- Konu Sahibi SenEsittirBen
-
Çok zor olacak ama zamanla alışıp üstesinden gelmenin ;çözümler üretmenin yolunu bulursun inşallah..On seneye yakın oldu ama benim de hala düzeltemediklerim var.
Konuya yaklaşımın farklı oluyor eşler arasında herşeyden önce..birisi konuyu çözmeye yaklaşırken diğeri ortada sorun olmadığını düşünüyor ya da eşinin çözüm odaklı yaklaşımını kavga olarak algılayabiliiyor..düşünce farkları...kültürel fark ise ;alışkanlıkların bir anda değişmesi çok zor...şöyle düşün;
Sen büyüdüğün ortamda gördüğün benimsediğin şeyleri çabucak değiştirebilir misin?hayır!
öyleyse eşinin de bazı kültürel ailesel alışkanlıklarının hemen değişmesini bekleme..
Ortak yol bulmaya çalış..örneğin sen bişeyden hoşlanırsın o hoşlanmazsa ikinizin de hoşlanacağı bir yemek yap ya da bir aktivite bul..Dilde;yani şivede bir değişiklik varsa bunun değişmesini düşünüyorsan bunu düşünme bile..yapısal olarak yerleşmiş birşeyi değiştiremzsin...
Sabır sabırrr..daha 1 yıl bile olmamış çok yenisin..güzelleştirmeye çalış hayatını hemen bebek düşünme birbirinizi daha iyi tanımaya çalışın..sen çalış buna..inşallah ezan okunuyor şuan evliliğin güzelce rayına oturur..
Eşinin hep kötü yönlerini takma kafana bu üzer..yok mu bu adamın sana karşı hiç iyi bir huyu?mutlaka vardır ...iyiliklerini pozitif yönlerini düşün ki kalbin yumuşasın ısınsın...öyle kaçıp gitmek yokk evlilik bu güllük gülistanlığa çevirmeye çalışmadan kaçılmaz
canım hakikaten üzüldüm dedene allah tan rahmet dilerim annen için de geçmiş olsun...
Haklı olduğun çok yerler var...eşinin ismini söylemen "edepsizlik-saygısızlıkla" anılıyor..tamamen kuşak çatışması bu..annem anlatırdı;"ben babamın yanında babanızın adını söyleyemezdim hala da söyleyemem"..hoş nişanlıyken eşimle ilgili bişeyi ismini söyleyerek anlattığım da annem de kızmıştı saçma bir şekilde azarlayarak....ve en garibi de eşim 2 aydır göremediği 2.5 aylık kızını babası odaya girince eşya koyuverir gibi, özensiz şekilde kanepeye koyuvermesi kayınpederim çıkarken tekrar kucağına alıp sevmesi, ama adam içeri girince tekrar babasından sakınıp kızımı sanki fırlatırmış gibi geldi bana kanepeye koyması....ben tam tersi inadına sevdim yanlarında...boşver ne derse desin..bir kere kayınpederininin kişilik sorunları olduğu belli ;senin okumuş biri olduğunu kültürlü olduğunu çekememeleri!olay açıkçası bu kayınpeder tarafında!
Eşinin annesine gidince kavga çıkarmasına gelince;
inan 2 sene öncesine kadar eşim de öyleydi...annesinin evine gittiğimizde ilgilenmez yabancıymışım gibi davranırdı sanırım yetişme tarzından evli olmamıza alışamamış olması "ayıplarlar "düşüncesiyle bana yakın davranamaması..inan sorun bundan kaynaklanıyordur..çünkü bir gün bana "sen benim babamla benden rahat konuşuyorsun ..ama ben yapamıyorum"tamamen yetiştirilme tarzından çevresel faktörlere alışarak büyümesinden kaynaklanan birşey..inşallah geçecek...ama ne ilginç geldi biliyor musun bana "eşinin anlat hadi susma" demesi..genelde ben derim eşime anlat susma anlatmazsan nerden bilirim diye...Aslında iyi bir durum..
Eminim eşin seni seviyor sadece duruma yani evliliğe tam alışamamış ve de birden parlayan sinirlenen bir yapısı var..ama anlattıklarından aslında eşinin seni seven iyi bir insan olduğu izlenimi var..ailesinin etkisinde kalması geçecek inşallah...senin durum yine iyi benim eşim amca oğlunun etkisinde kalıp kavga çıkarıyordu..çokk şükür allah ıma şimdi kimin ne olduğunu anladı...sabır canım biraz..
Sen de zor günlerdesin; o nedenle pire gibi olan birşey sana deve gibi görünür muhakkak!
Mutlaka psikiyatre gitmeni öneririm.boşverrrrr kaynatan susuyor desin konuşuyor desin....takma bile sen yine ağırlığından terbiyenden birşey kaybetme allaha havale et inşallah kazanan sen olursun, inan..zaten ağır insanla cıvık insan hemen ayırd edilir ve kazanan ağır olur ..
Farklı şeylere yönlendir kendini lütfen...kayınvalidenlere gitmeniz gerekirse gitmemek için mantıklı bişeyler üretmeye çalış kibarca...yok ille gideceksen hiç kimseyi takma..ve ayetel kürsi okumanı öneririm durmadan sana sataşan insanlara ..işe yarıyor allah ın izniyle..ben denedimmm şükür bulaşacak kişileri engelledim kafam mutlu mesut döndüm hep gittiğimiz yerlerden sen de öyle yap..evine eşine kendine ;canını sıkanlara karşı silahın olsun ayetel kürsi...seni allah yarattı elbet sana en iyi ilaç yine yaratanın olur..güzel şeyler yazarsın inşallah bundan böyle...ayetel kürsi ye herşeyde sarıl canın sıkılınca ;bulaşmak isteyen olunca,birşey kaybedince ararken;korktuğunda güvende olman için...bunlar deneyip allah ın izniyle başarıya ulaştığım şeyler..
Kalk bak hayat devam ediyor kendine gelll
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?