Farkli ve guzel bir bakis acisi..
Bir kiz veya kadin neden ailesinden bir adam icin vazgecer..az yada cok herkesin kendine yetecek bi akli var..kizlari bu duruma iten nedir fikirlerinizi merak ediyorum
Az yada çok herkesin bir aklı var ama 17-19 yaşında akıldan çok hormonlar etkili olabiliyor. Dünya toz pembe evlilik masallar ve diziler ve filmlerde gördüklerimizin bir karışımı gibi gelebiliyor. 23-24 yaşındaki bir kadın evden kaçsa, vay be baba evinde ne kadar çekti kim bilir diyebiliyorum. Ama 17-19 yaşında biri kaçınca acaba diyorum. Zaten konu sahibi de ailesi izin vermeyince çok aşık olduğu için evlenmiş diye okudum ilk mesajında. Diğer mesajlarında açıkladıysa bilemiyorum ama bakarım şimdi.
Baba evinde hergün dayak ya da en biliyim ensest bir durumlar yoksa, kocasından yediği dayak ve aşağılamadan daha iyi bir ortamdır diye düşünüyorum.
Kızları evden kaçmaya iten sebepler arasında evet sizin de düşündüğünüz bir kaç kötü senaryo olabilir ama kkda okuduğum ve gözlemlediğim kadarı ile kızlarımızın da aklı bir karış havada oluyor. Çünkü adı üstünde çocuklar. Hem çocuklar ama hem de eve bağlayıp dizinin dibinden ayrılmaması için zorlayamayacağın kaadr da yetişinler.
Tamam hadi diyelim ki kızları eğitsin aileleri de o kızlarını eğitmesini beklediğin aileler de zaten zamanında belki de kaçmış, kaçmasa bile çocuk denecek yaşta evlendirilmiş, yaşadığı yerde doğruları bunlar olmuş bir aile.
Ama şu da bir gerçek ki artık herkesin evinde internet var. Eğitim ve başka türlü yaşamlar da olduğu gerçeğio kadar da uzak değil. İnsanlar o kadar da izole değil artık. Bu yüzden genç yaşta evlenmekten başka şeylere de heves edebilecek bir gençlik için ne yapmak lazım bilmiyorum. İçinde bulunduğu kötü şartlardan kurtuluşun sadece evlilik olmadığını görmelerini sağlamak için.
Kaç paragraf şey yazdım ama toplasan elde var sıfır. Soruna çok da süper bir cevap olmadı ama dünya sorunlarına çözüm de bende değil malesef. Keşke yapabileceğim daha fazla bir şey olsa ya da daha fazla enerjim.