• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dayanamıyorum artık

askbocugum

gomşumuz oluyoda bizim
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
6.071
2
156
Diğer
okadar kötüyümkü şuan boğazımı sanki biri sıkıyo nefes alamıyorum içim sıkılıyo
benim eşim esnaf birlikte çalışıyoruz dükkanımız var konu şu alacaklarımız okadar çok alacağımız para varki ,eşim çok iyi niyetli kimseye hayır diyemiyo iş yaptırıyolar parasını ödemeye gelince aylar yıllar geçiyo arayan soran yok ben arıyorum ama benide kaale alan yok eşim ağzını açıp tek kelime edemiyo sinir oluyorum eşime patlıyorum huzursuzluk kavga olan bize oluyo kendi paranla rezil olmak vardırya işte tamda olay bu hakkımız olan parayı alamıyoruz. birisini aradım 2.500 alıcağımız var şubat ayından beri hiç bişekilde ödemedi eylülün 10 da vericem dedi aradım 16 dedi yine aradım pazartesi dedi pazartesi oldu yarın gelin veriyim dedi bu saat oldu ses yok çıldırıcam artık iyice sinirlerim bozuldu ağlıyorum sabahtan beri ağzıma ne gelirse söylüyorum telefon açıp dedim ki çek var çeki ödeyemedim dedim arkası yazıldı dedim durmuş bana benim hiç çekim yazılmadımı diyo benim yüzümden yazıldı sanki onun çeki ,
daha bunun gibi kaç kişi var birkaçtanesini avukata falan verdik ama hiç bi şey elde edemedik birsürü alcağımız var düşündükçe çıldırıyorum ama elimizden bişey gelmiyo eşimde üzülüyo sinir oluyo çünkü emeğinin karşılığını alamıyo.
bu yukarda yazdığım 2.500 alcağımız işi eşimle birlikte gidip yapmıştık işi şubat ayının soğuğunda buz gibi binada gece 12-1 kadar çalıştık eşimle şimdi adamın yaptığına bakın çok canım sıkkın arkadaşlar bana bi akıl verin ne yapabiliriz elimizde bitek fatura var kesilmiş senet falan yok öyle bişey yapmaya kalkınca sen bize güvenmiyomusun diyolar bilmemne birsürü tantana böyle durumda olan varmı varsa neler yapıyosunuz bi akıl verin lütfen ne yapmalıyız teleon açıp birsürü şey söylüyorum iyilikle ama yine sonuç sıfır ne desem ne yapsam etkili olur lütfen bi akıl verin

sız hatayı basta yapmıssınız .arkadaslık baska ıs baska bunları karıstırmamak gerek .sız en basıtınden bır senet bıle hazırlamamıssınız ayıp olur dıye .bunun ayıbımı olur ya ıs baska arkadaslık baska .bu devırde babanın ogluna guvenmıceksın dıye bosuna demıyorlar.sımdı dava acsanız bıle elınızde alacaklı oldugunuza daır hıc bır belge yokken nasıl dava acıcaksınız .yapacak baska bırsey yok adamın keyfını beklıyeceksınız .

ah be canım be, onlar hiç bi zaman ben bu borcu ödiyim ayıp olur demezler de biz istemeye utanırız. bari eşin bundan sonra akıllansın da veresiye iş yapmasın. hiç yapmasın daha iyi en azından zarar etmez.

sız hatayı basta yapmıssınız .arkadaslık baska ıs baska bunları karıstırmamak gerek .sız en basıtınden bır senet bıle hazırlamamıssınız ayıp olur dıye .bunun ayıbımı olur ya ıs baska arkadaslık baska .bu devırde babanın ogluna guvenmıceksın dıye bosuna demıyorlar.sımdı dava acsanız bıle elınızde alacaklı oldugunuza daır hıc bır belge yokken nasıl dava acıcaksınız .yapacak baska bırsey yok adamın keyfını beklıyeceksınız .

sen senet yada para istersen sen işi yapmadan para konuşuyosun deyip sana işi vermiyolar canım çünkü o işi alabilmek için kaç kişi bekliyo mecbur gözümüzü karartıp işi yapıyoruz ama işte bazende böyleleri çıkıyo

ah be canım be, onlar hiç bi zaman ben bu borcu ödiyim ayıp olur demezler de biz istemeye utanırız. bari eşin bundan sonra akıllansın da veresiye iş yapmasın. hiç yapmasın daha iyi en azından zarar etmez.

bende dün eşime öyle dedim canım ama işte oda para kazanabilmek için bişeyler yapmak zorunda ev aldık çok borcumuz var bişeyler yapmaya çalışıyo ama böyle insanlar çıkıncada insanın bütün hevesi kaçıyo

canım ticarette bazı insan çok yüzsüz. parasızlıktan değil he. iş yapılıyo. ödemeye gelecek adam erteliyor. parası olmaıdğından da olan vardır ama öyle değil adamın iş ahlakı o "ödemeyi erteleyebildiğin kadar ertele". ben bi özel şirkette çalışıyodum bi ara allahım sözleşme geliyo işi yapıyom para gelmiyo. bi kısmını almadan işe başlamıyom. kalanı alınacak yok. bakıyoun atıyom 500 tllik iş. adam koca iş yeri. 500 tl ödeyemeyeceğinden değil. sinir harbi. adam yüzsüz. yalan üsütüne yalan bahane. o iş bıraktın. babam da esnaftı senelerce ne borç takanlar oldu... ben doğmadan 3 kere iflas etmiş alacaklarını toplasa 5 tane açacak ama ohoo üstüne soğuk su içti. emekli oldu kurtuldu.

