Dayanacak gucum kalmadı

Bizim bütün sorunumuz kendimizi yeterince sevmemekten kaynaklanıyor. Bir adamın aşkı ailemizi karşımıza alıp kaçmaya cesaret ettiriyor da, kendimize olan sevgimiz dayaktan kaçmaya yetmiyor.
Hadi kendinizi sevmiyorsunuz bari karnınızdakinin hatrına bir şeyler yapın.

Bizim bütün sorunumuz kendimizi yeterince sevmemekten kaynaklanıyor. Bir adamın aşkı ailemizi karşımıza alıp kaçmaya cesaret ettiriyor da, kendimize olan sevgimiz dayaktan kaçmaya yetmiyor.
Hadi kendinizi sevmiyorsunuz bari karnınızdakinin hatrına bir şeyler yapın.

Farkli ve guzel bir bakis acisi..

Bir kiz veya kadin neden ailesinden bir adam icin vazgecer..az yada cok herkesin kendine yetecek bi akli var..kizlari bu duruma iten nedir fikirlerinizi merak ediyorum

Valla canım Mardinliler de kocaya kaçmak da ayıp bunu göze alıp kaçtıysan herşeyi göze alıp boşanmalısın

Farkli ve guzel bir bakis acisi..

Bir kiz veya kadin neden ailesinden bir adam icin vazgecer..az yada cok herkesin kendine yetecek bi akli var..kizlari bu duruma iten nedir fikirlerinizi merak ediyorum

Az yada çok herkesin bir aklı var ama 17-19 yaşında akıldan çok hormonlar etkili olabiliyor. Dünya toz pembe evlilik masallar ve diziler ve filmlerde gördüklerimizin bir karışımı gibi gelebiliyor. 23-24 yaşındaki bir kadın evden kaçsa, vay be baba evinde ne kadar çekti kim bilir diyebiliyorum. Ama 17-19 yaşında biri kaçınca acaba diyorum. Zaten konu sahibi de ailesi izin vermeyince çok aşık olduğu için evlenmiş diye okudum ilk mesajında. Diğer mesajlarında açıkladıysa bilemiyorum ama bakarım şimdi.
Baba evinde hergün dayak ya da en biliyim ensest bir durumlar yoksa, kocasından yediği dayak ve aşağılamadan daha iyi bir ortamdır diye düşünüyorum.
Kızları evden kaçmaya iten sebepler arasında evet sizin de düşündüğünüz bir kaç kötü senaryo olabilir ama kkda okuduğum ve gözlemlediğim kadarı ile kızlarımızın da aklı bir karış havada oluyor. Çünkü adı üstünde çocuklar. Hem çocuklar ama hem de eve bağlayıp dizinin dibinden ayrılmaması için zorlayamayacağın kaadr da yetişinler.
Tamam hadi diyelim ki kızları eğitsin aileleri de o kızlarını eğitmesini beklediğin aileler de zaten zamanında belki de kaçmış, kaçmasa bile çocuk denecek yaşta evlendirilmiş, yaşadığı yerde doğruları bunlar olmuş bir aile.
Ama şu da bir gerçek ki artık herkesin evinde internet var. Eğitim ve başka türlü yaşamlar da olduğu gerçeğio kadar da uzak değil. İnsanlar o kadar da izole değil artık. Bu yüzden genç yaşta evlenmekten başka şeylere de heves edebilecek bir gençlik için ne yapmak lazım bilmiyorum. İçinde bulunduğu kötü şartlardan kurtuluşun sadece evlilik olmadığını görmelerini sağlamak için.
Kaç paragraf şey yazdım ama toplasan elde var sıfır. Soruna çok da süper bir cevap olmadı ama dünya sorunlarına çözüm de bende değil malesef. Keşke yapabileceğim daha fazla bir şey olsa ya da daha fazla enerjim.

Adnan Menderes'in amacı buydu. Türkçe okunmasının ne zararı var ki?
Bu tezini neye dayanarak söylüyorsunuz anlayamadım tam. Menderes dönemi tarafsız kaynaklardan iyice araştırılmalı bence.
Bir arkadaşa yazmışsınız burası bunları tartışmanın yeri olmadığı için uzatmaya gerek duymuyorum
Ezan konusunda Kuran'ı Kerim Arapça olarak indirilmiş bi şeyin Aslı'nı bozmak ne kadar doğru, kaldı ki din gibi hassas bir konuda...

Bu tezini neye dayanarak söylüyorsunuz anlayamadım tam. Menderes dönemi tarafsız kaynaklardan iyice araştırılmalı bence.
Bir arkadaşa yazmışsınız burası bunları tartışmanın yeri olmadığı için uzatmaya gerek duymuyorum
Ezan konusunda Kuran'ı Kerim Arapça olarak indirilmiş bi şeyin Aslı'nı bozmak ne kadar doğru, kaldı ki din gibi hassas bir konuda...
Konuyu kapattırmak istemiyorum. Ben Menderes konusunu sizin de araştırmanızı isterim.

