Dava ettiğimiz kişi mahkemeye gelmiyor, gidişat ne olur ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.881
96.092
1.123
Merhaba kk hatunları..

Eşimin alacagından doğan bir mahkememiz mevcut (iş mahkemesi )

Bu 3. mahkememiz ve davalının avukatı yok şahitleri de açıkçası mahkemelerin hiçbirine katılım göstermedi. 2. mahkemede bilirkişi atamıştı hakim ve bugün 4. mahkeme için tekrar bilirkişi atadı..

Bizim avukatımız var ve 2. mahkemede şahitlerimiz dinlendi.

Bügun mahkememiz vardı eşim gitmedi avukatımız gitti sadece ve davamız temmuz ayına ertelendi

Aranızda tecrübeli hatunlardan ve avukat hanımlardan yardım bekliyorum.

Daha ne kadar sürer yılları bulur mu ?

Mahkemeye davalının itiraz etme hakkı var mı ? çünkü 3. defadır katılmıyor avukatı da yok dediğim gibi.

Bu durum canımı çok sıkıyor artık :KK43:

Ben mutlaka getirtilir diye biliyorum
Ama bu kadar celse bekletilir mi tabii?
Benim de kafamı bu kurcalıyor acaba iş mahkemesi oldugu için mi polis zoru ile getirtilmiyor bilmiyorum.
4. dava görülecek temmuzda ama efendi teşrif etmiyor etmedigi gibi avukatı da yok..

bir x firmasındaki teminatına tedbir koydurduk sadece bakalım ne olacak..

Artık içim sıkılıyor 100 bin tl'lik bir meblag söz konusu :(

davalı tarafa teblıg olunduğu halde gelmıyorsa hakım elındekı belge ve delıller netıcesınde lehınıze karar verecektır.

davalı tarafa teblıg olunduğu halde gelmıyorsa hakım elındekı belge ve delıller netıcesınde lehınıze karar verecektır.
teblig olmaması gibi birşey söz konusu mu bilmiyorum çünkü muhakkak bilmesi lazım sonuçta evi belli yurdu belli muhakkak gitmiştir eline tebligat

Umarım tez zamanda çözülür çünkü gerçekten bize göre yüklü bir meblag

Hakkında Arama kararı çıkartılır mahkemeye emniyete bir yazı gonderir. 4. Mahkemenize getirtilir. Ilk olarak emniyet şahsa tel ile ulaşır bilgi verir. Eğer onemsemez ise evinden alınır. Emniyette ifadesi alındıktan sonra mahkemeye gönderilir. Duruşmaya bir şekilde getirilir.

Led_BiR_Vele_DisTiri Led_BiR_Vele_DisTiri merhaba
tebliğ olup olmadığını avukatınız uyap üzerinden takip edebilir, eğer avukat takip edemiyorsa mahkemeden bilgi alabilir. size bilgi verirler mi bilemedim ama avukatınıza vereceklerini düşünüyorum.
Avukatımız bu davayı biz kazanacagız demiş hatta bir mahkeme ya da 2 mahkeme daha görülür öngörüm bu diye eklemiş

Peki sizin de gelmemezlik etti mi davalınız ?

Bir de şunu soracagım dava bitti mi devam mı ediyor eger bittiyse hakkınızı ne kadar süre içerisinde aldınız ?
bizim hala devam ediyo gecen haftaydı davamız bilirkişi gelmemiş haziranın 30 attı bıde dava sonuclanırsa temyıze gidr 3 ay ondan sonra ödenir paranız benım ıcın önemlı degıl bizim iş mahkemesi oldugu için zaten lehımıze işliyo ama birz uzun sürecek bizim avukatları var işyerinin

Avukatımız bu davayı biz kazanacagız demiş hatta bir mahkeme ya da 2 mahkeme daha görülür öngörüm bu diye eklemiş
Umarım hayırlısı olur sizin adınıza
bizim de böyle bir davamız var
inşallah son duruşmamız kaldı bizim de
hakim bizim lehimize verecek kararı diye düşündürdü :)
hakkımızda hayırlısı
bizim alacağımız 40 bin civarı ( işten çıkarılma nedeniyle tazminat )

Hakkında Arama kararı çıkartılır mahkemeye emniyete bir yazı gonderir. 4. Mahkemenize getirtilir. Ilk olarak emniyet şahsa tel ile ulaşır bilgi verir. Eğer onemsemez ise evinden alınır. Emniyette ifadesi alındıktan sonra mahkemeye gönderilir. Duruşmaya bir şekilde getirilir.

