- 12 Ağustos 2011
- 401
- 167
- 123
Merhaba kızlar,ben yurtdışında yaşıyorum,burada fırınlar gazlı fırın,onu kullanmak sakıncalı geliyor bize,aşırı alevli bi şey her yerinden alevler çıkıyor,evde yalnız olunca korkuyorum açıkcası,burada çok et yendiği için o şekilde fırınlar kullanıyorlar sanırım,biz de o yüzden davul fırın getirttik,ama onun da ısısı sabit,sadece alt-üst tuşları var,ben bir türlü alışamadım,ne heveslerle yaptığım börekler poğaçalar kötü oluyor,fırından kaynaklandığını düşünüyorum artık çünkü daha önce türkiyede denediğim güzel olan şeyler de olmuyor 
sorun tam olarak şu aslında,altı ve üstü pişiyor,içi pişmiyor,sadece alt kısmı açıyorum ilk başta,sonlara doğru üst kısmı açıyorum çünkü çok çabuk yakıyor,ama iki taraf da piştiği halde içi pişmiyor,içi pişene kadar bekleyince de bu sefer üstü veya altı yanıyor :44:
ne yapacağımı şaşırdım :95:
belki böyle bir fırın kullanan tecrübesi olan vardır,güzel şeyler pişirmek istiyorum artık kocacığıma veya misafirlerime

sorun tam olarak şu aslında,altı ve üstü pişiyor,içi pişmiyor,sadece alt kısmı açıyorum ilk başta,sonlara doğru üst kısmı açıyorum çünkü çok çabuk yakıyor,ama iki taraf da piştiği halde içi pişmiyor,içi pişene kadar bekleyince de bu sefer üstü veya altı yanıyor :44:
ne yapacağımı şaşırdım :95:
belki böyle bir fırın kullanan tecrübesi olan vardır,güzel şeyler pişirmek istiyorum artık kocacığıma veya misafirlerime