• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davutoğlu'ndan müjde! %35 zam

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerle bayramlaşma töreninde konuşuytu. Davutoğlu'ndan araştırma görevlilerine bayram müjdesi geldi...
Sitene Ekle
akademisyenlere-zam-mujdesi-4844072.Jpeg

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan akademisyenlere bayram müjdesi geldi. Davutoğlu, "İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimizle Maliye'de, Hazine'de, Dışişleri'nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamıyla kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35'lik bir zam ile genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar" diye konuştu.

Ayrıca ek olarak akademik yüzde 20 oranında teşvik geliyor.

Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti: "Akademisyenlerimizin huzur içinde çalışmaları bizim için hayati derecede elzemdir. İnşallah diğer bütün kamu çalışanları da çabalarıyla bu ülke yükselmeye devam edecek. Bu müjdemizi bütün akademisyen kardeşlerimize bir bayram hediyesi olarak takdim ediyorum"

Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

ÖZÜR KONUSU

-Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesine ilişkin, "Bu milletin hakkını vermeyen herkes özür dileyecek ve hak teslim edilinceye başımız dik tarihte yürümeye devam edeceğiz" dedi.

-Hiç kimsenin şüphesi ve tereddüdü olmasın, Türkiye önümüzdeki dönemin yükselen küresel gücüdür ve İstanbul da bu yükselen küresel gücün merkezi ve bir dünya başkentidir inşallah
milliyet

arkadaşlar zamdan müjde mi olur:KK48: ama haklısınız bazen ironik başlıklar atıyorlar

Kendisi akademisyen kokenlidir ve akademisyenler uzuun zamandan beri zam alamamaktaydi.Cogu 2.ogretimler de kapandigi icin maaslari dustu.He dustuyde de 2.400 -2.500 civsridir.Arastirma gor. Sayisi da az oldugundan bu zammi uygun gormusler.Umarim bizlere de gelir dixem de 800 bin civari ogretmene bu zam yapilamaz tabi de 75 lira zam da komik bir rakam.Bunu uygun goruyorlar ogretmenlere.Soylennecek fazla soz yok.Duble yolumuz var ama.

Aaaa neden acaba?
Geçen yıl zorla bu öğrencileri ya alacaksınız ya istifanızı vereceksiniz diye direttği araştırma görevlileri için olmasın bu zam?

O kadar cok argor atildi ki unilerde. Kalan butceyi dagitalim demisler. Ben universiteden ayrildiktan sonra yapmaniz takdire sayan. Gareziniz bana miydi :)

O kadar cok argor atildi ki unilerde. Kalan butceyi dagitalim demisler. Ben universiteden ayrildiktan sonra yapmaniz takdire sayan. Gareziniz bana miydi :)

hayır gözümle görmesem o üniversitelere gönderilmiş kağıtları inanıcam iyi niyetlerine
ama resmen öğrencileri ya alırsınız ya istifa edersiniz demeye getirmişler gönderdikleri bildirilerde
ayıp yav.
şimdi kendi yandaşlarını doyurcak tabi.
niye öğretmene zam yok????

Kendisi akademisyen kokenlidir ve akademisyenler uzuun zamandan beri zam alamamaktaydi.Cogu 2.ogretimler de kapandigi icin maaslari dustu.He dustuyde de 2.400 -2.500 civsridir.Arastirma gor. Sayisi da az oldugundan bu zammi uygun gormusler.Umarim bizlere de gelir dixem de 800 bin civari ogretmene bu zam yapilamaz tabi de 75 lira zam da komik bir rakam.Bunu uygun goruyorlar ogretmenlere.Soylennecek fazla soz yok.Duble yolumuz var ama.
aslında öğretmenlerin işi çok ağır..bu şartlar altında iyi potansiyel falan kaygısıda gütmüyorlar sanırım..esenyurta 70 kişilik sınıflar ve hala öğretmenleri olmayan sınıflar varmış..nedir bu rezillk:KK12: ne zaman sonu gelir,yada gelirmi,:KK64:

amaç kadrolara adamlarını yerleştimek mi diyorsun.

ben öyle düşünüyorum
bu adamları neye göre seçtiler
yahu hoca diyor üniversitede bu kadar adamı kaldıracak kapasite yok diyor
ama almak zorundasınız ya da istifa edeceksiniz diyor devlet
mesela yüksek lisans programına gelenlerden biri psikolojinin p sini bilmeyen insan
nasıl giriyor o programa şaşırtıcı, düşündürücü...
(üniversite hayatı boyunca 1 tek hocası olmuş o da ilahiyat mezunu...)

ben öyle düşünüyorum
bu adamları neye göre seçtiler
yahu hoca diyor üniversitede bu kadar adamı kaldıracak kapasite yok diyor
ama almak zorundasınız ya da istifa edeceksiniz diyor devlet
mesela yüksek lisans programına gelenlerden biri psikolojinin p sini bilmeyen insan
nasıl giriyor o programa şaşırtıcı, düşündürücü...
(üniversite hayatı boyunca 1 tek hocası olmuş o da ilahiyat mezunu...)

