Davul fırınımm :/

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba kızlar,ben yurtdışında yaşıyorum,burada fırınlar gazlı fırın,onu kullanmak sakıncalı geliyor bize,aşırı alevli bi şey her yerinden alevler çıkıyor,evde yalnız olunca korkuyorum açıkcası,burada çok et yendiği için o şekilde fırınlar kullanıyorlar sanırım,biz de o yüzden davul fırın getirttik,ama onun da ısısı sabit,sadece alt-üst tuşları var,ben bir türlü alışamadım,ne heveslerle yaptığım börekler poğaçalar kötü oluyor,fırından kaynaklandığını düşünüyorum artık çünkü daha önce türkiyede denediğim güzel olan şeyler de olmuyor :14:

sorun tam olarak şu aslında,altı ve üstü pişiyor,içi pişmiyor,sadece alt kısmı açıyorum ilk başta,sonlara doğru üst kısmı açıyorum çünkü çok çabuk yakıyor,ama iki taraf da piştiği halde içi pişmiyor,içi pişene kadar bekleyince de bu sefer üstü veya altı yanıyor :44:

ne yapacağımı şaşırdım :95:
belki böyle bir fırın kullanan tecrübesi olan vardır,güzel şeyler pişirmek istiyorum artık kocacığıma veya misafirlerime :110:

BENDE BU FIRINDAN ALDIM daha çok yeni. kmşumun tavsiyesiyle ki o senelerdir kullanır...ben daha 2 sefer poğaça vede kek yaptım ve çok güzel oldu... poaçaları fırın soğukken attım ve sonra çalıştırdım 15 dakikada pişmişti kekimide aynı şekilde fırın soukken koydum o da 10 dakikada pişti ve hiçte içi çiğ falan değildi... yaptığın hamurişlerini fazla kalın tutmasan avucunda yasıltsan falan nasıl olur malum tepsinin altı üstüne çok yakınya ısıda kuvvetli olunca birden pişirip içini hamurumsu bırakabilir ..kek gibi şeyleride kalıp yerine kendi tepsisinde yapsan daha iyi olur kanımca. dediğim gibi bende deneye deneye öğrenicem... ama şu varki sulu yemekleri çok kısa zamada ve harika pişiriyor gecen gün karnıyarık yapmıştım 20 dakikada hazırdı...ama önce sadece altını yakmıştım cıkmasına 5 dakika kala üstünü çalıştırmıştım...sende deneye deneye öğrenirsin inş.

başlarda kek ve yemekler de kötü oluyordu ama şimdi kekler güzel oluyor pişirme tekniğinde değişiklikler yaptım kendimce ama 45 dk falan sürüyor pişmesi,yemekler de aynı şekilde,ama hamur işlerinin içi pişmiyor bir türlü,hani tarifte yanlışlık yapıyorum desem türkiyede yaptıklarım oluyordu,uzun sürmesi de beni zora sokuyor baya,anlamadım gitti :26:

nasıl bir pişirme tekniği uyguladığını buryada yazarmısın bende senden bilgileneyim

Teknik derken yani bir çok yol denedim,bi alt bi üst yapıp süre tutmayı,sadece alt yapmayı falan,şimdi sadece alt kısmı açıyorum,sonr işte kenarlarına bakıyorum pişmiş gibi gözüküyosa altı kapatıp üstü açıyorum,zaten üst hemen pişiriyor tele yakın olduğu için,45-50 dk.da pişmiş oluyor,ama işte süre kek için uzun gibi sanki..

kizlarrr ben davul firin aldim ama nasil kullanacam bilmiyorum:(( icinde tepsisi var..ben mesela borcamda yada kendi kek kalibimda pisirmek istesem nasil olacak? kendi firin tepsininin ustune mi koyacam benim kalibimi? lutfen yardimmm, ayrica kek-pogoca yada yemek yaparken derecelerini kaca ayarliyacagiz:(( kimisi davulda cig oluyor demis alti yaniyomus ustu cig kaliyomus galiba.

Back
X