Dava hakkında

pollyy

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
117
1
16
İstanbul
Yapıkredi bankasına dava açmayı düşünüyorum,bireysel müşteri yönetmen yardımcılığı sınavını mayıs ayında kazandım mülakatta bölge müdürü hem satış hem de operasyona uygun olduğumu ama operasyonda daha başarılı olacağıma inandığını istersem operasyona alındıktan sonra satışa geçebileceğimi söyledi bu mülakatta olumsuz yapıldım yeni sınav süreci açıldı ona dahil edilmedim sizce nasıl bir yol izlemeliyim,çok haklıyım ama haksızlığa uğradım avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevirim.Davanın adı ne olmalı,adli yardımdan avukat alıp açacağım.

Canım bilmiyorum da mülakattan sonra sana olumsuz dönüş hakları var diye biliyorum. Banka böyle bir açık vermez.

sınavları geçtiğin takdirde işe yerleştirilme garantin var mıydı?

mülakat içinde böyle çalışırsın bunu yaparsın şunu yaparsın denir de. En son adaylarn hepsini genel incelerler ve bazılarını elemek zorunda kalabiliyorlar ne yazık ki. Üzüldüm ya o kadar sınavı geçmişsin hem de. Bence başka bankaları denemeye devam et.

işe yerleştirilme garantim vardı benim yerime arkadaşımı aldılar böyle haksızlık olamaz başka banka zor ben bu aşamadayken kaybetmeyi sinderemiyorum

işe yerleştirilme garantim vardı benim yerime arkadaşımı aldılar böyle haksızlık olamaz başka banka zor ben bu aşamadayken kaybetmeyi sinderemiyorum

Çok haklısın o konuda. Bankanın öyle bir yazılı metni varsa hallolur da yoksa zor gibi..

Son düzenleme:
Bir avukat olarak yardımcı olmaya çalışayım. Banka işe alım sürecinde istediği gibi karar vermekte özgür. Yazılı sınavı kazananların işe alınmış sayıldığı sınav ilanında belirtilmiş ise dava hakkınız doğabilir. ancak henüz işe kabul edildiğiniz size bildirilmeden, iş sözleşmesi imzalanmadan, fiilen işe başlamadan banka ile aranızda iş akdi kurulmuş olmaz. Kurulmuş olsa idi ihbar tazminatı hakkınız doğardı. Devlet sınavlarında mülakatta elenenlerin bu işlemin iptali için dava açma hakları var ancak özel sektörde böyle bir durum söz konusu değil. hayırlısı olsun hakkınızda.

yazılı metin derken?teşekkür ederim bu arada işe iade davası olmalı ismi ?

işe iade davası, işyerinde en az 6 ay kıdemi olan ve 30 kişiden fazla personelin çalıştığı işyerlerinden geçerli bir neden olmaksızın iş akdi feshedilen işçiler tarafından açılabilir. sizin olayınızda iş akdi henüz kurulmamış, kurulmuş olsa bile 6 ay çalışmamışsınız. bu nedenle işe iade davası açılamaz. mahkeme herhangi bir dava ile bankaya sizinle iş akdi kurması yönünde hüküm oluşturamaz. az önceki mesajda da söylediğim üzere şartları var ise en fazla tazminat hakkınız olabilir, o da zor görünüyor.

yazılı metin derken?teşekkür ederim bu arada işe iade davası olmalı ismi ?

İşe iade derken,siz bankada çalışmamışsınız.Banka mülakatta olumsuz görüp almama hakkına sahip.İşe yerleştirme garantisi diye birşey olamaz.Kısmet değilmiş gözüyle bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…