İş mahkemesi imiş ne polis gider ne adam zorla getirilir tebligat oldu ise tamam

Itiraz dediğiniz üst mahkeme ise süresini geçirmez ise karar sonrası gider ama davada ben yoktum tüm dava yeniden olsun diye bir dahaki duruşmaya gelip diyemez

Umarım hayırlısı olur sizin adınıza
bizim de böyle bir davamız var
inşallah son duruşmamız kaldı bizim de
hakim bizim lehimize verecek kararı diye düşündürdü :)
hakkımızda hayırlısı
bizim alacağımız 40 bin civarı ( işten çıkarılma nedeniyle tazminat )
Bizim 100 bin civarı alacagımız
ortak iş yapmışlardı eşimle ama eşim işyerinde sgk'lı idi maaş + yapılan işten kalan karın belirli bir yüzdesi bizim olacaktı.

Yüzdelik alacagımızdan vazgeçtik biz maaş alamadık diye açtık mahkememizi yani 1 sene boyunca bizim maaşımızı ödemedi efendi.

Biz de toplu tahsil edecegiz diye iyi niyetle beklerken adam bize kazıgın dibini attı..

İş mahkemesi imiş ne polis gider ne adam zorla getirilir tebligat oldu ise tamam

Itiraz dediğiniz üst mahkeme ise süresini geçirmez ise karar sonrası gider ama davada ben yoktum tüm dava yeniden olsun diye bir dahaki duruşmaya gelip diyemez
Yani o zaman daha bizim lehimize işliyor.

Avukat değilim de hani arama kararı falan demişler onun için yazmistim. Is mahkemesinde farklı isliyorsa bilemem.

Avukat değilim de hani arama kararı falan demişler onun için yazmistim. Is mahkemesinde farklı isliyorsa bilemem.

Yukarıda yazdıklarınız sadece
ceza davasında olur onun dışında tanıkları polis ile çağırır ama davalıyı zorla getirmek yok zaten gerek de yok

Gelmesin daha iyi

Bizim 100 bin civarı alacagımız
ortak iş yapmışlardı eşimle ama eşim işyerinde sgk'lı idi maaş + yapılan işten kalan karın belirli bir yüzdesi bizim olacaktı.

Yüzdelik alacagımızdan vazgeçtik biz maaş alamadık diye açtık mahkememizi yani 1 sene boyunca bizim maaşımızı ödemedi efendi.

Biz de toplu tahsil edecegiz diye iyi niyetle beklerken adam bize kazıgın dibini attı..
Geç olsun güç olmasın canım
hakkınız neyse alırsınız umarım

Geç olsun güç olmasın canım
hakkınız neyse alırsınız umarım
İnşallah canım süre uzadıkça geriliyor insan çünkü ciddi bir emek katletildi ortada.
Ve ben ceremesini çekiyorum bu sebebten..
En azından tez vakitte sonuçlansa maddi külfeti kalkar üzerimizden..
Yine de alacagımızı alalım da uzasa da mecburen razıyım

İnşallah canım süre uzadıkça geriliyor insan çünkü ciddi bir emek katletildi ortada.
Ve ben ceremesini çekiyorum bu sebebten..
En azından tez vakitte sonuçlansa maddi külfeti kalkar üzerimizden..
Yine de alacagımızı alalım da uzasa da mecburen razıyım
aynı durumdayız
eşimi zart diye işten çıkardılar
yeni evliydik
bir sürü borç harç
10 senelik çalışmış para içeride kaldı tazminat vermediler
hemen yeni iş kuralım boş durmak olmaz dedik
iş kurmak için azıcık elimizde olanı kullandık
daha da borçlandık
taksitlere girdik
ben devlet memuruyum
neredeyse bankadan kırmızı çizgi yiyordum
banka arıyor
siz iyi bir müşterimizsiniz size şu zamana uzatalım ödemeyi yoksa kırmızı çizgi yiyeceksiniz diyor
ben helak oluyordum utanıyordum
ama neyse ki inşallah sonuna geldik
bizim 2015 ocak ayında açıldı davamız
1 seneyi geçti
daha yargıtay süresi de olur sanırım ama sonunda hakkımızı alabilecek olmamızın rahatlığı var artık üzerimde

Back
X