Davete katılmayan arkadaş grubu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır tanıdığınız insanı neden çağırmıyorsunuz bana garip genelde bu ve daha önce yine çok tanımadığı birinin davetine katılıp benimkini geçiştirme son dakika söylemeleri tuhafıma gitti evin önünden kalkıcaktı ben de yer ayırtmak istediğim için sormuş bulundum
Düğünlere akrabalar, gelinin damadının kendi arkadaşları, ortak arkadaşlar çağrılır. Gelini damadı tanımayan arkadaşlar çağrılmaz. Arada samimiyet olmayan insanlar düğüne gelmez yani. Ben de böylesini ilk kez duydum. Geniş bir arkadaş çevrem var. Sadece çocukluk arkadaşım gibi ailecek görüştüğümüz arkadaşlarım beni çağırdılar. Orada da kardeşini çok gördüğüm için gitmişimdir.
Asıl ben görümcenin yabancı arkadaşlarının çağrıldığını sizden duydum.

Gereksiz alınganlık yapıp abartmışsınız Allah aşkına kardeşinizin düğününe gelmek zorunda değiller ki.

İnsanlar niye sizin kardeşinizin düğününe gelsinler ki. Kız kardeşim evlenecek olsa kendi arkadaşlarımı davet etmem. Erkek kardeşimde etmedim. Bana tavrınız çok saçma geldi. Biri bana bu nedenle küsse onun olduğu gruptan ben kendim çıkarım. Sanki düğün sizin.

En yakin arkadasim bile kardesinin düğününe cagirsa gitmem saka misiniz ? Bi de uzun uzun yazmissiniz insanlar nezaketen aksilik olmazsa geliriz demisler pesine dusup sormussunuz tek tek . Ben olsam siz gruba girdiginizde kendim cikardim gruptan. Kendi
dugununuz olsa neyse hem insanlarla asiri samimi degilsiniz hem de kardesinizin dugunune gelme beklentisi icindesiniz

Gereksiz alınganlık yapıp abartmışsınız Allah aşkına kardeşinizin düğününe gelmek zorunda değiller ki.
Zoeundalar demiyorum haber verebilirler ama dimi ben sorunca söylemeleri garip değil mi ?!

O zaman siz yüzeysel ilişkiler kuruyorsunuz demekki ben derin bağlar kuran biriyim, samimi olduğum kızın her anında yanındaydım iyi gün kötü gün böyle basit bir sekılde konuyu kapatmasını garıpsedim. Çünkü dediğim gibi oda böyle şeylere önem veren biri ve daha önce de diğer arkadaşın yeğenine gitti bana neden aynı özveri gösterilmedi . Davet etmesem neden söylemedi derler davet etsem bu da çok söylüyor derler yanı bu kadar zaman birlikte vakit gecırdıhımız insanları davet etmem gayet insanı bir durum . Katılmamalarına saygı duyarım son dk söylenmesi ayıp oldu. Benım takıldığım konu bu . Fazla agrasif davranmış olabilirim sizde kusura bakmayın ama çok üstüme gelindi . Değer verdiğim kadar görmek de istedim her insan gibi ben fazla anlam yükledim artık onu yapmamaya gayret edicem
Aksine derin bağlar kuran insanlar birbirlerine sitem etmezler bence. Benim ilişkilerim birbirini sıkmama germeme üzerine kurulu. 20 yıllık, 30 yıllık dostluklarım var. Dünya hali her zaman görüşemiyoruz ama iki sene geçse aradan kudraaam diye arayabiliyorlar, ben de aynı şekilde. Relax ilişkilerin daha kalıcı ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Attiginiz davetiye de kisi sayisi var miydi? Yani benim düğünüm sayılı kisinin katildigi oturma sirasi olan yemekli bi dugundu ona gore davetiyleri de verdim insanlara. Katilip katilmayacaklarini bildirdiler bana . Bu sekilde bi davetiyeyse bilgi vermedilerse ayip evet ama normal dugun salonu kir bahcesi yemeksiz vs bi düğünse nezaketen müsait olursak demişler gelemeyizin nazikcesi iste. Kardeşinizin düğününe cagirmak absürt bence bi de kirilip incinmissiniz kusura bakmayi cok tuhaf bu yani dugune gelinin damadin akrabasi yakin arkadasi vs katilir. Gelinin damadin ailelerinin yakin arkadaslari degil

