• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dedikodu/gıybet/iç boşaltmak vs...

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
48
Kızlar benim sorunum bu. Dedikodu. Asla bilip bilmeden ya da hakaretvari konuşmam birinin arkasından. Konuştuğum kişiler genelde yakın çevrem olur. Çünkü onların hareketlerini umursar onlara kırılırım. Hal böyleyken dilimi tutamıyorum. Çünkü yüzüne söylemeye değmeyecek veya karşındakinin buna mı kırıldın düşündüğün şeye bak diye nitelendirebileceği şeyler Benim içimde şişiyor. Bir dostuma kırıldıysam bunu diğer dostuma anlatıyorum. Ya da bi arkadaşımın hareketinden rahatsızsam diğer arkadaşıma anlatıyorum. Uzun bi süre anlatmamayı denedim ama çıkış yolu bulamıyorum. Anlatınca da kendimi çok kötü suçlu sinsi hissediyorum. Çünkü ben o olayı aşmış oluyorum ama anlattığım kişi unutmuyor. Bi şekilde önüme çıkar diye korkuyorum. Siz bu durumu nasıl aşıyorsunuz ve sizce kötülük mü yapıyorum? Yorumları bekliyorum.

Samimiyetine inandığınız bi dostluksa, (zira ben pek inanmadim) neden açıkca söylemekten kaçıyorsunuz. Yaptığınız tabiki de hoş değil.

Çok guvendiginiz 1 ya da 2 dostunuza anlatın. O kadar. Başka kimseye anlatmayin.

Yani ayşeye kirginliginizi fatmaya
Fatmaya kirginliginizi ayseye anlatmayin.

Ikisiyle ilgili de konuşacağıniz tek insan hatice olsun :) sadece ona her şeyi anlatin.

Dertlesmek ve akıl istemek hakkınız.

Sorsan kimse dedikodunun d yapmaz:ukala:
Yapmıyormuyuz? :sus:Bilemiyeceğin vala ben asla dedikodu yapmam yapanıda sevmem:KK53:

bir yerde okumuştum sizin gıybetini yaptığınız kişi o kötü davranıştan sözden vazgeçer tövbe eder haberiniz olmaz ama siz üstünüze aldığınız kul hakkıyla kalırsınız .. bunu hatırlayın hep..

bi göz atın derim..
http://dergi.altinoluk.com/index.php?sayfa=yillar&MakaleNo=d275s044m1
hatta söz yangını diye bir kitap var onu da tavsiye ederim.

Yani ben bunu dedikodu olarak görmüyorum bu kadarinida konusmazsak yanimizdaki insanlarla paylasmazsak cat diye catlariz valla:KK53: Ama insanin yüzüne soyleyemeyecegin seyi arkasindan hic soylemiyceksin bu isin raconu bu:KK70: bide hersey herkesle konusulmaz bi tane dostun olsun sadece onla konus bu tarz ic dokme bilgi paylaşımı olaylarini onu ona öbürünü digerine kesme olmaz yani

dedikodu gıybet hoş şeyler değil. önce sevmediğin davranışla başlar sonra sırf zevkine dedikodu yapmaya başlarsın. sonra da arkasından kuyusunu kazarsın. hiç güzel değil. yapma böyle şeyler

Kızlar benim sorunum bu. Dedikodu. Asla bilip bilmeden ya da hakaretvari konuşmam birinin arkasından. Konuştuğum kişiler genelde yakın çevrem olur. Çünkü onların hareketlerini umursar onlara kırılırım. Hal böyleyken dilimi tutamıyorum. Çünkü yüzüne söylemeye değmeyecek veya karşındakinin buna mı kırıldın düşündüğün şeye bak diye nitelendirebileceği şeyler Benim içimde şişiyor. Bir dostuma kırıldıysam bunu diğer dostuma anlatıyorum. Ya da bi arkadaşımın hareketinden rahatsızsam diğer arkadaşıma anlatıyorum. Uzun bi süre anlatmamayı denedim ama çıkış yolu bulamıyorum. Anlatınca da kendimi çok kötü suçlu sinsi hissediyorum. Çünkü ben o olayı aşmış oluyorum ama anlattığım kişi unutmuyor. Bi şekilde önüme çıkar diye korkuyorum. Siz bu durumu nasıl aşıyorsunuz ve sizce kötülük mü yapıyorum? Yorumları bekliyorum.

Seni kiran, uzen kisilerle konusmazsan onlar bunu ogrenemez ve ayni sekilde davranip seni uzmeye devam eder. Baskalarina anlatman dedikodu otesine gecmez.

Ama kimseye anlatamam dersen benim yontemimi kullan.

Bir cesit gunluk tutuyorum. Sadece olumsuzluklari yaziyorum. Kisiler, olaylar yasandigi sekliyle hepsini.

Sonra defteri kapatıyorum. Bir sonraki soruna kadar inan aklima gelmiyor ne yasanan ne de defter. Ve gecmis sorunlara bakip okumuyorum hic. Defterimle dedikodu yapiyorum ben :)))
Ben içimi dokmus oluyorum bir sekilde. Defterim simdilik ele vermedi beni :) Neredeyse 1 senedir boyle yapiyorum. Iyi oluyor.