Şimdi eşimin de kendi işi. eşim dişli biri. ister parasını. para gelmeden yeni iş almaz aynı adamdan. ama gene geliyo suratı asık. noldu alamıyom paralarımı. sinir küpü.kredi günü geldi alacaklaımı toplayamadım borç aldım... diyo

hadi senin kocan sessiz yüzü yumuşak toplayamıyo. benimki de toplayamyo. güzelim kocana yüklenme. adam napsın. muattapları yüzsüzse. benim de çok yüzüm yumuşaktır anlıyorum kocanı. olmuyor işte değişeyim demekle. normal insan günü gelince borcunu kendiliğinden öder. bu adamlar arsızsa kocan toplayamıyorsa pardon da "hırsızın hiç mi suçu yok"

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi.

canım ticarette bazı insan çok yüzsüz. parasızlıktan değil he. iş yapılıyo. ödemeye gelecek adam erteliyor. parası olmaıdğından da olan vardır ama öyle değil adamın iş ahlakı o "ödemeyi erteleyebildiğin kadar ertele". ben bi özel şirkette çalışıyodum bi ara allahım sözleşme geliyo işi yapıyom para gelmiyo. bi kısmını almadan işe başlamıyom. kalanı alınacak yok. bakıyoun atıyom 500 tllik iş. adam koca iş yeri. 500 tl ödeyemeyeceğinden değil. sinir harbi. adam yüzsüz. yalan üsütüne yalan bahane. o iş bıraktın. babam da esnaftı senelerce ne borç takanlar oldu... ben doğmadan 3 kere iflas etmiş alacaklarını toplasa 5 tane açacak ama ohoo üstüne soğuk su içti. emekli oldu kurtuldu.

Şimdi eşimin de kendi işi. eşim dişli biri. ister parasını. para gelmeden yeni iş almaz aynı adamdan. ama gene geliyo suratı asık. noldu alamıyom paralarımı. sinir küpü.kredi günü geldi alacaklaımı toplayamadım borç aldım... diyo

hadi senin kocan sessiz yüzü yumuşak toplayamıyo. benimki de toplayamyo. güzelim kocana yüklenme. adam napsın. muattapları yüzsüzse. benim de çok yüzüm yumuşaktır anlıyorum kocanı. olmuyor işte değişeyim demekle. normal insan günü gelince borcunu kendiliğinden öder. bu adamlar arsızsa kocan toplayamıyorsa pardon da "hırsızın hiç mi suçu yok"

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi.
çok doğru yazmışsın canım aynen eşimin yüzünün yumuşak olduğunu bildikleri için ödemiyolar dediğim insanın koskoca kaç katlı yurdu var ve şuan okullar açıldı parasıda var yani ama işte sen anla nası bi insan olduğunu esnaf olmak çok zor canım benim babamda esnaftı bana evlenirken çevremdekilerin dediği tek şey sen esnaflığın ne olduğunu bilmiyomusunda gene esnafla evleniyosun oldu
napçaz bilmiyorum Allah ıslah etsin böyle insanları Rabbim yardımcımız olsun inşallah:16::16:

çok doğru yazmışsın canım aynen eşimin yüzünün yumuşak olduğunu bildikleri için ödemiyolar dediğim insanın koskoca kaç katlı yurdu var ve şuan okullar açıldı parasıda var yani ama işte sen anla nası bi insan olduğunu esnaf olmak çok zor canım benim babamda esnaftı bana evlenirken çevremdekilerin dediği tek şey sen esnaflığın ne olduğunu bilmiyomusunda gene esnafla evleniyosun oldu
napçaz bilmiyorum Allah ıslah etsin böyle insanları Rabbim yardımcımız olsun inşallah:16::16:

amin canım. zor tabi çocuğunun rızkı başka insanların zevkine gitsin. anne yüreği babadan başkadır. ama yazık kocana da sana da. birbirinizden çıkarmayın hırsınızı. evlilik zaten zor. üstüne böyle insanlar. birbiriize destek olun. git kocana "canım ben senin iyi niyetini bilmez miyim adamın tebiyesizliği abeni üzüyor sen de haklısın ama napalım bi şekilde almamız gerek erkek olarak sert çıkmak sana düşer" gibi bişiler de. senin kocan senden daha sinirlidir ama içine atıyodur.

Rabbim iyi insanlarla muattap etsin canım. başka dert vermesin.

Back
X