Dava ettiğimiz kişi mahkemeye gelmiyor, gidişat ne olur ?

aynı durumdayız
eşimi zart diye işten çıkardılar
yeni evliydik
bir sürü borç harç
10 senelik çalışmış para içeride kaldı tazminat vermediler
hemen yeni iş kuralım boş durmak olmaz dedik
iş kurmak için azıcık elimizde olanı kullandık
daha da borçlandık
taksitlere girdik
ben devlet memuruyum
neredeyse bankadan kırmızı çizgi yiyordum
banka arıyor
siz iyi bir müşterimizsiniz size şu zamana uzatalım ödemeyi yoksa kırmızı çizgi yiyeceksiniz diyor
ben helak oluyordum utanıyordum
ama neyse ki inşallah sonuna geldik
bizim 2015 ocak ayında açıldı davamız
1 seneyi geçti
daha yargıtay süresi de olur sanırım ama sonunda hakkımızı alabilecek olmamızın rahatlığı var artık üzerimde
İnşallah tez vakitte sonlanır davanız..
Maddi anlamda sarsması manevi anlamda da yıpratıyor bizi.
Karı koca çalışıyoruz suan ikimizin ortak kazancının bir kısmı bankalara yatıyor mecburen.

Avukat degilim ama nacizane bilgim. Karsi taraf gelmezse davaya ve avukatlarda katilmazsa siziinde delilleriniz varsa dava sizin lehinize sonuclanir. Hakim onlara sure tanimak icin davayi erteler tekrar karsi taraftan belge tanik sunulmazsa davayi kazanirsiniz. Mahkeme bittikten sonrada icra yoluyla alacaklarinizi tanzim etmeye baslarsiniz. Benim babamda is mahkemesine dava acmisti alacaklari icin 2 yila yakin surdu kazandi sonrada dava sonucuyla icra mudurlugune basvurdu. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Avukatınız uyap üzerinden tebliğ gerçekleşmiş mi bunu kontrol etsin öncelikle, meçhul kişi ise tebliğ gerçekleşmemiş olabilir. Yani sizin evini adresini biliyoruz demeniz yeterli değil, bu kadar parayı iç eden bir kimse bunu da göz önünde bulundurmuş olabilir.

Hakkında Arama kararı çıkartılır mahkemeye emniyete bir yazı gonderir. 4. Mahkemenize getirtilir. Ilk olarak emniyet şahsa tel ile ulaşır bilgi verir. Eğer onemsemez ise evinden alınır. Emniyette ifadesi alındıktan sonra mahkemeye gönderilir. Duruşmaya bir şekilde getirilir.
Hukuk mahkemelerinde arama(doğrusu yakalama) kararı olmaz. Yazdıklarınızın bir kısmı ceza yargılamasında yapılır. Emin olmadığımız konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

Benim de kafamı bu kurcalıyor acaba iş mahkemesi oldugu için mi polis zoru ile getirtilmiyor bilmiyorum.
4. dava görülecek temmuzda ama efendi teşrif etmiyor etmedigi gibi avukatı da yok..

bir x firmasındaki teminatına tedbir koydurduk sadece bakalım ne olacak..

Artık içim sıkılıyor 100 bin tl'lik bir meblag söz konusu :KK43:

Hukuk davasında davalı duruşmaya gelmek zorunda değil, davaya cevap vermemesi, gelmemesi hakkındaki iddiaları reddettiği anlamına gelir. Ceza davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan sanık, tanık , gerek görülürse müşteki zorla getirilir. Hukuk davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan tanık zorla getirilir.
Sizin davada duruşmaya katılmasa da kararı temyiz edebilir davalı. Hukukçuyum bu arada.

Hukuk davasında davalı duruşmaya gelmek zorunda değil, davaya cevap vermemesi, gelmemesi hakkındaki iddiaları reddettiği anlamına gelir. Ceza davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan sanık, tanık , gerek görülürse müşteki zorla getirilir. Hukuk davasında usulüne uygun tebligata rağmen mazeretsiz duruşmaya katılmayan tanık zorla getirilir.
Sizin davada duruşmaya katılmasa da kararı temyiz edebilir davalı. Hukukçuyum bu arada.

Aslı bana mesajla ulaşır mısın.

Son düzenleme:
Avukatımız bu davayı biz kazanacagız demiş hatta bir mahkeme ya da 2 mahkeme daha görülür öngörüm bu diye eklemiş
Gelmediği için suçlu konuma düşüyor diye biliyorum. Çünkü şahit bile olsa tebligat altında bununla ilgili uyarı var. Gelmemesi en fazla mahkeme süresini uzatır. Ama kaç mahkeme onu bilmiyorum malesef. Eninde sonunda polis gider kapısına gelmez ise ama dedim ya kaçıncı mahkemede bilemiyorum. Aslında bunu avukatınızın biliyor olması gerekiyor

Back
X