dayanamiyorum..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Normalde ayrı yaşıyoruz ama 10 gün için eşimin ailesinin yanına geldik.
Bilmem ben de mi sorun var ama onlarla yemeğe oturmak artık dayanılmaz bir işkence haline geldi.. kayinvalide başta olmak üzere tam bir ağız şapırdatma , çay höpürdetme ve parmak Yalama senfonisi resmen.. herkes çayi hopurdeterek iciyor. Anlamiyorum yani gercekten o cayi agzindan asagi egimle doksen mecbur bogazindan gececek yabi hopurdetmenin ne anlami var.. kendime kızıyorum artık . Ama benim ailem de asla olmazdı çok dikkat ederlerdi. . Off bunaldım ya..
Kahvaltıda hepsi aynı kaseden aynı yumurta tavasindan yiyor. Gorumcemin 13 yasindaki kizi yumurtayi direk tavadan eliyle yiyor babasina tlfda g..Tv eren diyor. Bende babaya öyle denir mi diye kizdim. Bu seferde gorumcem sen karisma benim çocuğuma dedi... Kahvaltıda kendim için ayrı tabak istedim diye adımı sosyete ye çıkardılar .. görümceM ikide bir laf vuruyor sosyete diye.. pişman oldum...
KV dem de aynen ikide bir gerçi sen sosyete sin. . Yemezsin.. Allah aşkına ayrı servis ile yemek yemenin neresi sosyetelik ya ?? Catalin yanina bicak istemenin neresi sosyetelik.. Bunaldım ..

Benim kayınvalidemler de aynı tabaktan yerler ben genelde önüme tabak alırım kim ne derse desin boşver.
Ben asla aynı tabaktan yiyemem yani kimse kusura bakmasın 10 kişi bi tabaktan yemek zorunda da değilim.
İstediklerini desinler hiç takma.
Kısa bir süre dayanacaksın zaten üzme kendini.

"Evet sosyete üyesiyim" deyin siz de. Siz kabul ederseniz bir şey diyemezler. Sosyete üyesi olmak kötü bir şey değil ki. TDK'ya göre sosyete "Bir topluluktaki gelir düzeyi yüksek ve kendilerine özgü yaşama biçimleri olan topluluk" demek. Bir de "Topluluk, toplum, cemiyet" demek ama onu kastetmiyorlar.

Hatta "sosyete demeyin, sosyete üyesi deyin, sosyete topluluk demek" deyin. "Tam sosyeteymiş" derler.

Bu arada onlara göre gerçekten sosyete üyesisiniz. Onlar baktığında "kendilerine özgü yaşama biçimleri olan topluluktan birini" görüyorlar. Doğru söylüyorlar yani. Kızmayın o yüzden. Diyebilirseniz "doğru söylüyorsunuz, sizin yanınızda sosyete üyesi gibi kaldım. Ne çay höpürdetirim, ne yumurtayı ortak tavadan elle yerim" deyip kahkaha atabilirsiniz.

kalabalıksa zaten ayrı tabaklarda servis cok mantıklı oyle ortadan hurra gercekten hos degil benim icin.. bunun sosyetelikle ne alakası var kimisi hemen yemez sonra yer yavas yer tercih meselesi bide aileye baktıgında cidden insan oturup yemek bile yemek istemez ki cok itici

