bakmıssın gecmıs gıtmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…