Ayrıca zengin bir toprak ağası neden köylülere toprak dağıtılsın diyen toprak.reformunu engellemek istemesin bir düşünün. Oyları almanın en önemli kaynağı da din iman bu ülkede...

Kadın sığınma evine gidebilirsin bu şekilde nereye kadar yaşıcaksın çocuğun olduğunda da sürekli dayak olucak değişen birşey olmayacak :super:

Rica ediyorum konuda din ve siyaset konuşulmasın yasaktır, uyarı alma sebebidir.

Biraz uzun olacak ama ilk defa konu açıyorum bir buçuk yıl önce cok sevdim ailem vermedi kaçarak evlendim 19 yaşındayım ve başından soyliyim mardinliyim ve mardinlilerde boşanmak diye birsey yok kesinlikle eger böyle bişey yapacak olursan abilerinin ablalarinin cocuklarina bakacaksin sen hep ezileceksin bidaha asla evlenmiceksin ve hayatin boyunca kim seni gorurse aciyarak bakacak sana inanin bunlari yazarken ağlıyorum evlendigim günden beri en az haftada bir aşırı kötü derece dayaklar yiyorum küfürler anneme bana kardeslerime annem babam melek gibidir aslinda sulaleden dolayi bosanmak yok diyorum bir ay once 20 günlük hamile olduğumu öğrendim ilk bir haftasi tamam sonra yine dayaga başladı sinirli olmadigi zamanlar çok iyi biridir ama sinirlendigi zaman gözü dönüyor bu sabah yine hicbirsey yapmadim kahvalti hazirladim onune koydum arkama döndüm bardagi firlatti neden oturmuyorsun diye yine dayak yedim Birsuru kufur etti bebeğime Birsuru bela okudu beni sevmedigini sehir disina cikinca bilerek çok kaldigini beni gormek bile istemedigini söyledi evlendigimiz gune yine birsuru lanet okudu afdersiniz s..mekten baska bi isine yaramadığımi söyleyip çıkıp gitti aksam yine hicbisey olmamis gibi gelecek yada tam tersi o benimle konusmayacak derdimi anlatabilecegim kimsem yok olsa bile sadece rezil ederler heryerde konusurlar ve bosanma diye bisey olmadigi icin elimden gelen biseyde olmicak cok caresizim neyapacagimi bilmiyorum

Canım yaşadığın şeyler az buz şeyler değil ama Mardin diye genellemişsin ya inan bu tüm Türkiyede her 10 kadından birinin yaşadığı bir sorun bende Mardinliyim ve ailemizde boşanan çok kadın var aile yapınla alakalı bir durum bu malesef çok üzüldüm inşallah en yakın zamanda çaresizlikten kurtulursun.

Yorumlari okudum da kadin kadini anlamiyor. Kacmissan yine kaçarsin nedir yaa. Bir cahilliktir sevginin pesine dusmus gitmis. Boyle yorumlar yapana kadar fikir verseniz daha iyi olur. Kadin siz onu yargilayin diye yazmiyor buraya fikir verin diye yaziyor.

Her cocuk ailenin ona kattiklariyla verdikleriyle gelisir..herkes bir sekilde cocugu buyutuyor ama akil beden ve ruh sagligi yeteri duzeyde gelismis evlatlar yetistirebilmekte meziyet..cocuk artisiyla eksisiyle herseyi aileden aliyor..bilincsiz yetismekte kesinlikle cocugun sucu degildir...
Misal biz suan akil veriyoruz bu akillari annesi verseydi hayati insanlari yeterince anlatsaydi suan burda bunlari paylasmak zorunda olmazdi.
Valla biz de pamuklara sarılarak büyümedik.Biz de istesek kacardık.Aklını kullanacak insan.Güneydoğu filmlerinde sevdipinden hamile kalıyor kızlar.Böyle mi gerçekten acaba?.İyi ki baskı varmış.(!)Olmasa napacaklarmış.

bu ne ya..

bu kaçıncı kocaya 19 yaşında kaçıp dayak yiyen kadın konusu yeminle içim şişti

neden bu kadar koca delisi kızlar yetişiyor? bile bile lades değil mi bu? ülkeden umudum kalmadı yemin ediyorum. gazetelerin 3. sayfa haberlerinin gerçek kesit dizi versiyonu gibi bu konular.

gece gece içim bunaldı yemin ediyorum :(

Bayanlar bende mardin de yaşıyorum gerçekten arkadaşın söylediği kadar katı buralar evlendin mi bitti ölene kadar çekeceksin Allah yardımcın olsun ama devlete sığın canım benim. .

Back
X