Bu ülkede hep böyl olmuş. 80 öncesinde Bülent Ecevit 60 günlük bir kursla lise mezunu olanları öğretmen yapıyormuş. Demirel ''60 günde hıyar yetişmez, siz öğretmeni nasıl yetiştireceksiniz'' diyerek eleştirmiş. Ama kendisi iktidara geince kurs süresini 28 gün yapmış. 28 günlük kişiler okullarda öğretmenlik yapmış. Bunlar Türkiye'nin acı gerçekleri.

Bu ülkede hep böyl olmuş. 80 öncesinde Bülent Ecevit 60 günlük bir kursla lise mezunu olanları öğretmen yapıyormuş. Demirel ''60 günde hıyar yetişmez, siz öğretmeni nasıl yetiştireceksiniz'' diyerek eleştirmiş. Ama kendisi iktidara geince kurs süresini 28 gün yapmış. 28 günlük kişiler okullarda öğretmenlik yapmış. Bunlar Türkiye'nin acı gerçekleri.

demek ki daha önce olmuş şeyler
şimdi olması da şaşırtmadı beni şu an
ilk duyduğumda şok olmuştum ama :)

hayır gözümle görmesem o üniversitelere gönderilmiş kağıtları inanıcam iyi niyetlerine
ama resmen öğrencileri ya alırsınız ya istifa edersiniz demeye getirmişler gönderdikleri bildirilerde
ayıp yav.
şimdi kendi yandaşlarını doyurcak tabi.
niye öğretmene zam yok????

Zaten su doktorasini bitirmis argorlerin gorevine son verilmesiyle ilgili kanun yuzunden cok kisi cikmak zorunda kaldi. Yandasi yandas olmayani toptan cikarildi. Daha sonra actiklari ogretim uyesi kadrolarina sadece yandaslari aldilar. Ben argor degildim. Projede sigortasiz calistiriliyodum ama maasim okuldan yatiyodu. Sigorta odenicek dediler. Hic odenmedi. Arastirdim sikayetler ettim. Bi ortaya cikti beni bursiyer olarak gostermisler. Kadro bekledim kac yil. Bunu herkes biliyodu. Tum hocalarim. Kadro acilmis. Alakasiz baska uniden mezun biri atanmis. Hic haberim olmadi. Atanan oglanin giydigi parmaklari acik sandalet salvar tipi pantolon yelek ve sakallari dikkat cekiciydi. Cvsini kimsenin bilmedigi oglanin siyasi ve dini gorusunu 10 km oteden anlayabiliyoduk. Oda arkadasim doktorasini bitirdigi gun postalandi benim gibi proje calisani ya da bursiyer olarak gosterilerek bir sure daha idare ettirilirdi bunca yilin hatrina :)

Zaten su doktorasini bitirmis argorlerin gorevine son verilmesiyle ilgili kanun yuzunden cok kisi cikmak zorunda kaldi. Yandasi yandas olmayani toptan cikarildi. Daha sonra actiklari ogretim uyesi kadrolarina sadece yandaslari aldilar. Ben argor degildim. Projede sigortasiz calistiriliyodum ama maasim okuldan yatiyodu. Sigorta odenicek dediler. Hic odenmedi. Arastirdim sikayetler ettim. Bi ortaya cikti beni bursiyer olarak gostermisler. Kadro bekledim kac yil. Bunu herkes biliyodu. Tum hocalarim. Kadro acilmis. Alakasiz baska uniden mezun biri atanmis. Hic haberim olmadi. Atanan oglanin giydigi parmaklari acik sandalet salvar tipi pantolon yelek ve sakallari dikkat cekiciydi. Cvsini kimsenin bilmedigi oglanin siyasi ve dini gorusunu 10 km oteden anlayabiliyoduk. Oda arkadasim doktorasini bitirdigi gun postalandi benim gibi proje calisani ya da bursiyer olarak gosterilerek bir sure daha idare ettirilirdi bunca yilin hatrina :)

ya şimdi bunca yenen hak varken ne diyim bunların neresini dinle ahlakla bağdaştırayım bilemiyorum ki. ikimizin de söyledikleri gözle görülmüş şeyler.
dedikodu, kulaktan duyma, a gazete, b gazetenin dedikleri değil ki...

Eskiden de varmış tabii. O zamanlar da yandaş yokmuş ama yoldaş-ülküdaş varmış

Turkiyede her basa gelen kendi cebini dusundugu icin yoldas ulkudas yandas sart. Cunku yoldasin caldiginda afiyet olsun dersin. Ulan sen kimsin caliyosun demezsin. Boyle iki yuzlu milletiz. Su an bas bagiran chp neye yaniyo zaten. Ahh be akp ne guzel yiyo biz yiyemiyoz. Salyalari aka aka onu seyrediyolar. Bu ulkede belediye baskanligina niye aday olunur milletvekiligine niye aday olunur. Rant icin yolsuzluk usulsuzluk icin.

Back
X