Dayanılırmı.

40 yıl önceki evlilikleri düşünün.Annesinin zoruyla evlenmiş bir adam..karşı çıkmış ama çare olmamış.görücü usulü evlenmek istemiyormuş..annem ve babam ikiside babasız büyümüş..boşansa gidecek hiçbir kapısı yok.Bizlerde bu çaresizliğin içine sürüklenmişiz.
Tamam baba anneyi istemeden evlendi.
Boşanmak da zormuş o zamanlar.
Eeee ikisi de birbirini istemezken bu kadar çocuk nasıl yapıldı sorması ayıp?

Tamam baba anneyi istemeden evlendi.
Boşanmak da zormuş o zamanlar.
Eeee ikisi de birbirini istemezken bu kadar çocuk nasıl yapıldı sorması ayıp?
Eskiden bu kadar çok kötü değillermiş..hatta evlendikten sonra bi süre mutluda olmuşlar..çocuk sayısının hiç bi değeri yok aslında çünkü bilinçli değil.kara cahil bir durum.

Eskiden bu kadar çok kötü değillermiş..hatta evlendikten sonra bi süre mutluda olmuşlar..çocuk sayısının hiç bi değeri yok aslında çünkü bilinçli değil.kara cahil bir durum.
Bilinçsizce nasıl sevişiliyor mide bulandırıcı biriyle pardon?

Babanın da annenin de ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum.
Sağlıklı hiç bir anne baba bu görüntüye kayıtsız kalamaz.
Bir anne evladını ruhunu korumak için gerekirse o evden çıkıp gider de boşanır da.

Anneniz hiç bir şey yapamadı diyelim evde iğne iplik yok mu?
Anneniz madem babanızı ikna edemiyor pijamanın orasını diker.

Canım seni öyle iyi anlıyorumki.baba modeli kızlarda gercekten çok önemli.yaşadıklarından dolayı her erkek baban gibi olcak sanıyorsun.inan bana bu evlendikten bir süre soraya kadar devam ediyor.aşabilmen için çok gayret sarfetmen gerekecek.hayatında yeni bir sayfa açman lazım ve ilk hedefin kpss yi kazanıp iyi bir puan almak olmalı.bütün dertlerinin arasından çalışmak için kafa kalırmı bilmem.daha sonra mutlaka ama mutlaka pskolojik yardım al.ve evlilik ile ilgili olarak şunu sakın unutma : o eski model erkekler şimdi pek yok.ve hiç bir erkek baban gibi olmayacak çünkü sen annen gibi değilsin !! (Kötülemek anlamında yazmadım.eski kadınlar buna annemde dahil ,belirli eğitim seviyesi görmüş itilmiş kakılmış her türlü zorluga katlanmıs kadınlar.herseye goz yumdukları için erkekler sefa sürmüş)

Allah ar edep versin ıslah etsin. O şekilde durmak kız çocuğunun karşısında istismardır travmadır bu ne biçim zihniyet ya!!!

Allah ar edep versin ıslah etsin. O şekilde durmak kız çocuğunun karşısında istismardır travmadır bu ne biçim zihniyet ya!!!
ve o kadar alıngan kırılgan bi yapısı varki ben uyarsam mahcup olur günlerce.ama böyle bi konuda yüz göz olmak bile çok kötü bir durum.o yüzden anneme söylüyorum bana hak verip uyarıyor.Ne yapayım bu durumu yaşadıktan sonra saygıda kalmıyor insanda.

Allah yardimciniz olsun. Öncelikle ben psikolojik destek alip bu durumu atlatin derim

ve o kadar alıngan kırılgan bi yapısı varki ben uyarsam mahcup olur günlerce.ama böyle bi konuda yüz göz olmak bile çok kötü bir durum.o yüzden anneme söylüyorum bana hak verip uyarıyor.Ne yapayım bu durumu yaşadıktan sonra saygıda kalmıyor insanda.
Bırak mahçup olsun yerin dibine girsin. Senin bunu yaşaman onun mahcubiyetinden daha mı iyi?

Babanın da annenin de ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum.
Sağlıklı hiç bir anne baba bu görüntüye kayıtsız kalamaz.
Bir anne evladını ruhunu korumak için gerekirse o evden çıkıp gider de boşanır da.
Kendisi de aşağılanmaya alıştıysa malesef normal geliyor ve farkedemiyor başkasıyla birlikte bir de kendi eziyor.

Gamsız anne ve babam var..şu yaşımda babamın karşısında tek tük konuşan asla uzun cümleler kuramayan biriyim..evin en küçüğüyüm yaşım 26.Çocukluğum gençliğim ezilerek susturularak hep birilerinin baskısı altında geçti..asi bir çocuk olmadım hiçbizaman.Zira itaat etmem gerekiyordu.evin en küçüğüydüm ve benden büyük herkesin azarlaması dövmesi normal birşeydi.Şimdi ise toplumda yerim yok.İnsanlarla gözgöze uzun süre bakamıyorum konuşamıyorum..üniversiteyi bitirdim kendimi zorladım ama bu durum değişmedi.evlilik görüşmesi için kimseyle konuşamıyorum bile.Ailemden hiçkimseye güvenmiyorum.

Hani bu kabuğu kırıp çıkmak istersin...ama bırakmazlar.bırakmadılar..............26 yaşındayım ama yaşanmamış bir hayatım var.korkularla dolu.En kötüsüde insanların konuşurken sizin zavallılığınızı anlaması.Kendini ifade edemeyen çekingen olduğum o kadar belliki..Beni anlayacak bir kaç insana ihtiyacım var.

Canim psikoloğa gitmen gerekiyor. Uzun sürecek bir terapi ile atlatacağın problemler bunlar.

Back
X