Bilmem ben de mi sorun var ama onlarla yemeğe oturmak artık dayanılmaz bir işkence haline geldi.. kayinvalide başta olmak üzere tam bir ağız şapırdatma , çay höpürdetme ve parmak Yalama senfonisi resmen.. herkes çayi hopurdeterek iciyor. Anlamiyorum yani gercekten o cayi agzindan asagi egimle doksen mecbur bogazindan gececek yabi hopurdetmenin ne anlami var.. kendime kızıyorum artık . Ama benim ailem de asla olmazdı çok dikkat ederlerdi. . Off bunaldım ya..
Kahvaltıda hepsi aynı kaseden aynı yumurta tavasindan yiyor. Gorumcemin 13 yasindaki kizi yumurtayi direk tavadan eliyle yiyor babasina tlfda g..Tv eren diyor. Bende babaya öyle denir mi diye kizdim. Bu seferde gorumcem sen karisma benim çocuğuma dedi... Kahvaltıda kendim için ayrı tabak istedim diye adımı sosyete ye çıkardılar .. görümceM ikide bir laf vuruyor sosyete diye.. pişman oldum...
KV dem de aynen ikide bir gerçi sen sosyete sin. . Yemezsin.. Allah aşkına ayrı servis ile yemek yemenin neresi sosyetelik ya ?? Catalin yanina bicak istemenin neresi sosyetelik.. Bunaldım ..
Sosyete diyenlere canım bu sosyetelik degil temizlik titizlik de... Çünkü gerçekten de bu temizlik.. bulasici hastalik mikrop diye birseyin varligindan bir haberdarlar sanirim..ki onlar oyle yiyor diye sende onlara uymak zorunda degilsin ki... bizim kv tarafinda da bu war ben sofraya oturup catalimi aliyorum kendime bir bolum ayirip ordan yiyorum yada hic yemiyorum sadece ekmek yiyorum kalkiyorum...ayrica o kucuk kizin dediği kelimeye hic girmeyecegim bile onlar sana sofrayi ogretmeye calisacaklarina önce edeplerinj duzeltsinler.

Cahille munakasaya girersen hep haksiz cikarsin yaptuklari her harekete bi kulp bulurlar..yine sanslisin evin ayri baktin bunaldin daraldin biliyosunki dineceksin evine .. misafir olarak gittiysen esin8n hatrina he hos de yada lafini esirmege tatli tatli saydir :)

Eline bir su bardagi ve bir surahi alip gelerek yirmi kisiye servis de yapiyorlar mi? ;) ben gormustum bir yerde midem suyu bile kabul etmemisti

Ben böyle gördüm ailemden deyin sizde :KK62: bende hiç haz etmem sesten ağız şapırdatmaktan böyle olan bir eve birdaha gitmek istemem açıkçası umursamaz olmayı takmamayı isterdim ama mümkün değil :KK20:

Anlattiklarin zaman zaman hepimizin yasadigi durum cnm.ben de sesli biseyler yeyip icmeye uyuzzz olurum.benim kayin validem sesli yemez ama yemek yerken ikide bir burnunu ceker iffffrittt olurum kadini bogasim gelir.sofrada kimse aldiris etmez benim icimde firtinalar kopar.. hafta iki uc gun ayni sofradayiz ve her defasinda boyle olur. Bilmiyorum yaaa bu rahatlik bu igrenclik nerden gelir kendileri hicmi farketmez sofradaki diger oturanlar oglu kocasi hicmi farkedip rahatsiz olmaz anlamiyorum.

Anadolu'nun bircok yerinde bu gelenek vardir. Insanlar yer sofrasinda ortaya konulan ortak tabaktan yerler. Alisik olmadiginiz icin yadirgamaniz normal. Siz kendi tabaginizi alip geldiginizde bu sefer de onlar buna alisik olmadiklari icin yadirgarlar. Bunda takilacak bir sey yok. Ortama ayak uyduramiyorsaniz olusturun mustakil tabaginizi, kim ne derse desin.

Ben daha cok cocugun terbiyesizligine takildim. Nasil bir kelimedir o? Dondum resmen.

Anadolu'nun bircok yerinde bu gelenek vardir. Insanlar yer sofrasinda ortaya konulan ortak tabaktan yerler. Alisik olmadiginiz icin yadirgamaniz normal. Siz kendi tabaginizi alip geldiginizde bu sefer de onlar buna alisik olmadiklari icin yadirgarlar. Bunda takilacak bir sey yok. Ortama ayak uyduramiyorsaniz olusturun mustakil tabaginizi, kim ne derse desin.

Ben daha cok cocugun terbiyesizligine takildim. Nasil bir kelimedir o? Dondum resmen.
Ya sormayın
Ben kızınca da annesi sen karisma diyor
Bizim buranin biberli ekmeği meşhur. Gelirken getirdim. Benim yanımda annesine doyor ki sunun pis ekmeğini yapmayalım kahvaltıya diyor..

Back
X