Olmeden once kesinlikle ortadan kaldirmam lazim :))

Amaç sadece uğranılan haksızlığı anlatıp tavsiye istemekse bile konuşulacak kişiye çok çokkk dikkat edilmeli. Millet kuyruksuz yılan gb hata kusur peşinde

Bu arada mutlaka karşınıza çıkar

Sonradan dönüp sizi bulmasini istemiyorsanız konuşmayın.günlük tutun.ne kadar yakın olursa olsun ben anlatmaktan yana değilim.anlattıysam da bir gün bana karşı kullanılacağını hesap ederek konuşurum

Samimiyetine inandığınız bi dostluksa, (zira ben pek inanmadim) neden açıkca söylemekten kaçıyorsunuz. Yaptığınız tabiki de hoş değil.

Kavga ediyoruz ve diğerleri soruyo saklamaya çalışıyorum sadece kavga ettik diyorum ama bi bakıyorum tüm kırgınlıklarımı dökmüşüm çünkü en çok üzüldüğüm kişi en yakın arkadaşım oluyo ruh halime konuşmama davranışlarıma yansıyor

Çok guvendiginiz 1 ya da 2 dostunuza anlatın. O kadar. Başka kimseye anlatmayin.

Yani ayşeye kirginliginizi fatmaya
Fatmaya kirginliginizi ayseye anlatmayin.

Ikisiyle ilgili de konuşacağıniz tek insan hatice olsun :) sadece ona her şeyi anlatin.

Dertlesmek ve akıl istemek hakkınız.

1/2 dostum bu bahsettiğim zaten. Ama aramız düzelince kendimi suçlu hissediyorum kötü bişey söylemeden anlattığım halde.

Seni kiran, uzen kisilerle konusmazsan onlar bunu ogrenemez ve ayni sekilde davranip seni uzmeye devam eder. Baskalarina anlatman dedikodu otesine gecmez.

Ama kimseye anlatamam dersen benim yontemimi kullan.

Bir cesit gunluk tutuyorum. Sadece olumsuzluklari yaziyorum. Kisiler, olaylar yasandigi sekliyle hepsini.

Sonra defteri kapatıyorum. Bir sonraki soruna kadar inan aklima gelmiyor ne yasanan ne de defter. Ve gecmis sorunlara bakip okumuyorum hic. Defterimle dedikodu yapiyorum ben :)))
Ben içimi dokmus oluyorum bir sekilde. Defterim simdilik ele vermedi beni :) Neredeyse 1 senedir boyle yapiyorum. Iyi oluyor.

Olmeden once kesinlikle ortadan kaldirmam lazim :))

Yüzlerine söylediğimde çok tepki alıyorum. Sorun büyüyo bu sefer o kişiler bana soğuk davranıyo keşke hiç söylemeseydim diyorum. Defter tutuyorum ama biri bulur okur diye ayrıntısıyla yazamıyorum.

Ceneni tutacaksin cok basit. Annen bacin filan varsa anlat rahatla kimseye anlatmiycaklarsa.. haricinde.. verme sirrini dostuna, dostunda soyler dostuna!

Amaç sadece uğranılan haksızlığı anlatıp tavsiye istemekse bile konuşulacak kişiye çok çokkk dikkat edilmeli. Millet kuyruksuz yılan gb hata kusur peşinde

Bu arada mutlaka karşınıza çıkar
Aynen sence abartıyor muyum normal mi diye soruyorum normalse uzatmıyorum konuyu diğer türlüyse tepkimi koyuyorum çübkü artık karar veremez oldum herkes doğru ben yanlışmışım benim duygularım tepkilerim yanlışmış gibi

Ceneni tutacaksin cok basit. Annen bacin filan varsa anlat rahatla kimseye anlatmiycaklarsa.. haricinde.. verme sirrini dostuna, dostunda soyler dostuna!

Annem yeterince ilgilenmiyor bu konularla ilgili benle ya da beni korumak amaçlı tepkili konuşuyor arkadaşlarıma. Bacım da yok. Bacım yerine koyduğum kişiler de beni kırınca napcağımı şaşırıyorum.

Annem yeterince ilgilenmiyor bu konularla ilgili benle ya da beni korumak amaçlı tepkili konuşuyor arkadaşlarıma. Bacım da yok. Bacım yerine koyduğum kişiler de beni kırınca napcağımı şaşırıyorum.
Anlatma.. illa anlatmsk zorundamisin?

Giybeti cok severim. En sevdigim şeylerden biridir :deli: ama asla bir yakin arkadasimin arkasindan baska bir yakin arkadasima konusmam. Genel olarak yakin arkadasimin arkasindan konusmam zaten. Derdimi soylerim, beni kirdin diye. Ama oldu ki soyleyemedim, icimi boşaltmak icin kullandigim tek kisi eşimdir.
Mutlaka karşınıza gelir. Bir de diger arkadasiniza cizdiginiz imaj da cok kötü. Arkasından atıp tutup yüzüne gulen insan konumuna düşüyorsunuz.
Biri gelip bana birinin arkasindan konusup sonra bir sey olmamis gibi devam edince soguyorum valla o kisiden. Ikiyuzlu gibi ne o oyle.

Back
X