Çok yakın arkadaşlarınız olur ve düğün sizin olur anlarımda kız kardeşiniz evleniyor ve gruptan biri hariç aşırı samimiyetiniz yok .Bu şartlarda tepkinizi cok fazla ve gereksiz buldum.Kız kardeşim evlendi arkadaş grubuma yazmadım bile onlar benim arkadaşlarım kardeşimin değil. Kaldı ki düğüne eli bos gidilmez illaki bi şeyler gerekir en aşağı 200 lira takarsın mesela aýıp olmasın diye.Insanlar samimi arkadaşlarının bile düğününe giderken düşünür oldu ekonomik sebeplerden.Gruptakiler yine alttan almış sizi bence daha fazla abartmayın.

Aksine derin bağlar kuran insanlar birbirlerine sitem etmezler bence. Benim ilişkilerim birbirini sıkmama germeme üzerine kurulu. 20 yıllık, 30 yıllık dostluklarım var. Dünya hali her zaman görüşemiyoruz ama iki sene geçse aradan kudraaam diye arayabiliyorlar, ben de aynı şekilde. Relax ilişkilerin daha kalıcı ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Buna çok katılıyorum.
Kimseye sitem etmem, kimseye küsmem trip atmam. Genel anlamda sorun çıkarmayan bir insanım. Bu nedenle belki de ilkokuldan, liseden, üniversiteden, yurttan arkadaşlarımla hala görüşüyorum. Çocuğumun eski okulundan arkadaşlarım dahi sık sık arar görüşelim der.
Geçen bir arkadaşım bu sene beraber tatile gidemeyeceğiz diyince sen insanı hiç
Yormayan çok kaprissiz birisin ondan senle gitmek istiyordum dedi.
40 senelik ömrümde bir tane bile wp grubundan böyle sitem edip çıkmamışımdır.
Tuhaf yani.
Böyle tripli insanla da arkadaşlık edesi gelmiyor insanın.
Arkadaşlıklar insanın germek için değil rahatlatmak için güzel vakit geçirmek için olmalı bence

Buna çok katılıyorum.
Kimseye sitem etmem, kimseye küsmem trip atmam. Genel anlamda sorun çıkarmayan bir insanım. Bu nedenle belki de ilkokuldan, liseden, üniversiteden, yurttan arkadaşlarımla hala görüşüyorum. Çocuğumun eski okulundan arkadaşlarım dahi sık sık arar görüşelim der.
Geçen bir arkadaşım bu sene beraber tatile gidemeyeceğiz diyince sen insanı hiç
Yormayan çok kaprissiz birisin ondan senle gitmek istiyordum dedi.
40 senelik ömrümde bir tane bile wp grubundan böyle sitem edip çıkmamışımdır.
Tuhaf yani.
Böyle tripli insanla da arkadaşlık edesi gelmiyor insanın.
Arkadaşlıklar insanın germek için değil rahatlatmak için güzel vakit geçirmek için olmalı bence
O yüzden seninle iyi arkadaş olduk biz bence. Sen de kasmıyorsun, sitem etmiyorsun. 🥰

Ben düğün daveti aldığımda bir şey çıkmazsa gelirim diyorum ama gidemezsem gelemiyorum diye tekrar be tekrar söylemiyorum bence gerek yok.Ya sonradan evlerine giderim ya takı takacaksam biriyle gönderirim.Onların da gelemiyoruz demelerine gerek yok siz davet edince güzel temennilerini dile getirmişler yeterli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X